10 januari 2019

Studenten zijn de toekomstige ondernemers of werknemers in de horecabranche. Ook afgelopen editie van de Young Professional Experience Day was weer een geweldig succes. Mede op initiatief van FNV Horecabond was er een uitgebreid programma ontwikkeld, met als doel studenten en bedrijven in het vakgebied met elkaar in contact te brengen. Ruim 1300 Young Professionals gaven acte de présence.

Terugblik YPED 2018

Initiatiefnemers‘Beste Leerbedrijf Horeca voor leerlingen’

Tijdens de Young Professional Experience Day werd door Ricardo Eshuis (commissievoorzitter) de winnaar van deze wedstrijd bekendgemaakt: Het Hooihuis in Roosendaal. 2e werd Hotel Okura Amsterdam en op 3e plaats eindigde Italian Bar-Birtso City Hall Leiden. 

Interactief Experience Programma

Ieder jaar wordt er een programma georganiseerd waarbij studenten 3 workshopsessies kunnen volgen naar eigen interesse. Deze worden gegeven door enthousiaste sprekers uit het vakgebied. 

Daarnaast kunnen ze speeddaten met diverse bedrijven uit het vakgebied en in contract treden met hun toekomstige werkgever of eventueel stageplaats. 

Voor wie en wanneer?

Bezoek aan YPED is niet geheel vrijblijvend.

Het doel van de YPED is om er een educatieve en inspirerende dag van te maken en de studenten met voldoende take-home-value naar huis te laten gaan.

Alleen gemotiveerde studenten van horecagerichte MBO scholen (zowel BLO als BBL) en HBO scholen kunnen zich aanmelden. 

De YPED vindt plaats op donderdag 10 januari 2019.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen €13,50 (incl. BTW per student/begeleider)

Kledingvoorschrift: tenue de ville (geen spijkerbroek of t-shirt, gepast schoeisel).


Meld je nu aan voor de YPED en beursbezoek!

Het is ook mogelijk alleen de Horecava te bezoeken, na voorregistratie. Deze studenten zijn vanaf 13:30 uur welkom.

‘We don’t just bake bread, we bake business for you!’’ De krakende korst en de geur van versgebakken brood. We staan ook op de Horecava met een compleet baktheater. Dé ontmoetingsplek voor broodnodige innovatie. Benieuwd wat deze broodnodige innovatie inhoudt. Kom en bezoek ons op Stand 12.542 en Fast Casual - on the move plein Hal 9 (le Perron).

Frank Visser Market Food Group: Directeur

“Positief bijdragen aan de beleving van eindgebruikers. Daar geloven wij in. Hospitality is daarom het kernbegrip binnen onze schoonmaakdienstverlening. Onze mensen staan aan de basis van ons succes. Met passie brengen zij hospitality dagelijks in de praktijk, op een eigen unieke wijze. Vanuit deze passie bieden wij iedereen die bij ons werkt de mogelijkheid om zich passend bij zijn of haar ambitie continu door te ontwikkelen.”

Maaike Ligtenstein EW Facility Services: HR Directeur

“FNV Horeca vindt de ontwikkeling van horecaprofessionals belangrijk"Als één van de initiatiefnemers van de Young Professional Experience Day brengen we leerlingen en bedrijven samen. We bieden een interactief en waardevol programma om medewerkers van de toekomst te inspireren.”

Marco Bouma FNV Horeca: Sector bestuurder

"LabelLORD investeert in de begeleiding, kennis en opleiding van al haar werknemers, maar Young Professionals in het bijzonder. Wij hechten veel waarde aan het aannemen en opleiden van starters, welke zich met onze ondersteuning ontplooien tot ware professionals die iedere uitdaging aankunnen. In onze Junior functies is volop kans om te groeien, met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Hierdoor maken Young Professionals zich de wereld van de Hospitality én Retail snel eigen."

Karel van der Molen LabelLORD: Business Unit Manager

"De hedendaagse gast komt niet voor het eten en drinken, hij verlangt naar beleving. Bidfood is gedreven door passie voor food & passie voor service. Daarom leveren wij naast al onze artikelen oneindig veel inspiratie in de wereld van food. Inspiratie is nodig om nieuwe ideeën aan te jagen en om de gast te kunnen verrassen. Hierbij verliezen we het beoogde resultaat van de ondernemer niet uit het oog. Wij zijn ervan overtuigd dat ook het succes van aankomende horecamensen start met de juiste inspiratie. En daarom delen wij onze kennis graag met young professionals op de Young Professional Experience Day."

Laurens Claassens Bidfood: Marketing manager

“Young Potentials zijn onze medewerkers van de toekomst. Albron investeert graag in talenten en biedt prachtige carrièrekansen. Zij brengen tenslotte elke dag onze foodconcepten tot leven en zorgen voor de waardevolle momenten die de kern van ons werk zijn. Dagelijks stimuleren en motiveren wij onze Young Potentials om elke dag weer een beetje beter te worden. Van stages en bijbanen in onze bedrijfsrestaurants of binnen de parken van Center Parcs, tot een vaste baan op ons hoofdkantoor. Onze Young Potentials zijn makers van waardevolle momenten!”

Anja van Willegen Albron: HR Adviseur

“Hogeschool Tio staat voor kleinschalig, persoonlijk, praktijkgericht en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Centraal hierbij staan onder meer docenten uit de praktijk, stages, projecten, praktijkvakken, bedrijfsbezoeken, en gastcolleges. Tio is trots de beste hotelschool van Nederland te zijn (Keuzegids Hbo 2017). De YPED past perfect in het onderwijsconcept van Tio en het is dan ook vanzelfsprekend dat wij sinds de eerste editie deelnemen aan deze nuttige dag.”

Geert van der Meer Hogeschool Tio: Comercial Manager

“NH Hotel Group ontwikkelt en groeit, en we laten onze mensen iedere dag meegroeien. Met bijna 400 hotels wereldwijd staat NH Hotel Group in de top 25 van grootste hotelketens wereldwijd, en dit is iets waar we ons dag in dag uit voor inzetten. NH Hotel Group is ‘young minded’, verassend en toont lef met vernieuwende concepten en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie. We weten als geen ander dat onze mensen de reden zijn waarom we iedere dag het beste uit onszelf kunnen halen. Dit is ook de reden dat we met ons interne opleidingsinstituut NH University en diverse ‘Young professionals’ management programma’s investeren in de talenten van de toekomst.”

Christine van de Geest NH Hotel Group: Recruiter

“Spreekt het jou aan om je kennis van hospitality en klantbeleving in te zetten bij de grote merken binnen het bank- en verzekeringswezen? Dan biedt Welten je alles wat je nodig hebt om snel stappen te maken in je carrière: een groot netwerk, interessante opdrachten en volop opleidingsmogelijkheden. We gaan graag met je in gesprek om jouw mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie zie https://welten.eu/werken-bij.”

Inge Beerens Welten: Marketing en communicatie

"We are passionate to attract, retain and develop talents." That's why we are here on this YPED to present ourselfs and to find new Young Professionals for the Group.”

Madelon van Strien Pierre et Vacances: HR Business Partner

“European Leisure Jobs verbindt jou met de beste werkgevers op topcampings en recreatieparken in heel Europa. Wij bieden de leukste horecabanen en -stages aan bij bekende partners zoals Vacansoleil, Iris Parc, Elite Club Vacanze, Yelloh! Village en Sunêlia Vacances. In de keuken, in het restaurant, achter de bar, op het terras: kies je eigen weg! Wij zijn er voor ervaren én voor beginnende medewerkers. Heb jij een horecahart én beschik je over een talenknobbel? Dan zijn de internationale horecavacatures van European Leisure Jobs jou op het lijf geschreven!”

Mathilde Vaes European Leisure Jobs: Manager European Leisure Jobs

“Meer dan het verleden interesseert ons de toekomst, want daarin zijn wij van plan te leven (Einstein) De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Op een goed voorbereide reis naar de toekomst helpen wij je met de "NEXT STEP". NEXT STEP NETWORK is een platform, dat je hulp en assistentie biedt in het maken van keuzes van loopbaan coaching, studieadvies, projectbegeleiding, start up support, sollicitatie begeleiding, time management, functiebemiddeling tot aan netwerk contacten. IF YOU DON’T KNOW WHERE YOU’RE GOING YOU NEVER GET LOST.”

Michiel Meier Mattern Next step Network: Connector

Sponsors

Logo leerbedrijf