Stage Event Operations bij Horecava
Vacature Personeel

Vacature – Stage Event Operations Horecava

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 27 maart 2024
"Altijd al willen weten hoe je een beurs organiseert van A tot Z? Dan is deze Event Operations stage bij Horecava een unieke kans!"

Horecava is hét on- en offline B2B platform dat 365 dagen per jaar horecaondernemers en beslissers in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen ondersteunt. Daarnaast brengt Horecava jaarlijks de grootste Nederlandse vakbeurs voor en door de foodservice-industrie. RAI Amsterdam staat dan vier dagen lang in het teken van ontmoetingen, inspiratie, trends en innovatie. Het is dé plek waar ca. 62.000 horecaprofessionals van ruim 30.000 geïnteresseerde bedrijven elkaar ontmoeten en ruim 700 exposanten hun producten en diensten tonen. De volgende editie staat gepland van 13 t/m 16 januari 2025. 

Wat ga je doen?

De afdeling Event Operations is verantwoordelijk voor de vertaling van het beursconcept naar de operationele uitvoering. Als Operations stagiaire leer je hoe je een beurs, in dit geval Horecava, organiseert van A tot Z en zie je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een groot evenement. Samen met het beursteam werk je toe naar dé dag dat de deuren openen en al het harde werken tot resultaat en uiting komt! Jij kan hierin een grote rol spelen door onder andere:

 • Je gaat zelfstandig deelprojecten opzetten en ontwikkelen. Een deelproject is een paviljoen of sub-event dat tijdens de beurs plaatsvindt. Hiervoor maak je bijvoorbeeld de conceptuitwerking, de planning, stel je de deelbegroting op en ondersteun je de marketing en sales activiteiten die bij het project horen.
 • Je creëert draaiboeken, vraagt offertes op en onderhoudt contacten met leveranciers en interne afdelingen.
 • Je biedt administratieve ondersteuning, bijvoorbeeld door het bijhouden van e-mail, agendabeheer, notuleren tijdens vergaderingen en het telefonisch te woord staan van bezoekers, exposanten, medewerkers en leveranciers.
 • Er is volop ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, zodat jouw stage een werkervaring wordt die zo optimaal mogelijk aansluit bij zowel jouw studie als bij jou als persoon.

 

Dit breng jij mee

Dat je hands-on mentaliteit hebt is natuurlijk belangrijk in deze functie, met oog voor kwaliteit, gefocust op resultaat en enthousiast om proactief aan de slag te gaan. Daarnaast tik je de volgende punten aan:

 • Je volgt minimaal een hbo-opleiding in de richting van Hotel- en/of Event Management of Business.
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage en vanaf september 2024 minimaal 5 maanden beschikbaar voor 32/40 uur per week.
 • Je bent enthousiast, stressbestendig en hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen.
 • Je werkt secuur en volgens planning en kunt snel schakelen.
 • Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wat jij van ons kan verwachten

 • Een unieke en inspirerende stageomgeving bij de grootste evenementen locatie van Nederland.
 • Een stagevergoeding van € 750,- per maand en 2 vrije dagen per maand (op basis van 40 uur).
 • Gebruik van laptop en mobiele telefoon.
 • Flexibele werktijden en -plekken, we werken deels vanuit huis en het vaste kantoor op de RAI.
 • Ruimte voor eigen ideeën en creativiteit en vrijheid en eigen verantwoordelijkheden binnen je stage.
 • Bouwen van een breed netwerk.
 • Een enthousiast, collegiaal en betrokken team waar jij echt onderdeel van wordt met gezellige borrels en uitjes en natuurlijk als kers op de taart: vier dagen beurs in januari!
 • Heb je na je stage nog geen genoeg gekregen van de RAI? Er zijn doorgroeimogelijkheden!

 

Met wie werk je samen?

Als stagiair Event Operations bij Horecava, werk je ook nog eens in het leukste team van RAI Amsterdam, althans dat vinden we zelf. Je bent onderdeel van het Horecava beursteam, dit team bestaat uit verschillende disciplines. Jouw Horecava Event Operations maatjes zijn Astrid en Linda, onze Event Operations Managers. Binnen het Horecava-team werk je daarnaast ook samen met Florentine (Director Food Horecava), Laura (Product Manager), Tim, Noortje en Andy (Sales Consultants) en Mineke en Amber (Marketing). 

Belangrijke informatie en contact

Voor deze stage ben jij vanaf september 2024 minimaal 5 maanden beschikbaar voor 32/40 uur per week. Wil je meer weten over stage lopen bij RAI Amsterdam? Klik dan hier voor meer informatie. Ben jij enthousiast over deze Sales stage bij Horecava? Solliciteer dan via de website van RAI Amsterdam of klik op onderstaande button.