Horecava | 13 - 16 januari 2020

In de wereld MVO is een circulaire eetbeleving gerealiseerd waar de consument verschillende fases in het transformatieproces kan beleven zowel op het bord, als qua aankleding van de tafel en het meubilair. Ook is er een urban garden gerealiseerd waaruit een chef zero waste gerechten kookt. Je krijgt hier directe tips en adviezen hoe je morgen start met het verminderen van voedselverspilling en doorziet de directe rendementskansen!

Steeds vaker integreren organisaties de ‘P’ van purpose, met impact op milieu, dier en mens in hun visie. Nieuwe circulaire businessmodellen ontstaan binnen de Foodservice Industry waarin naast de ideologie ook commerciële kansen van belang zijn.

MVO en transformatie draaien om herbruikbaarheid en herstellend vermogen. Het streven om zo min mogelijk waarde van producten en grondstoffen te vernietigen in het gebruik. Dit kan enerzijds door onderhoud, reparatie en aanpassing van bestaande producten en daarmee het verlengen van de levensduur. Denk hierbij aan hergebruik van stoelen en tafels, in plaats van deze naar de vuilstort te brengen. Anderzijds kan dit door het recyclen en composteren van grondstoffen.