Specerijen: onmisbaar onderdeel van een duurzame maaltijd

Dompel je onder in de wereld van kruiden en specerijen. Waar ze vandaan komen en op welke manier Verstegen zorgt voor kennis, continuïteit en kwaliteit in de toekomst!


In deze Expertsessie neemt Verstegen je op reis langs alle mooie specerijen van over de hele wereld, met ieder hun eigen verhaal. Het zijn wortels of vruchten, een blad of een bloem of een bast en ze smaken allemaal even heerlijk. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat de kwaliteit en verkrijgbaarheid afhangt van de boeren en de boerinnen in de landen van oorsprong.

Verstegen richt zich met haar duurzame activiteiten op deze boeren zodat onze kinderen en kleinkinderen kunnen beschikken over de beste specerijen maar ook dat jij, de gebruiker van nu, daarop kunt vertrouwen. We proberen er voor te zorgen dat we weten wie die boeren en boerinnen zijn, bijvoorbeeld in het blockchainprogramma. Hier kun je als afnemer zien wie de boer is en of we onze afspraken nakomen.

We zorgen er voor dat boeren de juiste kennis hebben. Kennis op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid waarvoor trainingen worden gegeven in samenwerking met onze partners. Maar ook kennis en adviezen die op basis van satellietinformatie en via mobiele telefoons aan zo veel mogelijk boeren wordt doorgegeven. Hiermee kunnen de boeren werken aan de bescherming van hun omgeving door minder gebruik te maken van water en chemische producten. Met agroforestry, het combineren van verschillende gewassen die elkaar aanvullen, wordt er voor gezorgd dat de biodiversiteit in stand blijft.

De eerste wilde dieren zijn al gesignaleerd in verschillende programma’s. De opbrengst voor de boeren en de kwaliteit van hun producten stijgt waardoor ze een beter inkomen krijgen. Daarmee werken we samen aan een duurzame toekomst.


Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht