Het aanbieden van zelfgemaakt brood en meerdere varianten geeft meerwaarde. Tegelijkertijd is er een toename van bakkers die hun zaak uitbreiden met een koffiecorner of lunchroom. Deze grensvervaging biedt mogelijkheden. Het segment Bakkerij is samengevoegd met het segment Koffie, Thee en Cacao in één hal. Spelers uit zowel de bakkerij, patisserie als koffie en thee industrie laten zien hoe je inspeelt op de trends van vandaag.

Deelnemers in dit segment

Evenement in dit segment

Horecava

Bakery Café

Het Bakery Cafe is een smeltkroes van activiteiten. Bekijk de demo’s, proef de producten en bekijk het werk van de chefs. Even pauzeren met een goede kop koffie of thee behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
Elke dag zijn er demonstraties er worden en producten gemaakt waarin koffie en thee een leidende rol in spelen zoals macarons, eclairs en vormbonbons. Ook een smaakvol bierbrood kan niet ontbreken. De demonstraties worden gegeven door gerenommeerde docenten met veel praktijkervaring in onder meer patisserie, boulangerie en horecazaken.
De carrière switchers van Bakery Institute runnen gedurende Horecava een productiebakkerij met heerlijke producten in zowel de patisserie als boulangerie. Kom een kijkje nemen en hoor hun verhaal, aanschouw het ambacht en proef het vakwerk.
Patisserie, boulangerie en chocolade is natuurlijk fantastisch voor consumptie, maar je kunt er ook indrukwekkende showstukken van maken. Dit bewijzen de professionals die speciaal voor Horecava vier dagen lang werken aan een divers spektakel van showpieces. De ervaring die zij normaliter wereldwijd inzetten, brengen zij mee naar Amsterdam en is een lust voor het oog.