Horecava | 11 - 14 januari 2021

THE COFFEE STAGE

The Coffee Stage is onderdeel van hal 12: een unieke plek met een 'koffie catwalk,' 'raw koffiebar' en de waar koffiekennis en inspiratie gedeeld wordt.
Er is een ware koffie revolutie gaande, de afgelopen jaren is zoveel bedacht, ontwikkeld en ontstaan op het gebied van koffie. Daarom nemen we je in hal 12 en bij The Coffee Stage mee vanaf de boer tot en met de gast.

Kom ook kennis en inspiratie delen, en uiteraard een espresso proeven van een van de vele branderijen?

Ruik, Proef & Beleef

Proef, beleef en zie bij The Coffee Stage de ontwikkelingen op het gebied van bonen, branden, bereiden, koffie en serveren. Diverse professionals delen hun kennis en ervaringen. Boeiende keynote sprekers nemen je mee in inspirerende achtergronden en verhalen, daarbij laten pioniers, uitvinders, ontwikkelaars hun (prille) ideeën zien. 

Bekijk hier het programma van The Coffee Stage.

Entree's Best Barista

Elk jaar strijden barista's om de felbegeerde titel 'All Round Best Barista of The Netherlands." Dit jaar wordt de Entree's Best Barista competition, die opgericht is door Ian Bartos en zijn vrouw Rawha, voor het eerst op Horecava gehouden op maandag 13 januari.

Het programma bestaat uit 4 rondes met aansluitend een prijsuitreiking en een borrel:

1ste ronde: theorie examen

2e ronde: snelheid en effectiviteit

3e ronde: specialty ronde

4e ronde: personality ronde

Bij elke ronde vallen er deelnemers af, wie haalt het tot de 4e ronde?De jury

De deelnemers worden beoordeeld op de verschillende rondes door een vakkundige jury, bestaande uit:

- Esther Maasdam (Manhattan Coffee Roasters en Esther Maasdam Coffee Connoisseur)
- Moniek Smit (Doppio)
-Rob Clarijs (Roaster an Barista bij de Zeeuwse Branding & Dasawe Coffee) Winnaar vorige keer!
-Teddie Kuiper (Blend One Den Haag) 
-Wendelien van Bunnik-Verver


Ben jij een barista, coffee lover, koffiekenner of bekwame koffiezetter? Dan mag je deze wedstrijd niet missen, of durf je misschien zelf de strijd aan te gaan?

Mail dan Rawha!

Nationaal Koffie Debat

Er is de afgelopen jaren heel veel veranderd in de wereld van koffie. En er gaat nog veel meer veranderen. Met een team van koffie professionals gaan we in gesprek om de horecaondernemer maar ook de koffieprofessionals, pers en producenten op de hoogte te brengen van de nabije toekomst. Onderwerpen als sustainability, waste, apparatuur, technieken en melk komen hier zeker aan bod.

Koffie Trends

Trends voor 2020 zijn niet te missen op The Coffee Stage. Jeroen Veldkamp van InspiratieLab, partner van Coffee Stage, legt je meer uit over de trends: 

 • Ownership
 • Experience
 • Storytelling
 • Kwaliteit

 • Lees de trends

  Sprekers

  Hans Steenbergen

  Trendwatcher en meesterverteller Hans Steenbergen vertelt op maandag 13 januari over de parallellen die hij ziet tussen globale trend en de rol van koffie! Hans richtte in 2009 Food Inspiration magazine op en heeft daarvoor de afgelopen jaren de wereld rond gereisd. Tijdens zijn reizen naar wereld steden heeft hij ook kennis gemaakt met pioniers als Blue Bottle, Starbucks Reserve en Stumptown.

  Henk Langkemper

  Henk Langkemper is met bedrijf ESW koffie pionier van het eerste uur. Zijn ontembare drang om de Nederlandse koffiescene naar een hoger peil te brengen, bracht hem naar alle Nederlandse en wereldkampioenschappen. Iedere Nederlands kampioen kan rekenen op de ongelimiteerde hulp van Henk en zijn team.

  Sam Lasaroms

  Sam Lasarom, koffieliefhebber & blogger van koffietje.nl heeft in 30 dagen 100 koffiebars door heel Nederland bezocht. Een echte Koffiemarathon, waarbij ze naast koffie drinken ook interviews met inspirerende barista's en koffiebar ondernemers had, ze werkte een aantal keer in een koffiebar, cuppte en nog veel meer.

  Op The Coffee Stage komt ze haar bevindingen en learnings vertellen!

  Frank Lindner

  Frank Lindner geeft op The Coffee Stage een boeiende presentatie over de globale en lokale trends en ontwikkelingen van koffie en hospitality. Frank is trendwatcher en spokesman van FoodInspiratio en reist de hele wereld over waardoor hij signaleerde dat koffie verrassend vaak onderdeel is van globale trends. 


  Barend Boot

  Barend Boot heeft samen met zijn broer Willem een essentiële rol gespeeld bij de introductie van de espressocultuur in Nederland. Als grote promotors van single origine espressokoffie in Nederland hebben ze internationaal zij aan zij gestaan met vele autoriteiten op koffiegebied. Boot Koffie laat zien dat de ultieme koffiebeleving, geluk door smaak, hand in hand gaat met het creëren van een beter toekomstperspectief voor de koffieboer. Barend deelt op dinsdag en woensdag om 11:00 uur zijn ervaringen in de demobar.

  Bernadine Tay

  Naast Koffie gaat The Coffee Stage ook over thee. Bernadine Tay komt met haar European Tea Society geweldige kennis over thee delen.

  Hans Tietema

  Hans Tietema deelt op The Coffee Stage zijn missie. Over de pijn, de rol van social media en over de toekomst. Hans is oprichter van de koffiebar keten Kaldi die zowel in binnen- als buitenland zeer succesvol is.

  Kiona Malinka

  Kiona Malinka heeft een missie. Betere thee in de horeca. En betere theemomenten voor gasten. Ondertussen heeft ze haar weg gevonden naar vele koffie en horecazaken. Maar ook naar vele topchefs. Onder andere Sergio Herman is groot fan van de verhalen, de ondersteuning en vooral de smaak van haar thee.

  Menno Siemons

  Menno Simons van Trabocca en Bocca coffee helpt koffie farmers al jarenlang met geweldige projecten. Hiermee help hij de farmers in de oorsprongslanden, maar ook de rest van de wereld aan steeds betere koffie! Menno komt op The Coffee Stage vertellen over zijn recente project in Kenia.