proeven staat centraal in deze hal. Dit grote segment biedt je alles op het gebied van eten, versproducten en de lokale- en wereldkeuken. Innovatieve combinaties, nieuwe kooktechnieken en de mogelijkheid om zelf een heerlijk hapje te eten bij een van de restaurants.

Deelnemers in dit segment

Evenementen in dit segment

The Traveller

Ga mee op reis en kom genieten van de wereldse gerechten bij The Traveller. Dit Pop-up restaurant is niet te missen en biedt je een onvergetelijk menu met veel kleuren en geuren. Pas in de loop van 2019 opent dit nieuwe restaurant van Michiel Deenik, Neal Valentijn en Jeroen Brussel haar deuren, maar op de beurs kun je al even komen voorproeven. 

Reserveren kan via de website » Menukaart »

Van Bron tot Bord in Nederland

De bezoeker kan hier zijn kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Gerenommeerde chefs koken driemaal per dag voor de beursbezoeker heerlijke proef-gerechtjes van Hollandse bodem met regionale producten van de Farmer’s Market. 

Van Brond tot bord in Nederland is een samenwerkingsverband tussen Bidfood, Vers 24/7, SVH Meesterkoks en de Horecava.

Foodmarkt

Een groot aanbod van eigen bodem is te vinden op de Foodmarkt. Hier presenteren verschillende (kleine) leveranciers en producenten hun ambachtelijke versproducten. Zij informeren je over de herkomst en het productieproces.

Veggie & Fruit Markt (onderdeel Foodmarkt)

Bij dit kleurrijke Veggie & Fruit Markt biedt je is een diversiteit van telers van groente en fruit die hun nieuwste producten in alle kleuren en smaken laten ruiken en proeven. Zij vertellen hoe de groenten en fruit geteeld worden, en inspireren je met nieuwe recepten en combinaties. Vanuit een groente kasje maakt een koksbrigade voortdurend lekkere kleine hapjes met de ingrediënten van de telers in het paviljoen. Kom meer te weten over het veredelingsproces van groenten, hoe smaakonderzoek werkt en hoe je met ‘nudging’ meer groenten op het bord van klanten kunt krijgen en nog een beter rendement maakt ook!

Lees meer over Foodservice fresh fruit & vegetables – a growing market! In het onderzoek van Wilco van den Berg van het Groentenfruit Huis.

Lees meer »

'The Dobla Pastry Battle' edition NL 2019

Deze patisseriewedstrijd vindt over de hele wereld plaats. Na het grote succes van vorig jaar, nu voor de tweede keer in Amsterdam. Bekijk, op 10 januari, hoe teams van bekende patissiers en chef-koks strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2019’. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde (in hal 7).

Het NK voor Koks met topchefs uit de Nederlandse gastronomie

Acht chefs met hun brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren strijden op maandag 7 januari om de felbegeerde Hanos Gouden Koksmuts. Ook zijn er Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar. Extra spannend: het koken gaat aan de hand van een black-box: ze bereiden dus geen recepten voor maar improviseren ter plekke.

Deelnemers verschillende wedstrijden »

Aziatisch paviljoen 'Proef Azië'

Op het Aziatisch paviljoen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) is dit keer meer aandacht voor Aziatisch streetfood en salades. Daarnaast worden ook de Chinese, Japanse en de Oriëntaalse (Thais, Vietnamees, Maleisisch, Koreaans) keuken gepresenteerd. Middels workshops en kookdemonstraties kunnen traditionele restaurants Tips & Tricks krijgen om meer rendement te halen en om hun look & feel aan te passen.

Nieuw: Bellavita Expo -  Italiaans genieten

Maak bij Bellavita kennis met de Italiaanse fine-foodproducten en wijnen. Laat je in het Elicium (hal 13) onderdompelen in al het lekkers dat Italië te bieden heeft.

Bellavita Expo »