Horecava | 13 - 16 januari 2020

Proeven staat centraal in het segment Food. Diverse levensmiddelen leveranciers laten je de nieuwste producten zien. Bezoek de Food Markt, laat je inspireren op het gebied van vegan, unieke combinaties en de lokale- en wereldkeuken. 

Evenementen in dit segment

Het NK voor Koks met topchefs uit de Nederlandse gastronomie

Ervaar de spanning bij de Nederlandse Kampioenschappen voor Koks. In verschillende categorieën strijden diverse topchefs met één of meerdere Michelinsterren om de felbegeerde titels.
Op maandag 13 januari wordt door 8 chefs en hun brigades gestreden om de Hanos Gouden Koksmuts, de wedstrijden voor jonge koks tot 25 jaar en Leermeester/Leerling duo's volgen de dagen daarna.

NK voor Koks is een samenwerking tussen Gastronomisch Gilde en Horecava.

Bekijk de deelnemers »

 

Food Markt

Maak op de Food Markt kennis met verschillende producenten en leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijke, gezonde en verantwoorde producten. Het draait hier om kwaliteit en het verhaal achter het product. Waar komt het product vandaan, wat is het productieproces en welke ingredienten worden toegevoegd voor het eindproduct? Onze partners op de Food Markt vertellen je er alles over!

Food Markt is een concept van Horecava

 

Veggie & Vegan

Veggie & Vegan is onderdeel van de Food Markt waar verschillende telers, producenten en leveranciers van de meest prachtige groenten, smaakvolle vlees- en zuivelvervangers en andere vegetarische en/of vegan producten aanbieden. Krijg hier tips en tricks over welke veelzijdige vegatarische en veganistische gerechten jij jouw gasten aan kunt bieden. Daarom staat er ook een kas centraal waarin een kookbrigade lekkere en inspirerende hapjes bereidt met de Veggie & Vegan producten. 

Lees meer over Foodservice fresh fruit & vegetables – a growing market! In het onderzoek van Wilco van den Berg van het Groentenfruit Huis.

Lees meer »

Veggie & Vegan is een concept van Horecava

'The Dobla Pastry Battle' edition NL 2020

Voor de 3e keer vindt deze wereldbekende patisseriewedstrijd plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. Team van bekende patissiers en chef-koks strijden in drie rondes om de titel 'The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2020'. Ook deze spannende competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde.

 

Van Bron tot Bord

Vergroot je kennis over gezonde lokale producten en proef hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Gerenommeerde chefs koken driemaal per dag heerlijke proef-gerechtjes van Hollandse bodem met regionale producten van de Farmer’s Market. 

Van Bron tot bord in Nederland is een samenwerkingsverband tussen Bidfood, Vers 24/7, SVH Meesterkoks en Horecava.

Aziatisch paviljoen

Proef het echte Azië op het Aziatisch paviljoen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) is dit keer meer aandacht voor Aziatisch streetfood en salades. Daarnaast worden ook de Chinese, Japanse en de Oriëntaalse (Thais, Vietnamees, Maleisisch, Koreaans) keuken gepresenteerd. Middels workshops en kookdemonstraties krijg je tips & tricks om meer rendement te halen en om je look & feel aan te passen.

Bellavita Expo -  Italiaans genieten

Maak bij Bellavita kennis met de Italiaanse fine-foodproducten en wijnen. Laat je in het Elicium (hal 13) onderdompelen in al het lekkers dat Italië te bieden heeft.

Deelnemers in dit segment