Horecava | 11 - 14 januari 2021

THE PACIFIC DREAM OP HOTEL WORLD

Word geprikkeld, verrast en beleef Hotel World in een totaal nieuwe setting op Horecava.
Waan je even in the pacific dream en laat je inspireren door diverse partners die samen een unieke hotelbeleving neerzetten. Loop binnen via de hotel lobby, pak wat lekker bij de Grab&Go shop, droom weg in de volledig ingerichte hotelkamers, bezoek de fitness area en het strand. Design, technologie, duurzaamheid, art, smart solutions, F&B trends, table ware en ontbijtsessies met sprekers zie, hoor en beleef je op Hotel World!

KENNISDELING & INSPIRATIE

Op Hotel World staan in 2020 kennisdeling en inspiratie centraal. In verschillende ontbijtsessies waarbij het hotel ontbijt anno 2020 wordt geserveerd, betreden gerenommeerde sprekers dagelijks het podium. Met inspirerende cases, onderzoeken en trends geven ze je inspiratie en food for thought.

Per dag wordt een relevant thema aangehaald waar dieper op in wordt gegaan.
De thema's voor Horecava 2020 zijn:

  • Disruptive F&B
  • Technologie & Innovatie
  • Circulariteit & duurzaamheid

Het is mogelijk om aan maximaal 1 sessie deel te nemen. 

De ontbijtsessie is van 09:30 - 11:15 uur met aansluitend een rondleiding tot 13:00 uur.

Een tipje van de sluier

Michiel, the next gen employee – een AI oplossing. Erik-Jan Ginjaar van Postiljon Hotels laat op dinsdag 14 januari zien hoe “Michiel” het pratende reserveringssysteem van Postiljon is ontwikkelt en wat hierin vooral wel en niet werkt. Waarom herhalend werk waar de mens geen toegevoegde waarde heeft nog steeds door mensen laten doen.

Grondstof tot nadenken! Toewerken naar de circulaire economie met de Koplopergroep Circulaire Hotels. De Koplopergroep Circulaire Hotels is een groep duurzame hotels in en rond Amsterdam die sinds twee jaar, op uitnodiging van de gemeente, de krachten bundelt. Het is tijd voor verandering! De hoteliers delen kennis en ervaringen om zo samen van een lineaire naar een circulaire economie te bewegen. Dit alles onder het mom: ‘delen is vermenigvuldigen!’

Sprekersprogramma ontbijtsessies Hotel World 2020

Nieuw op de Horecava, inspirerende ontbijtsessies op Hotel World 2020. Van 13 t/m 16 januari iedere ochtend van 09.30-13.00uur. Iedere dag staat in het teken van een specifiek onderwerp, trending binnen de dienstverlenende sector en de hotellerie in het bijzonder. Geïnspireerd raken in een omgeving die, slapen, eten, drinken, well-being en gastvrijheid ademt. De onderwerpen die tijdens deze ontbijtsessies worden behandeld zijn; disruptive F&B, Technology & Innovation, Duurzaamheid & Circulariteit, Storytelling.

  • 9.30 uur: Ontvangst met ontbijt anno 2020!
  • 10.00 uur: Welkom door moderator van de dag
  • 10.05 uur: Start ontbijtsessie
  • 11.05 uur: Einde ontbijtsessie met uitgifte van ludiek food item
  • 11.15 uur: Start rondleiding Hotel World door belevingsarchitect Stan de Haas
  • 12.00 uur: Trendtour over het TrendLAB in Hal 1 en Hal 5 door HTC advies
  • 13.00 uur:Einde programma

Deze inspirerende en inhoudelijke sessies zijn bedoeld voor; beslissers binnen restaurants & de hotellerie, F&B managers van restaurants & hotels en operation managers binnen de hotellerie.

De ontbijtsessies van Hotel World zijn op maandag, dinsdag en woensdag exclusief toegankelijk op basis van een persoonlijke uitnodiging.

Sprekers

Jos Klerx

Spreker: Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie Rabobank

Foodwaste biedt kansen!  51 miljoen kilo! Dat is de omvang van voedselverspilling binnen de Nederlandse Horeca (foodservice). In de afgelopen periode hebben 175 hotel-restaurants actie ondernomen om foodwaste tegen te gaan. Dit resulteert niet alleen in minder CO2 uitstoot, maar zorgt ook voor een kostenbesparing. Jos Klerx praat u bij over de best practice en learnings van de Food Waste Challenge!

 

Dennis Vermeulen

Spreker: Dennis Vermeulen – General manager CityHub Rotterdam

100% geautomatiseerd en nog steeds persoonlijk!

"We leven in een tijd van digitalisering, streamen, appen, facetimen en chatten. Ook de hotelindustrie gaat hier steeds meer in mee. Maar gaan gastvrijheid en automatisering wel samen in een hotel? Veel ondernemers zullen reageren; hoe meer werkzaamheden computergestuurd zijn, hoe onpersoonlijker je organisatie wordt. Onzin, vinden wij bij CityHub. “Automatisering betekent niet automatisch onpersoonlijk. Om de gastbeleving te optimaliseren gaat het erom wat je doet met de ruimte die vrijkomt. De privacy en luxe van een hotel en de betaalbaarheid en gezelligheid van een hostel in combinatie met de laatste innovaties in tech maken van CityHub een uniek hotelconcept dat volledig geautomatiseerd is.

Erik-Jan Ginjaar

Spreker: Erik-Jan Ginjaar – Postilion Hotels

Michiel, the next gen employee – een AI oplossing

Waarom herhalend werk waar de mens geen toegevoegde waarde heeft nog steeds door mensen laten doen. Postilion heeft een kunstmatige intelligentie oplossing bedacht en gemaakt om het reserveringsproces verder te automatiseren. Een nieuwe techniek die op wereld niveau nog niet op deze manier wordt toegepast. Naast efficiëntie heeft Michiel ook veel commerciële meerwaarde.

 

Jacob Brobbel

Spreker: Jacob Brobbel – Hollander Techniek

Het Hotel; de duurzame binnenstedelijke energiecentrale?

De containerbegrippen Duurzaamheid, Circulariteit, Good Food, Vitaliteit, Smart, IOT, On demand, Predictable en Maatschappelijk verantwoord vliegen ons om de oren. Het klinkt allemaal goed en we zien het nut. Echter; waar te beginnen, en hoe verhoudt het één zich tot het ander en waar verdien ik nog mijn geld? Mijn verhaal gaat over de menselijke transitie die we moeten ondergaan om hier invulling aan te geven. Daar horen de volgende begrippen bij: omdenken, samenwerken, ketenintegraal, functioneel leveren en delen.

Jos Klerx

Spreker: Jos Klerx - Sectorspecialist Horeca & Recreatie Rabobank

Data is pas waardevol als je het (goed) gebruikt.

Data is het nieuwe “goud”! maar is dat ook zo? en welke kansen biedt data jou als ondernemer in de gastvrijheidsector.  Met voorbeelden van gebruik van data krijg je inzichten hoe je, jou data kan optimaliseren.

Cleo Zumpolle

Spreker: Cleo Zumpolle – Too good to Go

Food for thought: samen in actie tegen voedselverspilling

Sinds januari 2018 gaat de app Too Good To Go effectief de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. Samen met de enthousiaste gebruikers en locaties zijn al 1,5 miljoen maaltijden op een bord beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten. Laat je meenemen in het inspirerende verhaal over deze groeiende Waste Warrior community. 

 

Rientz Mulder

Spreker: Rientz Mulder – Basement Chefs RAI Amsterdam

Hartverwarmend Amsterdam 

Onder de RAI complex ligt een heel netwerk van tunnels en kelders. In het centrum van deze prachtige ondergrondse wereld ligt de keuken waar de Basement Chefs hun kunsten verrichten. In snel tempo groeiden de Basement Chefs uit van het best bewaarde geheim van RAI Amsterdam tot trendsettende cateraar met een voorliefde voor lokale producten en duurzame mogelijkheden met hun credo ‘Dutch products first’. Met het project 'Hartverwarmend Amsterdam' werken zij samen met boeren, leveranciers en producenten uit de regio groot Amsterdam die verse, diervriendelijke en smakelijke producten produceren, maar ook met het Leger des Heils waar elke week de reststromen een tweede kans krijgen in een gratis maaltijd voor cliënten.

Koplopersgroep Amsterdam

Organisatie: Koplopersgroep Circulaire Hotels Amsterdam
Sprekers: Francis Windt (Mercure, Amsterdam City), Inge van Weert (QO Amsterdam), Mirjam Kiestra (Stayokay), Amber Westerborg (The Studenthotel), Patty van der Meer (The Albus).
Moderator: Bahram Sadeghi

Grondstof tot nadenken

Toewerken naar de circulaire economie met de Koplopergroep Circulaire Hotels. Het is tijd voor verandering! De hoteliers delen kennis en ervaringen om zo samen van een lineaire naar een circulaire economie te bewegen. Dit alles onder het mom: ‘delen is vermenigvuldigen!’

Voor nieuwe oplossingen moeten ook partners in de keten meebewegen. Dat blijkt nog te vaak een uitdaging. Wat is de meest duurzame keuze? Waar zit de kennis of wie hoort de kennis te hebben? En hoe geef je innovatie een eerlijke kans?

Koplopersgroep Circulaire Hotels bestaat uit: Stayokay, DoubleTree by Hilton Amsterdam (Centraal Station), Amsterdam Tropen Hotel, Hotel Jakarta Amsterdam, The Albus, Mercure Hotel Amsterdam City, Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District, Ambassade Hotel Amsterdam, The Student Hotel, Conscious Hotels,QO Amsterdam, Aeon Plaza Hotels, blooming Hotel (Bergen), American Hotel Amsterdam, Leonardo Royal Hotel Amsterdam en The Hotelschool The Hague.

 

Partners die hun innovaties, producten & diensten laten zien en samen met Horecava deze totaalbeleving werkelijkheid maken zijn o.a.; M-Line, Matrix Fitness, Van Beem buitenleven, Prades Design, Paul Jongerius, Starlinen, Bubalou, TLANT, Nespresso, Wundermart, Stefan Postol artist, Stylerz24, Light & Living, Meindersma, Stan de Haas, Koplopersgroep Amsterdam, S4H, Expoflora.