Horecava | 11 - 14 januari 2021

Spraakmakend Proefschrift-programma in het Wijn & Trends paviljoen

Een deel van Horecava 2020 is gewijd aan Wijn & Trends. Behalve een aantal wijnexposanten bevindt zich hier het Proefschrift Wijntheater, waar vier dagen lang spannende en leerzame presentaties en proeverijen worden georganiseerd. De verschillende programma-onderdelen zijn bestemd voor (wijn)café-, brasserie- en restaurantprofessionals en worden geleid door sommeliers, wijnproducenten, wijnjournalisten en wijnimporteurs.

Programma maandag en dinsdag

Maandag

 

12.00 – 13.00 uur
Wijnen van Horecava: gevarieerde dwarsdoorsnede afkomstig van wijnimporteurs op Horecava
 
13.30 – 14.30 uur
Trends: wijnen uit exotische landen (Azerbeidzjan, Kazachstan, Georgië, Armenië)

15.00 – 16.00 uur
Wijn & kaas - Talloze jonge restaurantprofessionals weten hun gasten te verrassen met creatieve en smaakvolle combinaties. Het kaasplankje leeft, zo bleek wel uit de grote belangstelling voor de onlangs gehouden verkiezing van de Proefschrift Fromager van het Jaar. Proeverij met diverse verrassende wijnen.

 

Dinsdag

 

12.00 – 13.00 uur

Trends: Orange Wines – Witte wijnen gemaakt op de manier van rode wijnen: de schillen gisten mee, zodat de wijn meer kleur, structuur en diepgang krijgt. Geproefd wordt een selectie van de wijnen die op Wine Professional worden gepresenteerd (o.a. uit Slovenië, Kroatië en Italië).

13.30 – 14.30 uur
Italië anno 2020: scala aan boeiende wijnen, toegelicht door producenten. M.m.v. A Taste of Italy 

15.00 – 16.00 uur
Duitse wijnen voor de horeca, met toelichting van verschillende producenten (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn). Duitse wijnen hebben de laatste jaren een ware renaissance doorgemaakt en nemen inmiddels een plaats in op elke serieuze wijnkaart.

16.30 – 17.30 uur
Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie: toegankelijke wijnen voor café, eetcafé/brasserie en middenklasse restaurant. Een selectie van de finalewijnen wordt geproefd. 

Programma woensdag en donderdag

Woensdag

 

12.00 – 13.00 uur
Trends: Cool Climate Wines - In verband met de klimaatverandering zoeken steeds meer wijnproducenten koelere streken op om hun druiven te telen. Enkele fraaie resultaten worden geproefd.

13.30 – 14.30 uur
Spätburgunder-paradijs de Ahr: Duitse pinot noir op zijn best. Van de 13 wijnmakers die aanwezig zijn op Wine Professional wordt een selectie wijnen geproefd, toegelicht door de producenten zelf.

15.00 – 16.00 uur
Duitse wijnen voor de horeca, met medewerking van verschillende producenten (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn). Duitse wijnen hebben de laatste jaren een ware renaissance doorgemaakt en nemen inmiddels een plaats in op elke serieuze wijnkaart.

16.30 – 17.30 uur
Wijnen van Horecava: gevarieerde dwarsdoorsnede afkomstig van wijnimporteurs op Horecava
 

Donderdag

 

12.00 – 13.00 uur

Nieuwe wereld versus Oude wereld: verschillen in stijl, smaak en inzetbaarheid tussen wijn uit de klassieke Europese wijnlanden en die uit ‘moderne’ landen als de VS, Australië, Chili, enz.

13.30 – 14.30 uur
Vinos de Jerez: ontdek de bijzondere en verrassend goed inzetbare geuren en smaken van fino, manzanilla, amontillado, oloroso, px en cream

15.00 – 16.00 uur
Parels van de beurs: selectie verrassende wijnen van Wine Professional

16.30 – 17.30 uur
Afsluitende proeverij met gevarieerde wijnselectie