De wereld van drank is volop in beweging. Nieuwe verhalen, producten, concepten en ingrediënten bieden je in deze hal eindeloze mogelijkheden om je assortiment te verrijken en je gasten te verrassen. Daarnaast geven dranken je mooie marges en omzetkansen, ideaal dus om hier meer in te investeren.

Deelnemers in dit segment

Evenementen in dit segment

Wijn Theater

Doe mee met de diverse workshops en proeverijen door het wijnmagazine Proefschrift, leveranciers binnen het wijnsegment en Pitch PR.

Pop-up Bar Experience

Hier maken de beste bartenders de mooiste mixen in een sfeervolle omgeving. Een omgeving vol beleving, innovatie, kwaliteit en inspiratie in de kosmopolitische sfeer van het oude Amsterdam: de 9 straatjes. Van stijlvolle cocktailbar tot topkwaliteit koffiezaak en van bruin café tot Japans eethuis vormen de beroemde straatjes een universum op zich. Diezelfde rijkdom vind je bij de Pop-up bar experience. Met een compleet aanbod aan dranken; van sterk tot non-alcoholisch, met inspirerende presentaties, trends en geweldige combinaties.

Bier Wereld

In de Bier Wereld nemen we je mee in de veranderende en innovatieve wereld van Bier: speciaal-, craft en alcoholvrije en –arme bieren. Er zijn twee proeflokalen, je kunt je bierexamen halen, workshops en masterclasses volgen én genieten van bijzonder bier- spijscombinaties. We bieden een zeer diverse aanbod van craft bieren, demonstraties, tastings, we leren je om te gaan met tap-koeltechniek én we tonen twee vernieuwende bierconcepten: Löwlander Botanical Brewkitchen en BrewDog bar experience.

Bierexamens

Tijdens de Horecava krijgen 10 bezoekers de kans om live het branche erkende SVH bier 2 diploma te halen. Zij hebben zich hier van te voren voor aangemeld en hebben thuis al de nodige theoretische kennis tot zich genomen. Op de Horecava vindt het praktijk examen plaats en doen ze bij SVH het officiële examen. Na het positief volbrengen van het examen ontvangen zij het diploma!

Sociale Hygiëne examens

Ook zijn er een aantal bezoekers die de SVH examen bus ingaan voor hun Sociale Hygiëne examen. De bus staat voor de deur en de deelnemers hebben zich van te voren opgegeven en geleerd voor het examen. Aan het einde van de dag worden de SVH diploma’s voor Sociale Hygiëne uitgereikt aan de geslaagden bij de stand van SVH (07.399)

Nederlandse lancering op de Horecava: BrewDog

BrewDog komt naar Nederland en ze lanceren dit op de Horecava 2019! 
In Engeland  zijn ze het nummer 1 craft bier en hebben ze meerdere BrewDog bars, maar in Nederland zijn ze nog nieuw. Vier dagen lang roteren ze 8 verschillende BrewDog bieren op de tap, bieden ze een geweldig bier en food pairing menu en nemen ze je mee in verschillende testen tijdens een serie van unieke tastings. Ontmoet BrewDog en geniet van een frisse Punk IPA, het bier dat de craft-revolution een kick start gaf, een van de geweldige andere bieren uit de wereldberoemde Headliner range of juist een special uit de kleine oplage.

Bij BrewDog is de kwaliteit van het bier heilig. De sleutel tot kwaliteit is het goed (en koud) bewaren. Vers craftbeer, van ons voor jou. Ontdek hoe de manier van bewaren invloed heeft op het bier met onze Punk IPA Flavour Map! Drie Punks, drie verschillende verhalen. Drie zeer verschillende smaken.

Lowlander Beer: botanisch gebrouwen bier uit Nederland

De bekroonde bouwerij Lowlander Beer is één van de twee proeflokalen op de Horecava. Elk van hun botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak.
Ze nemen je mee in het proces en bijzondere food pairings. Want: ‘Bier smaakt nu eenmaal beter met eten en eten beter met bier.’ Aldus Lowlander’s “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman. 
Volg verschillende masterclasses, demonstraties en laat je verleiden door de geuren en smaken en geuren en ontdek wat ze kunnen toevoegen voor jouw gasten. Daarnaast kun je buiten een aantal naalden van de oude RAI kerstboom plukken, die dan door Lowlander worden verwerkt in je eigen biertje. Uiteindelijk gebruiken ze elk stukje van de kerstboom om bier mee te maken.