Door leveranciers van levensmiddelen, versproducten en de lokale- en wereldkeuken bij elkaar te plaatsen in de (nieuwe) hal is het voor de bezoekers nog overzichtelijker. Proeven staat hier centraal.


U vindt in dit segment exposanten op het gebied van:
AGF, Delicatessen, Diepvries producten/ Blik, Groothandels, Koelvers producten, PUUR

Bekijk het programma van dit segment »


Bekijk waar dit segment zich op de beurs bevindt »

EVENEMENTEN IN DIT SEGMENT

Van Bron tot Bord
From Farm to Fork in the Netherlands

Nieuw: Van Bron tot Bord in Nederland

Hier kunt u uw kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Twee maal per dag is er een kooksessie van drie uur waar gerenommeerde chefs uit Nederland hoogwaardige gerechten in het paviljoen met streekproducten bereiden. De nadruk ligt op het ambacht: de aangeboden producten zijn op kleine schaal en op traditionele manier bereid. Onder andere Jonathan Zandbergen van Merlet*, Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*, Tonny Berentsen en Sierk Buwalda van De Kromme Dissel* en Gilbert Von Berg van Chateau Neercanne* zullen hun kookkunsten vertonen. Van Bron tot Bord in Nederland is een samenwerkingsverband tussen Deli XL, Vers 24/7, From Farm to Fork in the Netherlands en de Horecava.


From Farm to Fork biedt 248 pagina's aan culinaire inspiratie voor iedereen die van Holland houdt. Het boek brengt het verhaal van Boer tot Bord in alle 12 provincies in beeld, met (h)eerlijke signatuurgerechten van ruim twintig Nederlandse (sterren)chefs en gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente.

Reserveer het boek »

No Waste Village

No Waste Village

Bij No Waste Village krijgen horeca ondernemers tips hoe ze slim kunnen besparen en geld kunnen verdienen door hun waste aan te pakken. Wat er te doen is:

  • Advies op maat: op het plein wordt u ontvangen door GET CHEFS die een kleine checklist met u doornemen. Zo kunt u precies zien wie van de deelnemers op het plein voor hen interessant is. U ontvangt een ‘bankbiljet’ die u kunt inwisselen om een advies op maat te krijgen van de Waste Watchers of om één van de circulaire producten aan te schaffen.
  • Proeven: uiteraard is er genoeg te proeven: pieperbier in de foodtruck van Instock, soep van reststromen groente uit De Verspillingsfabriek, Brouwbrood dat gemaakt wordt van bierrestanten of een snack van Gro. Deze laatste wordt gemaakt van oesterzwammen die groeiden op koffiedik. Datzelfde koffiedik is de grondstof voor de zeepjes van Wearebeeblue, dat ook sinaasappelschillen gebruikt om zeep van te maken.
  • Slimme oplossingen: er zijn slimme oplossingen te zien zoals Ecocreation (duurzame verpakkingen en composteren), Made Blue (compensatie waterverbruik), The Odds (apps voor telers en restaurants tegen verspilling), True Tast Ventures (duurzaamheidsmeter), RAI ketchup (gemaakt van overschot tomaten van Abma's) en Yespers (Granola met fruit uit De Verspillingsfabriek).
  • Zelf aan de slag: uiteraard gaan de deelnemers van de No Waste Village ook aan de slag met hun eigen swill (voedselresten). En er rijden over de beurs karretjes waarmee swill van andere standhouders wordt opgehaald. Op het plein staat daarvoor een grote composteermachine van Ecocreation die alles tot compost verwerkt.

Het NK voor Koks met topchefs uit de Nederlandse gastronomie

Kom kijken hoe acht chefs van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren op maandag 9 januari strijden om de felbegeerde Hanos Gouden Koksmuts. De jury heeft een sterke bezetting met Thomas Bühner, Frank Fol en bekende culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf. Ook zijn er de wedstrijden voor het NK voor Leermeester-Leerling, de NK voor jonge Koks (tot 25 jaar) en de NK voor Koks (vanaf 25 jaar). Extra spannend: het koken gaat aan de hand van een black-box: ze bereiden dus geen recepten voor maar improviseren ter plekke.

Bekijk de deelnemende koks »

Wereldkeuken

Wereldkeuken met een Aziatisch paviljoen.

Op het Aziatisch paviljoen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) in hal 7 kunt u genieten van hapjes uit ‘de gezonde Aziatische keuken’. Met als centraal thema ‘Proef Azië’ worden 5 Aziatische keukens gepresenteerd zoals Chinees, Oosterse mix, Japans en Oriëntaals. Er is elke dag een uitgebreid programma met workshops en kookdemonstraties. Op de eerste 2 beursdagen bereiden bekende Executive chefs uit de Aziatische horeca een exclusief vijfgangenmenu. De vijf exclusieve gangen van dit menu met gezonde producten uit de Aziatische keuken worden op 9 & 10 januari tussen 12.30-14.00 uur feestelijk gepresenteerd aan VIP’s die hiervoor door VCHO zijn uitgenodigd. Het programma wordt gepresenteerd door o.a. de bekende Chinese schrijfster Lulu Wang.

Uitgebreid versaanbod

Een uitgebreid versaanbod op het gebied van vlees, vis en AGF.

Vers & Puur

Vers en Puur staat in het teken van ambacht, biologisch en verantwoord eten.