Vier dagen non-stop culinair entertainment en inspiratie

Vier dagen non-stop culinair entertainment en inspiratie

  • 2014-11-30
  • Horecava

In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava vinden dagelijks de Nationale Kampioenschappen voor Koks plaats in een spectaculaire wedstrijdsetting, met tribunes en een kas met versproducten. De kampioenschappen staan garant voor vier dagen non-stop culinair entertainment en inspiratie voor professionals in en buiten de keuken. De Horecava, het nationale platform voor professionals in de foodservice industrie, wordt gehouden van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

De brigades van acht toprestaurants bijten het spits af op 12 januari in de strijd om de Gouden Koksmuts. Op 13 januari is het de beurt aan Leermeesters met hun leerling om het Gouden Koksmes te bemachtigen. Woensdag 14 januari gaan jonge koks, tot en met 25 jaar, de strijd met elkaar aan om het Zilveren Koksmes. De kampioenschappen worden, op 15 januari, afgesloten met de wedstrijd tussen leerling koks om het Bronzen Koksmes. Bekijk het deelnemersveld.

Koks winkelen

De deelnemers van de NK voor Koks koken volgens de principes van Dutch Cuisine, het thema van de Nationale Kampioenschappen. De deelnemers doen voorafgaand aan de wedstrijd boodschappen voor hun menu in een kas vol met verse seizoensproducten als vlees, vis, groenten en fruit. Op de wedstrijddag zelf wordt in een speciale demo een hoofdbestanddeel geprepareerd, dat in de wedstrijd gebruikt dient te worden. De deelnemende koks zijn hier vooraf niet mee bekend, en horen en zien dat dus pas op de dag zelf. Te denken valt aan het uitbenen van een rund of van wild, of het fileren van een grote vis. Ter plekke gebeurt dit door een specialist. Een show op zich!

Nieuwe opzet van de wedstrijden

De wedstrijd om de Gouden Koksmuts op de eerste beursdag kent een geheel andere opzet dan voorheen. Het wordt een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer. Naast de eer van de Gouden Koksmuts zijn er diverse prijzen te winnen, waaronder een Rational-oven, een Index Annoncer scherm en een Big Green Egg. Een andere verandering is dat voor de overige drie wedstrijden (Gouden, Zilveren en Bronzen Koksmes) een voorronde is geweest. De deelnemers zijn geselecteerd op basis van een receptuur van een hoofdgerecht, met als uitgangspunt de vijf pijlers onder Dutch Cuisine.

Demo Dutch Cuisine

Na de wedstrijd vindt op het demofornuis in de arena dagelijks een grootse presentatie van ‘Dutch Cuisine in de praktijk’ plaats door vooraanstaande chefs uit de Nederlandse keuken. Binnen het thema Dutch Cuisine is in de Koksgilde Arena ook ruimschoots aandacht voor nieuwe kooktrends, ingrediënten, rendement in de keuken en gastbeleving. Rondom het podium staan toeleveranciers, die eerlijke en mooie ingrediënten en regionale producten aanbieden.

Meer informatie over Horecava 2015 en de NK voor koks is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter(@horecava, #nkkoks) en Facebook.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »