Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij uit Alkmaar wint vakwedstrijd Lekkerste Pizza 2015

Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij uit Alkmaar wint vakwedstrijd Lekkerste Pizza 2015

  • 2015-01-14
  • Horecava

Thom Hartog heeft de vakwedstrijd Lekkerste Pizza van Nederland 2015 gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Zijn creatie ‘Pizza Falorni’ kon rekenen op de hoogste beoordeling van de jury.

Het was volgens de jury nog een spannende strijd tussen nummer 1 en 2 maar uiteindelijk won Thom Hartog. Jurylid Rob Sleddens legt uit: “Thom blonk uit door zijn rustige, nette manier van werken. Verder had zijn deeg een uitstekende smaak en was zijn pizza smaaktechnisch helemaal in balans. Thom had duidelijk gekozen voor perfecte eenvoud. Hij gebruikte eenvoudige ingrediënten maar wist deze uitstekend te combineren tot een heerlijke pizza. Een mooie winnaar.”

Uitslag (top 3):

  1. Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij met de creatie Pizza Falorni
  2. Davide Rispoli van La Lotta Pizza Academy met de creatie Pinsa Regina
  3. Sergio Bandeli van Pizza station Dolomiti met de creatie De Pizza Van Over Zee

Opdracht van de vakwedstrijd ‘Lekkerste Pizza’ is het ter plaatse bereiden van twee identieke pizza’s. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het gebruik van gezonde componenten wenselijk. De speciale prijs van Koninklijke Horeca Nederland voor de gezondste pizza ging naar Davide Rispoli van La Lotta Pizza Academy. Aan zijn pizzadeeg was geen zout toegevoegd en toch was zijn pizza heel smaakvol. Een knappe prestatie volgens de jury.

De wedstrijd Lekkerste Pizza werd dit jaar voor het eerst gehouden en was een groot succes. Negen enthousiaste finalisten stonden vol spanning te werken aan hun pizza’s. De wedstrijd Lekkerste Pizza van Nederland is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met SVO vakopleiding food.

Sponsorprijzen

  • De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koninklijke Horeca Nederland voor de gezondste pizza ging naar Davide Rispoli van La Lotta Pizza Academy met de creatie Pinsa Regina.
  • De sponsorprijs beschikbaar gesteld door SVO vakopleiding food ging naar Samantha van der End van Domino’s Pizza met de creatie Pizza Sabroso

Noot voor de redactie - niet voor publicatie - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diana Mom-Budding van SVO vakopleiding food. Telefoon 030 275 81 13 / 06 110 117 00 of via e-mail, d.mom@svo.nl.

Beeldmateriaal: kijk voor beeldmateriaal van deze wedstrijd op www.wedstrijden.nl

Voor meer informatie over SVO vakopleiding food: www.svo.nl
Volg ons ook op Twitter (@SVO_Opleidingen) en Facebook: facebook.com/SVOOpleiding

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »