Steyn Schreuders van Spareribs Express winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest op Horecava

Steyn Schreuders van Spareribs Express winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest op Horecava

  • 2016-01-12
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Steyn Schreuders, werkzaam bij Spareribs Express uit Den Haag won met zijn hamburger ‘Sparerib Burger’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest, powered by Remia’. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van fastservicebedrijven. De creatie van Steyn won na een spannende strijd.

De juryvoorzitter Paul Bohté verklaarde bij de prijsuitreiking dat deze ambachtelijk gevormde burger niet alleen innovatief was, maar ook goed hanteerbaar. De burger had een mooie rulheid en een perfecte garing.

De burger van Steyn bestond uit een combinatie van kalfsvlees en stukjes sparerib met fijne rooksmaak. De fijne kruiding en de zachte zoetige geitenkaas in combinatie met de vettigheid en sappigheid van deze burger, maakt dit de beste van vandaag.

Uitslag (top 3):
1. Steyn Schreuder van Spareribs Express uit Den Haag, met de creatie Sparerib Burger
2. Emily Veenendaal van Kwalitaria Colijn uit Rhenen, met de creatie ‘Diva Burger’
3. Vincent Kuik van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie ‘The Classic Old Striker’

Opdracht van de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest powered by Remia’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke hamburgers. Daarnaast moet er één losse hamburger (alleen vlees, bereid en in vieren gedeeld) gepresenteerd worden. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij de hamburger wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang, men dient dat (eventueel) ter plaatse toe te kunnen lichten.

Aan de wedstrijd deden vijftien finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met SVO vakopleiding food.

Sponsorprijzen
In deze categorie ontvingen de overige finalisten allemaal een sponsorprijs:

  • REMIA, Henk Kok, Broodje Kok Harderwijk, Crazy Experience Burger
  • >li>QBTEC, Lieke Deckers, Restaria Lunchroom De Komeet Schijndel, Break Burger
  • HANOS, Mark van Gurp, Paul van Gurp Fastservice Deventer, Deventer Egg-Burger
  • SVO, Asmodee van Nimwegen, AnyTyme Lelystad, Wilde Rode Geit
  • ProFri, Lyathurai Ragavan, Vitaria Eeterijg Family IJburg, Mijn moeders thuisburger


Noot voor de redactie - niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diana Mom-Budding van SVO vakopleiding food. Telefoon 030 - 275 81 13 / 06-110 117 00 of via e-mail: d.mom@svo.nl.
Beeldmateriaal: kijk voor beeldmateriaal van deze wedstrijd op www.wedstrijden.nl .

Voor meer informatie over SVO vakopleiding food: www.svo.nl
Volg ons ook op Twitter (@SVO_Opleidingen) en Facebook: facebook.com/SVOOpleidingen

Nieuwste Video

meer video's »