Rick Moenen Nederlands Kampioen Biertappen 2015

Rick Moenen Nederlands Kampioen Biertappen 2015

  • 2015-01-11
  • Horecava

Onder toeziend oog van honderden toeschouwers werd er vandaag op de grootste vakbeurs voor de horeca Horecava in Amsterdam gestreden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen 2015. De Stichting Tapwedstrijden.nl met haar vakjury beoordeelde de 25 beste tappers van Nederland. In heel Nederland zijn voorwedstrijden georganiseerd waarin de 120 beste tappers streden. Na de districtfinales kwamen deze winnaars terecht in de halve finales. Vandaag heeft Rick Moenen de titel: Beste biertapper 2015 gewonnen.

De beoordeling wordt gedaan door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden en bierspecialisten. Juryvoorzitter Gerrit Verweij: “In samenwerking met de vier grote brouwers en Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en de HORECAVA werden de enthousiaste ondernemers en tappers begeleid.”

Finale

In de selectierondes werden 2 fluitjes en 2 vaasjes getapt en het werd en twee speciaalbieren aan de jury uitgeschonken. Informatie over wat tapwedstrijden zijn, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Uitslag

  1. Rick Moenen, 184 punten (05:40 min) van De Tramhalte in Maastricht
  2. Bas van der Aa, 182 punten (06:40 min) van De Gouden Leeuw in Winssen
  3. Dennis Hardy, 177 punten (06:05 min)
  4. Edwin Bentum, 172 punten (06:01 min)
  5. Dennis Goossens, 172 punten (06:53 min)

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 250 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er inmiddels 5 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naar één van de districtsfinales. Gelukkig zien steeds meer ondernemers hoe makkelijk, leuk en leerzaam het is om een biertapwedstrijd in hun regio te organiseren. Volgens Gerrit Verweij is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers meer en meer bezig zijn met kwaliteit en service”.

Noot voor de redactie – niet voor plaatsing

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van Stichting Tapwedstrijden.nl: Juryvoorzitter en perscontact: Gerrit Verweij: 06-51329429

Groepsfoto van links naar rechts:

Dennis Hardy(3), Edwin Bentum(4), Rick Moenen(1), Bas van de Aa(2), Dennis Goossens(5)

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »