Ondertekening manifest Dutch Cuisine op Horecava 2015

Ondertekening manifest Dutch Cuisine op Horecava 2015

  • 2015-01-11
  • Horecava

Het herontdekken van de Nederlandse keuken

Op maandag 12 januari 2015 heeft Dutch Cuisine haar manifest gepresenteerd en hebben Rob Baan, directeur Koppert Cress en Ad Berends, culinair ambassadeur Groente Fruit Huis dit manifest als convenantpartners ondertekend tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Ook Westland Marketing heeft zich aan dit manifest verbonden.

Dutch Cuisine is een beweging die het nieuwe Nederlandse koken op de kaart zet. Een keuken waarin verse groenten een hoofdrol spelen en vlees en vis een bijrol. Daarbij werkt Dutch Cuisine vanuit 5 principes die in een manifest zijn vastgelegd. Binnen deze 5 principes (cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde) streven we het volgende na: we gebruiken 80% seizoensproducten en 20% buiten het seizoen, 80% groente en 20% vlees/vis en we benutten het hele product. Daarbij kopen, koken en eten we eerlijke kwaliteitsproducten en als rentmeester van de Nederlandse keuken werken we aan de resultaten van morgen.

Koppert Cress, het Groente Fruit Huis en Westland Marketing omarmen bovenstaande principes en gaan samen met Dutch Cuisine aan de slag om deze visie verder vorm te geven. Dutch Cuisine geeft iedere dag een presentatie en demo over Dutch Cuisine. De ambassadeurs van het eerste uur, chef-koks Luc Kusters, Albert Kooy, Hans Everse en Bas Cloo, verzorgen deze presentaties en demo’s.

Noot voor de pers:

De presentaties en demo’s over ‘Dutch Cuisine’ vinden plaats op:

  • Dinsdag 13 januari, 14.00 – 15.00 uur
  • Woensdag 14 januari, 16.00 – 17.00 uur
  • Donderdag 15 januari, 16.00 – 17.00 uur

U bent van harte uitgenodigd bij één van deze presentaties en demo’s. Voor meer informatie over Dutch Cuisine kunt u bellen met Ferdie Olde Bijvank (Dutch Cuisine) op 06 22396007. Of mail naar ferdie@his.nl. Of kijk op www.dutch-cuisine.nl.​​​​

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »