Nieuwe opzet Nationale Kampioenschappen voor koks tijdens Horecava 2015

Nieuwe opzet Nationale Kampioenschappen voor koks tijdens Horecava 2015

  • 2014-09-04
  • Horecava

De Nationale Kampioenschappen kennen tijdens de komende Horecava een geheel andere opzet dan voorheen. “Het roer gaat om”, aldus president van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch.

Van Rensch: “We vinden het tijd om het roer om te gooien en de creativiteit van de deelnemers aan de NK weer hoogtij te laten vieren. Geen voorgeprogrammeerde opdrachten en menu’s meer dus, maar een volledig eigen signature. Samen met Amsterdam RAI en hoofdsponsors Rational en Nestlé creëren we tijdens de aankomende Horecava de Koksgilde Arena. Hier vinden de Nationale Kampioenschappen plaats in een spectaculaire wedstrijdsetting met tribunes, een verswinkel en een Chef Twisted Caviar Lounge.” Het thema van de kampioenschappen is ‘Dutch Cuisine’. Tussen de wedstrijden door vinden in de Koksgilde Arena onder meer diverse demonstraties plaats van bekende chefs uit de Nederlandse keuken.

Grootste verandering

De grootste verandering betreft de wedstrijd om de Gouden Koksmuts. Van Rensch: “Deze wedstrijd wordt mede door adviezen van topchefs een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of een sterrenkok aan het roer. We willen daarmee de Gouden Koksmuts weer de allure en uitstraling geven van vroeger; het hoogst haalbare op wedstrijdgebied in Nederland. Naast de eer van de Gouden Koksmuts is er een Rational oven en een geldprijs te winnen. Een andere verandering is dat voor de overige drie wedstrijden een voorronde is ingebouwd. Deelnemers worden geselecteerd op basis van een in te dienen receptuur van een hoofdgerecht op basis van de vijf pijlers onder Dutch Cuisine.” Bekijk het filmpje »

Spektakel

Op 12 januari aanstaande vindt de strijd om de Gouden Koksmuts plaats, waaraan alleen teams uit toprestaurants op verzoek kunnen meedoen. Een geheel nieuwe aanpak die volgens Van Rensch voor spektakel gaat zorgen. Op 13 januari kunnen Leermeesters met hun leerling dingen naar de hoogste eer: het Gouden Koksmes. Op 14 januari zijn jonge koks tot en met 25 jaar aan de beurt om de strijd aan te gaan voor het Zilveren Koksmes. Op 15 januari treden vervolgens leerling koks in de wedstrijdarena aan voor de strijd om het Bronzen Koksmes.

Horecava

De Nationale Kampioenschappen worden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, gehouden. Beursmanager Luuk Scholte van beursorganisator Amsterdam RAI: “De Horecava vindt het belangrijk dat de Nationale Kampioenschappen voor koks tijdens de beurs plaatsvinden. Het zijn voor de branche immers toonaangevende wedstrijden, die veel aanzien genieten en die in de nieuwe opzet voor nóg meer gastronomisch vuurwerk gaan zorgen.”

Inschrijven voor de Nationale Kampioenschappen voor koks kan via www.koksgilde.nl. Meer informatie over Horecava 2015 is te vinden op www.horecava.nl.

Voor meer informatie: Ferdie Olde Bijvank, secretariaat Koksgilde, 06-22396007, info@koksgilde.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »