Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca gemaakt door Jean Pierre Karssen van Med trattoria

Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca gemaakt door Jean Pierre Karssen van Med trattoria

  • 2017-01-08
  • De Lekkerste Wedstrijden

Jean Pierre Karssen won met zijn broodje ‘Rotolare striato' de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland in de categorie Horeca. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Jean Pierre won nipt van Bas Diks van Diks authentiek culinair. In de vakjury zat ook KHN vice-voorzitter Jos van der Vegt: “Ongelofelijk mooie creaties werden voorgeschoteld. Passie voor het vak straalden alle deelnemers uit en ook vanuit KHN onderstrepen we het belang van deze mooie vakwedstrijden”.

Het winnende broodje was een knap staaltje van smaakbeleving. Volgens de jury waande je met dit broodje in Italië wanneer je blind zou proeven. In het broodje is tomatentapenade verwerkt, met buikspekrollade van het livarvarken, gestoofde broccoli, perenmosterd en gedroogde pancetta. De absolute nummer één volgens de jury.

Top 3

  1. Jean Pierre Karssen van Med trattoria uit Medemblik, met de creatie 'Rotolare striato'
  2. Bas Diks van Diks authentiek culinair uit Harreveld, met de creatie 'Boswandeling'
  3. Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke uit Oudenbosch, met de creatie 'Barbecue Bacon Bread'

De opdracht van de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland is het bereiden en presenteren van vijf identieke warme of koude belegde broodcreaties. Onder brood dient in dit verband te worden verstaan: een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of varianten hierop. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort of bake-off broodsoorten. Aan de wedstrijd deden twintig finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Sponsorprijzen
In deze categorie ontvingen de overige finalisten allemaal een sponsorprijs:

Carl Siegert Elmer Postma Nederlands Trots Bijenkorf Kitchen, Amsterdam
Lebo Kaas Erwin Heffer Van Hollandse grond Boshuys, Best
Hanos Jan Nagelkerke Sweat heart Maddey's, RoosendaalNoot voor de redactie - niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bernd Beekman van De Lekkerste Wedstrijden . Telefoon 06 - 21611008 of via e-mail, info@wedstrijden.nl
Voor meer informatie of beeldmateriaal kijk op: www.wedstrijden.nl

Nieuwste Video

meer video's »