Inschrijving NK voor Koks tijdens Horecava 2016 open

Inschrijving NK voor Koks tijdens Horecava 2016 open

  • 2015-07-26
  • Horecava

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Koks is gestart. De toonaangevende kookwedstrijden kenden tijdens de afgelopen Horecava een vernieuwde aanpak en zorgden voor een waar spektakel. Nieuw tijdens de komende editie is het NK Patisserie & Desserts op donderdag 14 januari, dat in de plaats komt van de wedstrijd voor leerlingen. Patissiers kunnen zich in deze wedstrijd met elkaar meten op het gebied van een aantal desserts en een showstuk. De Horecava is van 11 tot en met 14 januari 2016 in RAI Amsterdam.

De strijd op maandag om de Gouden Koksmuts wordt in 2016 wederom een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer. De deelnemers aan de wedstrijden op de overige dagen (op dinsdag leermeesters-leerlingen om het Gouden Koksmes, op woensdag jonge koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes en op donderdag patissiers om het Bronzen Koksmes) worden tijdens voorrondes geselecteerd. Dit gebeurt op basis van een receptuur van een hoofdgerecht, of een dessert in geval van het NK Patisserie & Desserts. Het deelnemersveld en de jury van alle vier de categorieën wordt in oktober bekendgemaakt.

Thema ‘Meesterlijk’

In de Koksgilde Arena op de komende Horecava vinden de Nationale Kampioenschappen plaats in een spectaculaire wedstrijdsetting. De deelnemers moeten in hun gerechten ingrediënten verwerken die ter plekke beschikbaar worden gesteld in een versstraat, met versproducten van vooral de Vrienden van het Koksgilde. Het thema van de wedstrijden is ‘Meesterlijk’. “Dit thema is gekozen omdat de wedstrijden een meesterlijke uitstraling hebben, en mede vanwege het feit dat de titel Meesterkok komend jaar 40 jaar bestaat”, zegt Hans Everse, de nieuwe voorzitter van het Koksgilde.

Horecava

De Nationale Kampioenschappen worden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, gehouden. De beurs beleeft in 2016 haar 60e editie, en vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. De NK wordt georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met ruim 3.300 leden. De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, wordt voor de 56e keer uitgereikt.

Inschrijven voor de Nationale Kampioenschappen voor koks kan via www.koksgilde.nl.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »