Djeriano Sint van Sheraton Amsterdam Airport winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move op Horecava

Djeriano Sint van Sheraton Amsterdam Airport winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move op Horecava

  • 2016-01-12
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Djeriano Sint, werkzaam bij Sheraton Amsterdam Airport uit Schiphol won met zijn broodje ‘The Road Runner’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move’. Deze wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van trein-, bus-, tank/pompstations, vliegvelden en andere high traffic locaties. Djeriano won na een spannende strijd op de drukbezochte Fastservice Arena in de RAI.

De juryvoorzitter Petra van Stijn verklaarde bij de prijsuitreiking dat dit broodje zeer goed in één hand te houden is en er zaten geen losse ingrediënten op wat het handig maakt om te consumeren. Bovendien had dit broodje een korte bereidingstijd.

Het broodje van Djeriano bestond uit een bruin broodje met vlees van kippedijen met citroengras, spicy mayonaise en mesclun salade. De kip was fijnzoet gemarineerd en geroosterd en samen met de minimais en salade zorgde dit voor een perfecte bite volgens de jury. Het werd ook nog eens verpakt in een handig papieren tasje, wat het broodje perfect on the move maakt.

Uitslag (top 3):


1. Djeriano Sint van Sheraton Amsterdam Airport, met de creatie ‘The Road Runner’
2. Willem van Huissteden van Vishandel van Huissteden uit Vlieland, met de creatie ‘Hete Makreel/Pepesan Ikan’
3. Dan Tieu Phung Chu van Kebaya Schiphol, met de creatie ‘East & West”

Opdracht van de vakwedstrijd ‘Het lekkerste broodje On the move’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij het broodje wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang, men dient dat (eventueel) ter plaatse toe te kunnen lichten.

Aan de wedstrijd deden vijftien finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met SVO vakopleiding food.

Sponsorprijzen
In deze categorie ontvingen de overige finalisten allemaal een sponsorprijs:

  • Zwanenberg, Sanne Janssen, NS Stations Enoki Utrecht, Banh Mi Kip
  • LEBO, Maikel van Hadarian, HMS Host Schiphol, Farmer's Surprise
  • CARL SIEGERT, Eric van Helvoort, Hutten luchtruim, Veghel Eindhoven, Vitello Tonato 2016 (new style)
  • SVO, Astrid Kok, Broodje Kok Harderwijk, Broodje Kok Carwash


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diana Mom-Budding van SVO vakopleiding food. Telefoon 030 - 275 81 13 / 06-110 117 00 of via e-mail, d.mom@svo.nl.

Beeldmateriaal: kijk voor beeldmateriaal van deze wedstrijd op www.wedstrijden.nl

Voor meer informatie over SVO vakopleiding food: www.svo.nl
Volg ons ook op Twitter (@SVO_Opleidingen) en Facebook: facebook.com/SVOOpleidingen

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam.

31 6 1545 4297

Nieuwste Video

meer video's »