De Heikamp wint NK Pannenkoeken Bakken 2017

De Heikamp wint NK Pannenkoeken Bakken 2017

  • 2017-01-15
  • 2 in beweging
Gouden Koekenpan voor pannenkoek Dwars door de moestuin

Rob Weijers van De Heikamp uit Ruurlo bakte vandaag de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en wint hiermee de Gouden Koekenpan! Tijdens een spannende wedstrijd streden 15 finalisten voor de titel Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken. De 4de editie van dit Nederlands kampioenschap had als thema pannenkoeken met groenten. ‘En dat leverde heerlijke, spannende en soms verrassende combinaties op,’ aldus de vak- én kinderjury.

De professionele vakjury was unaniem in haar oordeel: ‘De naam van de pannenkoek - Dwars door de moestuin - maakt nieuwsgierig’. Met onder meer rode biet, olifantenbonen, courgette, schorseneren en oesterzwammen is dit een prachtige invulling van het thema groenten. De verschillende ingrediënten waren qua smaak mooi in evenwicht, de pannenkoek was perfect gaar en de opmaak op het bord deed niet onder voor een sterrenrestaurant.’ Pannenkoekbakker Weijers ontving verschillende prijzen bestaande uit de Gouden Koekenpan, een beker en een waarde cheque besteedbaar bij Koopmans Professioneel. En hij mag zich het hele jaar Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken noemen.

De ranglijst
De 2de plaats was voor Pannenkoekrestaurant Den Tol uit Velp. Bas van Zoggel bakte een heerlijke Winter Wonder Land met onder meer bloemkool crème, pastinaakpuree, truffeltapenade, verschillende soorten paddenstoelen en portsiroop. ‘Een prachtige, strakke presentatie van een heerlijke pannenkoek,’ aldus de vakjury. Pannenkoekhuis De Perdstal uit Venray veroverde de 3de plaats met hun creatie Magic Pumpkin Sensation. Ook over die pannenkoek met groenten was de vakjury zeer te spreken: ‘Pompoen zowel als topping als in het beslag laten terugkomen levert een heerlijke smaakcombinatie op.’

Creativiteitsprijs
De prijs voor de origineelste pannenkoek met groenten ging naar Kort-Jak uit Harmelen met hun boerenkool-pannenkoek. ‘Een echte Nederlandse pannenkoek gevuld met boerenkool, zoete puntpaprika, rode ui, spek en rookworst,’ aldus de vakjury.

Favoriet kinderen
Naast een professionele vakjury zijn alle 15 pannenkoeken ook beoordeeld door een kinderjury. Lieke en Nyssa (11 jaar) kozen de zuurkoolpannenkoek met gekonfijte groenten en pompoen van Mister Pancake uit Enschede als lekkerste pannenkoek met groenten. ‘Wij denken dat heel veel kinderen deze erg lekker vinden omdat de pannenkoek een beetje zoetig smaakt en de kaas lekker krokant is.’ Pannenkoekenbakker Michel Nachtegaal nam de aparte kinderjuryprijs met plezier in ontvangst.

Organisatie
Het kampioenschap wordt georganiseerd door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel, in samenwerking met de Stichting ‘De Lekkerste Wedstrijden’ en de Horecava. Koopmans Professioneel verbindt zich actief aan het kampioenschap om de kennis en kunde van professioneel pannenkoek bakkend Nederland te stimuleren. Meer informatie over het NK Pannenkoeken Bakken is te vinden op www.nkpannenkoeken.nl.

Over Koopmans Professioneel
Koopmans Professioneel is hét merk op het gebied van pannenkoeken, bakken en binden. De professionele gebruiker kan kiezen uit een breed assortiment kwaliteitsproducten: van basismelen en pannenkoekmixen tot pannenkoeken kant en klaar. Meer informatie over het assortiment is te vinden op www.koopmans-professioneel.nl. Koopmans Professioneel is een merk van Dr. Oetker Professional.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: 2 in beweging, Nicolette Biessels, 030 – 254 50 00 / 06 – 26 46 29 18, info@2inbeweging.nl

Nieuwste Video

meer video's »