De inschrijving voor de jaarlijkse Lekkerste Wedstrijden is geopend!
De inschrijving voor de jaarlijkse Lekkerste Wedstrijden is geopend!
  • maandag, 16 oktober 2017
  • Horecava

De inschrijving voor de jaarlijkse Lekkerste Wedstrijden is geopend. Inschrijven kan via de compleet vernieuwde website www.wedstrijden.nl. Tijdens de Horecava 2018 (maandag 8 t/m donderdag 11 januari) vinden deze Lekkerste Wedstrijden voor de 33-e ...

Lees meer »

Voel, hoor, zie, ruik en proef de toekomst op de Horecava
Voel, hoor, zie, ruik en proef de toekomst op de Horecava
  • dinsdag, 12 september 2017
  • Horecava

Nadruk op beleving in nieuwe campagne Hoe raak je de gast in zijn ziel en verover je zijn hart, zodat hij terugkomt in jouw zaak? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van de 62e editie van de Horecava over de essentie van de horeca. Met een ...

Lees meer »

Inschrijving NK voor Leermeester-Leerling en voor Jonge Koks geopend
Inschrijving NK voor Leermeester-Leerling en voor Jonge Koks geopend
  • woensdag, 06 september 2017
  • Horecava

Rode draad in de wedstrijden is Duurzaamheid De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is gestart. De wedstrijden vinden respectievelijk plaats op de tweede en ...

Lees meer »

Nieuw op Horecava: ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018
Nieuw op Horecava: ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018
  • woensdag, 06 september 2017
  • Horecava

Inschrijving voor deelname wedstrijd tot 15 september ‘The Dobla Pastry Battle’ vindt over de hele wereld plaats. Na de editie in Dubai volgt deze battle nu voor het eerst in Amsterdam, tijdens de aankomende Horecava op donderdag 11 ...

Lees meer »

Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend
Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend
  • maandag, 04 september 2017
  • Horecava

‘Bar O’ van Timo Stemerdink (l.) & Tom de Rooij (r.) De winnaar van de Nationale RestaurantPITCH is bekend. Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo Stemerdink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan ...

Lees meer »

5 finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend
5 finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend
  • maandag, 07 augustus 2017
  • Horecava

Wie wint pop-up restaurant op Horecava 2018? Vijf ambitieuze kandidaten hebben de voorronde van de Nationale RestaurantPITCH doorstaan en zijn doorgedrongen tot de finale. Uit deze groep wordt de winnaar met het meest veelbelovende horeca pop-up ...

Lees meer »

InnovationLAB tijdens Horecava 2018
InnovationLAB tijdens Horecava 2018
  • dinsdag, 18 juli 2017
  • Horecava

Focus op vier trends in de horeca De nationale vakbeurs Horecava organiseert in 2018 opnieuw een InnovationLAB. Professionals uit de foodservice branche kunnen bij dit onderdeel van de beurs vier trends in de horeca ontdekken: technologie, ...

Lees meer »

Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 nu open voor deelname
  • woensdag, 05 juli 2017
  • Horecava

Kansen voor exposanten én niet-exposanten De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als ...

Lees meer »

Inschrijving HANOS Gouden Koksmuts geopend
Inschrijving HANOS Gouden Koksmuts geopend
  • donderdag, 18 mei 2017
  • Horecava

Thema van de wedstrijd is Duurzaamheid De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere ...

Lees meer »

Horecava, Lightspeed en Sligro lanceren de Nationale RestaurantPITCH
  • maandag, 08 mei 2017
  • Horecava

De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. Deze nieuwe en unieke wedstrijd biedt kandidaten, die dromen van een eigen restaurant, de kans deze te verwezenlijken. ...

Lees meer »

De Heikamp wint NK Pannenkoeken Bakken 2017
De Heikamp wint NK Pannenkoeken Bakken 2017
  • maandag, 16 januari 2017
  • 2 in beweging

Gouden Koekenpan voor pannenkoek Dwars door de moestuin Rob Weijers van De Heikamp uit Ruurlo bakte vandaag de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en wint hiermee de Gouden Koekenpan! Tijdens een spannende ...

Lees meer »

Gouden koksmes 2017 voor Tom Lamers
Gouden koksmes 2017 voor Tom Lamers
  • maandag, 16 januari 2017
  • Horecava

Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme ...

Lees meer »

Hoa-En Looi wint vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’ op de Horecava
Hoa-En Looi wint vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’ op de Horecava
  • donderdag, 12 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Hoa-En Looi, werkzaam bij Gracy's won met zijn wafel 'Gracy's' de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’. Het thema van de wedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’ is: ‘Dutchie’. De winnende wafel viel ...

Lees meer »

Horecava 2017: foodsector klaar voor de toekomst
Horecava 2017: foodsector klaar voor de toekomst
  • donderdag, 12 januari 2017
  • Horecava

Duurzaamheid en innovatie gaan goed samen Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeert de 61e editie van de Horecava. De talrijke innovaties en nieuwe producten die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld, vonden ruimschoots weerklank. ...

Lees meer »

André Hazes junior Nachtburgemeester van Nederland 2017
André Hazes junior Nachtburgemeester van Nederland 2017
  • woensdag, 11 januari 2017
  • Horecava / HorecaBrains

André Hazes junior is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland. De bekende Nederlandse zanger kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2017’, ...

Lees meer »

Eric van Helvoort winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland
Eric van Helvoort winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland
  • woensdag, 11 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Eric van Helvoort, werkzaam bij Hutten de Guijt won met zijn broodje ‘Ik hou van Holland’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move’. Deze wedstrijd werd dit jaar voor de tweede keer ...

Lees meer »

Marco Helsloot Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017
Marco Helsloot Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017
  • woensdag, 11 januari 2017
  • Horecava / Gastronomisch Gilde

Een amuse en een driegangenmenu, bereid met ingrediënten uit een ‘blackbox’ met te verwerken producten van hoofdsponsor HANOS. Die taak hadden acht jonge koks op 11 januari 2017 tijdens de strijd om het Zilveren Koksmes, de prijs ...

Lees meer »

Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis winnaar vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders' op de Horecava
Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis winnaar vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders' op de Horecava
  • woensdag, 11 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd en is bedoeld voor ...

Lees meer »

Raymond Hardy van Aan de Meule in Beek is Nederlands Kampioen Biertappen
Raymond Hardy van Aan de Meule in Beek is Nederlands Kampioen Biertappen
  • woensdag, 11 januari 2017
  • Stichting Tapwedstrijden.nl

Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Vandaag was een spannende finale op de Horecava in Amsterdam. Een ongekend hoog niveau ...

Lees meer »

De Loohoeve wint Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling 2017
De Loohoeve wint Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling 2017
  • dinsdag, 10 januari 2017
  • Horecava

De Horecava in RAI Amsterdam was op dinsdag 10 januari 2017 het toneel voor de strijd om het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling. Na een intensieve kookdag nam leermeester Marleen Brouwer voor de tweede keer de Bronzen Koksmes mee naar huis, ...

Lees meer »

Henri van den Einden winnaar vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland
Henri van den Einden winnaar vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland
  • dinsdag, 10 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Henri van den Einden won met zijn salade ‘Geit in de wei’ de vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Uitgangspunt van deze ...

Lees meer »

Vincent Kuik de Rijk maakt De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest
Vincent Kuik de Rijk maakt De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest
  • dinsdag, 10 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

De juryvoorzitter Rob Besseling verklaarde bij de prijsuitreiking dat deze hamburger het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een ...

Lees meer »

Vy Vieu maakt het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering
Vy Vieu maakt het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering
  • dinsdag, 10 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Vy Vieu, werkzaam bij HMS Host won met haar broodje ‘Pink Lady’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering’. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van cateringbedrijven. ...

Lees meer »

Welk pannenkoekenrestaurant maakt de lekkerste pannenkoek met groenten?
Welk pannenkoekenrestaurant maakt de lekkerste pannenkoek met groenten?
  • dinsdag, 10 januari 2017
  • 2 in beweging

Wie bakt de lekkerste, spannendste en origineelste pannenkoek met groenten van Nederland? Groenten zijn trendy, verantwoord, lekker en divers. Daarom vormen zij de ideale basis voor dé pannenkoek van 2017 en een creatieve uitdaging voor ...

Lees meer »

Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017
Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017
  • maandag, 09 januari 2017
  • Horecava

Genieten en duurzaam leven gaan prima samen! Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code Blond van Hemelswater uit Amsterdam. ...

Lees meer »

Buitenshuisconsumptie groeit harder dan thuisconsumptie
Buitenshuisconsumptie groeit harder dan thuisconsumptie
  • maandag, 09 januari 2017
  • FSIN

Buitenshuis eten en drinken is een groeimarkt: een groei van 4,5% in 2016. Van de totale omzet van voedings- en genotmiddelen (56,96 miljard Euro) werd 36,4% buitenshuis genuttigd. In 2013 was dat nog maar 34,4%. De totaalmarkt van voedings- en ...

Lees meer »

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four uit Oud-Beijerland met 'De BZN'
Dennie Soffree van Soffree on fifty-four uit Oud-Beijerland met 'De BZN'
  • maandag, 09 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met ...

Lees meer »

KHN: horeca wil kansen pakken in gelijk speelveld
  • maandag, 09 januari 2017
  • KHN

Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen gaat het goed met de horeca: het aantal horecavestigingen is gestegen naar 40.250, waar werkgelegenheid wordt geboden voor 387.000 banen. Door een groei in volume groeide ook de omzet tot 18,2 miljard euro. ...

Lees meer »

Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca gemaakt door Jean Pierre Karssen van Med trattoria
Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca gemaakt door Jean Pierre Karssen van Med trattoria
  • maandag, 09 januari 2017
  • De Lekkerste Wedstrijden

Jean Pierre Karssen won met zijn broodje ‘Rotolare striato' de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland in de categorie Horeca. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Jean Pierre won ...

Lees meer »

Millennials stuwen restaurantbezoeken
Millennials stuwen restaurantbezoeken
  • maandag, 09 januari 2017
  • FSIN

Buitenshuis eten en drinken is een groeimarkt (+4,5% in 2016). Van alle generaties zijn het de Millennials (18-36) die het vaakst in restaurants komen. 29% van hen eet minstens één keer per week buiten de deur. ...

Lees meer »

Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017
Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017
  • maandag, 09 januari 2017
  • Horecava

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en ...

Lees meer »

Aziatisch Paviljoen Horecava: De Gezonde Aziatische Keuken
Aziatisch Paviljoen Horecava: De Gezonde Aziatische Keuken
  • donderdag, 05 januari 2017
  • Horecava

Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) is de organisator van het Aziatisch Paviljoen (Hal 7) tijdens de Horecava 2017. Alle bezoekers zijn van harte welkom om bij dit fraai ingerichte paviljoen te komen proeven, beleven en genieten ...

Lees meer »

Horecava-onderzoek: horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk voor de horeca
Horecava-onderzoek: horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk voor de horeca
  • donderdag, 05 januari 2017
  • Horecava

Driekwart van de horecabezoekers staat positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca. Dit blijkt uit onderzoek onder horecabezoekers en horecaprofessionals door de Horecava. Een andere belangrijke uitkomst is dat ...

Lees meer »

Horecava 2017 speelt in op de trend van blurring
Horecava 2017 speelt in op de trend van blurring
  • woensdag, 28 december 2016
  • Horecava

Segmenten Bakkerij & Koffie in één hal Tijdens de komende Horecava zitten de segmenten Bakkerij en Koffie, Thee & Cacao voor de eerste keer samen in één hal. Hiermee haakt de Horecava in op de blurring trend. Er is ...

Lees meer »

InnovationLAB op de Horecava biedt visie op vier markten
InnovationLAB op de Horecava biedt visie op vier markten
  • woensdag, 21 december 2016
  • Horecava

Bezoekers ervaren innovaties in de praktijk Het InnovationLAB op de Horecava krijgt de komende editie een geheel nieuwe invulling. Met het thema Food & Hospitality 2020 geeft de Horecava samen met partners haar visie op de ontwikkelingen in vier ...

Lees meer »

AF&BM: ‘Overweldigend veel nominaties voor F&B Professional of the Year!’
AF&BM: ‘Overweldigend veel nominaties voor F&B Professional of the Year!’
  • woensdag, 14 december 2016
  • AF&BM

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkt ook de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in het aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year 2017. ...

Lees meer »

Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op de Horecava
Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op de Horecava
  • dinsdag, 13 december 2016
  • Horecava

Nieuw onderdeel: No Waste Village De Horecava besteedt komende editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. ...

Lees meer »

Nominaties Horecava 2017 bekend
Nominaties Horecava 2017 bekend
  • dinsdag, 15 november 2016

Wijs met water, energie en reststromen. Communicerende apparaten. Biologisch en lokaal. Apparaten die, met elkaar communicerend, zelf problemen oplossen. Lekkere lokale producten waarin voedselreststromen en regenwater verwerkt zijn. Het is slechts ...

Lees meer »

Nieuw onderdeel Horecava 2017
Nieuw onderdeel Horecava 2017
  • vrijdag, 11 november 2016
  • Horecava

Van Bron tot Bord in Nederland; lekker eten uit eigen land in opkomst De Horecava heeft komende editie een nieuw paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies staan hier centraal. Toonaangevende ...

Lees meer »

Horecava 2017: Deelnemers Gouden Koksmuts bekend
Horecava 2017: Deelnemers Gouden Koksmuts bekend
  • maandag, 07 november 2016

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend ook de samenstelling van de vakjury is bekend. Thomas Bühner, chef kok van ...

Lees meer »

Nieuwe campagne Horecava 2017
Nieuwe campagne Horecava 2017
  • dinsdag, 11 oktober 2016

Proef de toekomst De Horecava heeft komende editie als thema Proef de toekomst. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Met het nieuwe thema en het ...

Lees meer »

Inschrijving Horecava Innovation Award tot 31 oktober
Inschrijving Horecava Innovation Award tot 31 oktober
  • maandag, 04 juli 2016
  • Horecava

Innovaties centraal op Horecava 2017 Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse ...

Lees meer »

De Duurzaameter 2016: duurzaamheid leeft in de horeca
De Duurzaameter 2016: duurzaamheid leeft in de horeca
  • vrijdag, 24 juni 2016
  • Horecava

Belangrijkste trend uit onderzoek: Directe link tussen boer en horeca De aandacht voor duurzaamheid bij ondernemers in de foodservice branche groeit. Dit blijkt uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over ...

Lees meer »

Horecava breidt flink uit in 2017
Horecava breidt flink uit in 2017
  • dinsdag, 14 juni 2016
  • Horecava

Nieuwe food hal met focus op beleving De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ ...

Lees meer »

Restaurant 3 Zussen wint hoofdprijs van actie Mercedes-Benz Bestelwagens op Horecava
Restaurant 3 Zussen wint hoofdprijs van actie Mercedes-Benz Bestelwagens op Horecava
  • donderdag, 07 april 2016
  • Horecava

Een dolblije Marjolein ’t Riet, Marketing Manager bij trendy restaurant 3 Zussen uit Meteren, nam recent de sleutels van een Mercedes-Benz Citan in ontvangst. De compacte bestelauto vormde de hoofdprijs in een opvallende actie van Mercedes-Benz ...

Lees meer »

Lyotta Hillen Nationaal Kampioen Patisserie & Desserts 2016
Lyotta Hillen Nationaal Kampioen Patisserie & Desserts 2016
  • donderdag, 14 januari 2016
  • Horecava

Lyotta Hillen, patissier Pastry Club in Eindhoven, heeft op 13 januari 2016 het Gouden Paletmes gewonnen. Zij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Patisserie & Desserts 2016 uitgereikt door juryvoorzitter en toppatissier Hans Heiloo. De ...

Lees meer »

1,5 miljoen ontmoetingen op Horecava 2016
1,5 miljoen ontmoetingen op Horecava 2016
  • donderdag, 14 januari 2016
  • Horecava

De Horecava liet zien dat de branche goede zaken doet in een belevingsvolle omgeving. De ruim 600 deelnemende bedrijven op de jubileumeditie van de Horecava gaven aan dat de horeca weer volop in beweging is en innoveert, gezien de grote ...

Lees meer »

Rody Versluis van LaLotta Cantina winnaar Open Nederlands Kampioenschap Pizza bakken op Horecava
Rody Versluis van LaLotta Cantina winnaar Open Nederlands Kampioenschap Pizza bakken op Horecava
  • donderdag, 14 januari 2016
  • Horecava

Rody Versluis, werkzaam bij LaLotta Cantina uit Utrecht won met zijn pizza ‘Edge’ de open Nederlandse Kampioenschappen Pizza bakken. Juryvoorzitter Rob Sleddens was onder de indruk van deze creatie. Het deeg was smaakvol, luchtig en de ...

Lees meer »

Thijs Haakman van Poffertjes mobiel Haakman&zn winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Wafel van Nederland op Horecava
Thijs Haakman van Poffertjes mobiel Haakman&zn winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Wafel van Nederland op Horecava
  • donderdag, 14 januari 2016
  • Horecava

Thijs Haakman, werkzaam bij Poffertjes mobiel uit Volendam won met zijn wafel ‘Hemels zoet’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland, powered by Koopmans Professioneel’. De wedstrijd is bedoeld voor ...

Lees meer »

 Djeriano Sint van Sheraton Amsterdam Airport winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move op Horecava
Djeriano Sint van Sheraton Amsterdam Airport winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move op Horecava
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Djeriano Sint, werkzaam bij Sheraton Amsterdam Airport uit Schiphol won met zijn broodje ‘The Road Runner’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move’. Deze wedstrijd werd dit jaar voor het ...

Lees meer »

Jeffrey Reijnen van Hutten Catering winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering op Horecava
Jeffrey Reijnen van Hutten Catering winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering op Horecava
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Jeffrey Reijnen, werkzaam bij Hutten Catering uit Veghel won met zijn broodje ‘Hollands Geknorrr’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of ...

Lees meer »

KHN reikt sterrenschild uit aan Hotel Okura Amsterdam voor eerste Vijfsterren Superior hotel
  • woensdag, 13 januari 2016
  • KHN

Het hotel behaalt de hoogst haalbare Europese classificatie Tijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is aan Hotel Okura Amsterdam het eerste sterrenschild overhandigd dat hoort bij de Europese Vijfsterren Superior rating. ...

Lees meer »

Lange Frans Nachtburgemeester van Nederland 2016
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Horecava

Op woensdag 13 januari is tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2016’ de bekende Nederlandse rapper Lange Frans tot Nachtburgemeester van Nederland 2016 gekozen door de Nederlandse Horeca. Het feest werd georganiseerd door de ...

Lees meer »

Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Horecava

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De ...

Lees meer »

Said el Belhamadi  van HMS Host Schiphol winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders op Horecava
Said el Belhamadi van HMS Host Schiphol winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders op Horecava
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Said el Belhamadie, werkzaam bij HMS Host Schiphol won met zijn broodje ‘Bread geeft je vleugels’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd ...

Lees meer »

Steyn Schreuders van Spareribs Express winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest op Horecava
Steyn Schreuders van Spareribs Express winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest op Horecava
  • woensdag, 13 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Steyn Schreuders, werkzaam bij Spareribs Express uit Den Haag won met zijn hamburger ‘Sparerib Burger’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest, powered by Remia’. De wedstrijd is bedoeld voor ...

Lees meer »

De Loohoeve Nationaal Kampioen Leermeester - Leerling 2016
De Loohoeve Nationaal Kampioen Leermeester - Leerling 2016
  • dinsdag, 12 januari 2016
  • Horecava

Marleen Brouwer, functie chefkok en eigenaar Herberg De Loohoeve in Schoonloo en haar leerling Ian Nieswaag, hebben op 12 januari 2016 het Gouden Koksmes gewonnen. Zij kregen de prijs als Nationaal Kampioen Leermeester - Leerling 2016 uitgereikt door ...

Lees meer »

Eric van Helvoort van Hutten Catering Nieuwegein winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Kindermenu van Nederland, op Horecava
Eric van Helvoort van Hutten Catering Nieuwegein winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Kindermenu van Nederland, op Horecava
  • dinsdag, 12 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Eric, werkzaam bij Hutten Catering uit Nieuwegein won met zijn kindermenu ‘Iniminivitaminie’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Kindermenu van Nederland'. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van ...

Lees meer »

Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijn winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest op Horecava
Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijn winnaar vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest op Horecava
  • dinsdag, 12 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Laurentz Craane, werkzaam bij Iveau Burgers & Wijn uit Arnhem won met zijn broodje ‘Ere Burger’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest, powered by Remia’. De wedstrijd is bedoeld voor ...

Lees meer »

Natallia Slobodian van Kitchen Bijenkorf Den Haag winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca op Horecava
Natallia Slobodian van Kitchen Bijenkorf Den Haag winnaar vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca op Horecava
  • dinsdag, 12 januari 2016
  • Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Natallia won met haar broodje ‘Japanese Dream’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland' in de categorie Horeca. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Natallia won nipt van ...

Lees meer »

Horeca houdt stijgende lijn vast
  • maandag, 11 januari 2016
  • KHN

Uitdagingen aangaan en positieve energie zijn kenmerken van koersvaste branche De omzet van de horeca was in 2015 17,2 miljard euro. Dat is 4,1% meer dan in 2014. Met ruim 360.000 medewerkers en 45.300 horecavestigingen is de horeca een belangrijke ...

Lees meer »

Horeca vanaf nu zijn eigen duurzaamheidsgraadmeter
Horeca vanaf nu zijn eigen duurzaamheidsgraadmeter
  • maandag, 11 januari 2016
  • Horecava

Lancering van De Duurzaameter bij opening 60e Horecava Op maandag 11 januari vond tijdens de opening van de Horecava de lancering plaats van De Duurzaameter. De Duurzaameter is een jaarlijkse peiling onder professionals in het out-of-home kanaal over ...

Lees meer »

KHN lanceert nieuwe ‘Hygiënecode voor de horeca 2016’
KHN lanceert nieuwe ‘Hygiënecode voor de horeca 2016’
  • maandag, 11 januari 2016
  • KHN

Vanaf 1 april geldt de nieuwe Hygiënecode en dat is geen geintje! Vanaf 1 april 2016 geldt de nieuwe Hygiënecode en dat is geen geintje! De Hygiënecode is vanaf vandaag al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe ...

Lees meer »

Trend in betalen horeca: meer pinnen/minder contant zet fors door
  • maandag, 11 januari 2016
  • KHN

Contactloos betalen steeds populairder in de horecabranche Gasten betalen steeds vaker met hun pinpas in de horeca en daarbij ook steeds vaker contactloos. Algemeen directeur KHN Lodewijk van der Grinten: “De gezamenlijke inzet met de Stichting ...

Lees meer »

Rosval Easy-Cooling wint Horecava Innovation Award 2016
Rosval Easy-Cooling wint Horecava Innovation Award 2016
  • maandag, 11 januari 2016
  • Horecava

Overall meer oog voor luxe, comfort en gebruikersgemak Dankzij Rosval Easy-Cooling, winnaar van de Horecava Innovation Award 2016, zijn horecakeukens voortaan verlost van een grote ergernis en kostenpost: de beduchte, moeilijk schoon te houden rubber ...

Lees meer »

Vooral fine dining en discount dining in de lift
  • maandag, 11 januari 2016
  • FSIN

FSIN: foodconsumptie buitenshuis stijgt met €643 miljoen Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april ...

Lees meer »

Wollerich wint Gouden Koksmuts 2016
Wollerich wint Gouden Koksmuts 2016
  • maandag, 11 januari 2016
  • Horecava

Het team van restaurant Wollerich, met chef de cuisine Gerard Wollerich en Erik Bos en Koen van den Hurk, heeft maandag 11 januari tijdens de Horecava 2016 de Gouden Koksmuts gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok ...

Lees meer »

Sweet Emotions tijdens Horecava
Sweet Emotions tijdens Horecava
  • vrijdag, 08 januari 2016
  • Horecava

Culinair entertainment op cocktail- en dessertgebied De beste patisseriechef ter wereld Albert Adrià is samen met zijn team aanwezig op de Horecava, in de stand van Sweet Emotions. Sweet Emotions is een vernieuwend concept vol culinair ...

Lees meer »

Innovatie en duurzaamheid staan centraal op Horecava 2016
Innovatie en duurzaamheid staan centraal op Horecava 2016
  • donderdag, 07 januari 2016
  • Horecava

3D printen van voedsel in InnovationLAB Innovatie blijkt door de jaren heen één van de belangrijkste bezoekredenen aan de Horecava. Ook duurzaamheid vormt steeds meer een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering van de ...

Lees meer »

Horecava-onderzoek: Vlees nog steeds onbetwiste nummer 1
Horecava-onderzoek: Vlees nog steeds onbetwiste nummer 1
  • woensdag, 06 januari 2016
  • Horecava

Restaurant-bezoekers blijven vlees kiezen als hoofdgerecht. Sterker nog, het vegetarische hoofdgerecht lijkt iets gedaald in populariteit. Daarbij is de eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en seizoensgebonden gerechten steeds gewilder: ...

Lees meer »

Young Professional Experience Day tijdens Horecava
Young Professional Experience Day tijdens Horecava
  • maandag, 04 januari 2016
  • Horecava

Nieuw congres voor jonge professionals Op donderdag 14 januari 2016 vindt tijdens de Horecava de primeur plaats van het congres Young Professional Experience Day (YPED). De Horecava organiseert dit evenement, mede op initiatief van FNV Horeca, om ...

Lees meer »

Horecava 2016: nieuwe aanpak voor segment Dranken
Horecava 2016: nieuwe aanpak voor segment Dranken
  • maandag, 21 december 2015
  • Horecava

Licht en in festivalsfeer Wat jarenlang een donkere hal op de Horecava was voor het segment Dranken, wordt in 2016 een lichte en frisse hal met meer variatie in het aanbod. In de nieuwe aanpak is onder andere gekozen voor een festivalsetting, ...

Lees meer »

MaMa Kelly en de Horecafabriek inspireren tijdens de Horecava
MaMa Kelly en de Horecafabriek inspireren tijdens de Horecava
  • woensdag, 09 december 2015
  • Horecava

Pop-up restaurant en Trend Room bieden gasten kijkje in de keuken Als je één van de meest inspirerende restaurants van het moment bent, hoor je thuis op de Horecava, de horecavakbeurs die van 11 tot en met 14 januari in de ...

Lees meer »

Pop-up restaurant De Bierfabriek tijdens Horecava 2016
Pop-up restaurant De Bierfabriek tijdens Horecava 2016
  • maandag, 30 november 2015
  • Horecava

Horecava brouwt eigen bier Tijdens de komende Horecava realiseert De Bierfabriek een tijdelijke dependance met bijna 200 zitplaatsen. Hier kan de bezoeker genieten van het bekende Franse boerderijkippetje, maar ook inspiratie opdoen over het brouwen ...

Lees meer »

Nominaties Horecava Innovation Award 2016 bekend
Nominaties Horecava Innovation Award 2016 bekend
  • donderdag, 19 november 2015
  • Horecava

Méér smaakbeleving en quality time, minder verspilling en ongezonde toevoegingen Zestig jaar Horecava heeft een stortvloed aan innovatieve producten teweeggebracht. Zeker iets om even bij stil te staan, maar niet te lang, want ...

Lees meer »

Nieuw op Horecava 2016: Sweet Emotions, een bijzondere dessertbeleving
Nieuw op Horecava 2016: Sweet Emotions, een bijzondere dessertbeleving
  • maandag, 16 november 2015
  • Horecava

100 procent culinair entertainment op dessertgebied, dat is waar Sweet Emotions op de Horecava voor staat. Voortgekomen uit de passie voor patisserie, mixologie, vernieuwing en beleving. Bedenkers zijn Rudi van Beylen en Dirk Peeters van R&D ...

Lees meer »

Horecava 60x60 Facebookactie: 60 dagen lang kans op mooie prijzen
Horecava 60x60 Facebookactie: 60 dagen lang kans op mooie prijzen
  • woensdag, 11 november 2015
  • Horecava

De Horecava bestaat komende editie 60 jaar en viert dat met een winactie. Vanaf 12 november geeft de Horecava zestig dagen lang prijzen weg via Facebook, speciaal voor horecaprofessionals. Elke dag maken zij kans op mooie prijzen, aangeboden door ...

Lees meer »

Horecava 2016: Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend
Horecava 2016: Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend
  • donderdag, 29 oktober 2015
  • Horecava

29 oktober 2015 Horecava 2016: Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend Felix Wilbrink in de jury Maandag 11 januari 2016 gaan Nederlandse toprestaurants tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de prestigieuze Gouden Koksmuts. ...

Lees meer »

Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse topkoks op Horecava 2016
Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse topkoks op Horecava 2016
  • vrijdag, 16 oktober 2015
  • Horecava

Wat wordt het culinaire resultaat als een Chinese én een Nederlandse topkok met dezelfde ingrediënten koken? Op de kookdemonstratie East Meets West laten topkoks Julius Jaspers, Ron Blaauw en Herman den Blijker dit samen met drie Chinese ...

Lees meer »

Inschrijving voor Horecava Innovation Award gestart
Inschrijving voor Horecava Innovation Award gestart
  • maandag, 31 augustus 2015
  • Horecava

Innovaties in the spotlight op Horecava 2016 Bedrijven die hun innovatief product, concept of dienst voor de foodservice branche op de kaart willen zetten, kunnen zich weer aanmelden om kans te maken op de Horecava Innovation Award 2016. De ...

Lees meer »

Inschrijving NK voor Koks tijdens Horecava 2016 open
Inschrijving NK voor Koks tijdens Horecava 2016 open
  • maandag, 27 juli 2015
  • Horecava

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Koks is gestart. De toonaangevende kookwedstrijden kenden tijdens de afgelopen Horecava een vernieuwde aanpak en zorgden voor een waar spektakel. Nieuw tijdens de komende editie is het NK ...

Lees meer »

Horecava verblijdt voedselbank met 5.000 kilo eten
  • donderdag, 12 februari 2015
  • Horecava

Aan het einde van de Horecava heeft de Voedselbank Amsterdam 5 volle vrachtwagens aan voedsel opgehaald. Dat komt neer op zo'n 5.000 kilo aan etenswaren. De producten waren afkomstig van diverse standhouders op de vakbeurs. De actie is een initiatief ...

Lees meer »

Horecava 2015 weerspiegelt opleving horecabranche
Horecava 2015 weerspiegelt opleving horecabranche
  • vrijdag, 16 januari 2015
  • Horecava

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder bezoekers blijkt dat het optimisme in de markt zichtbaar is. Zestig procent van de bezoekers wil naar ...

Lees meer »

Chin Dong Yi van HMS Host Schiphol winnaar vakwedstrijd Lekker Anders 2015 op Horecava
Chin Dong Yi van HMS Host Schiphol winnaar vakwedstrijd Lekker Anders 2015 op Horecava
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Chin Dong Yi, werkzaam bij HMS Host Schiphol, won met zijn broodje ‘Smokey Surprise’ de vakwedstrijd ‘Lekker Anders’. De wedstrijd Lekker Anders draait om het maken van een warm of koud belegde broodcreatie, gemaakt door medewerkers met een ...

Lees meer »

Hutten Catering wint vakwedstrijd Lekkerste Kindermenu 2015 op Horecava
Hutten Catering wint vakwedstrijd Lekkerste Kindermenu 2015 op Horecava
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Eric van Helvoort van Hutten Catering heeft de vakwedstrijd Lekkerste Kindermenu van Nederland 2015 gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Zijn creatie ‘Barstensvol levenslust!’ kon rekenen op de hoogste beoordeling van de jury. De jury was ...

Lees meer »

Marco van der Wijngaard Nationaal Kampioen Leerling-Kok 2015
Marco van der Wijngaard Nationaal Kampioen Leerling-Kok 2015
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Marco van der Wijngaard, leerling-kok in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, heeft op 15 januari 2015 het Bronzen Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als nationaal kampioen leerling-kok uitgereikt door Albert Kooy, juryvoorzitter en SVH ...

Lees meer »

Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2015-2016 Martijn en Michiel van den Berg van hotel Vesper
Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2015-2016 Martijn en Michiel van den Berg van hotel Vesper
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Martijn en Michiel van den Berg van hotel Vesper in Noordwijk zijn dinsdagavond 13 januari 2015 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemers van Nederland 2015/2016. Dit vond plaats tijdens het KHN-gala in Hotel Okura Amsterdam. De dolgelukkige ...

Lees meer »

't Jagersnest wint het NK Pannenkoeken Bakken 2014 / 2015
't Jagersnest wint het NK Pannenkoeken Bakken 2014 / 2015
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Restaurant ’t Jagersnest uit Ermelo bakte vandaag de lekkerste, spannendste en meest originele pannenkoek van Nederland en wint hiermee de Gouden Koekenpan! De pannenkoeken werden gebakken door Gillian Wilkens. Met de Marshmellow Strawberry bakte ...

Lees meer »

Ter Marsch & Co in Rotterdam wint vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Finest
Ter Marsch & Co in Rotterdam wint vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Finest
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Olaf Oldenburg van Ter Marsch & Co. in Rotterdam heeft de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Finest gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. De jury was lovend over ‘De Burgeresse’. Juryvoorzitter Hans van Dijk van SVO vakopleiding food: ...

Lees meer »

Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij uit Alkmaar wint vakwedstrijd Lekkerste Pizza 2015
Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij uit Alkmaar wint vakwedstrijd Lekkerste Pizza 2015
  • donderdag, 15 januari 2015
  • Horecava

Thom Hartog heeft de vakwedstrijd Lekkerste Pizza van Nederland 2015 gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. Zijn creatie ‘Pizza Falorni’ kon rekenen op de hoogste beoordeling van de jury. Het was volgens de jury nog een spannende strijd tussen ...

Lees meer »

Gerard Joling Nachtburgemeester van Nederland 2015
Gerard Joling Nachtburgemeester van Nederland 2015
  • woensdag, 14 januari 2015
  • Horecava

Op woensdag 14 januari is tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘Mooi 2015’ de bekende Nederlands zanger Gerard Joling tot Nachtburgemeester van Nederland 2015 gekozen door de Nederlandse Horeca. Het feest werd georganiseerd door de Horecava in ...

Lees meer »

Koen van den Hurk Nationaal Kampioen Jonge Koks 2015
Koen van den Hurk Nationaal Kampioen Jonge Koks 2015
  • woensdag, 14 januari 2015
  • Horecava

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Acht jonge koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap. De deelnemers moesten jonger zijn dan 26 ...

Lees meer »

Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven
Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven
  • woensdag, 14 januari 2015
  • Horecava

Op 14 januari vindt op de Horecava de kick-off plaats van de nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche. De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) is daarmee opgericht en zal de belangen behartigen van alle ...

Lees meer »

Hollands Gemekkerrr Lekkerste Broodje Catering 2015
Hollands Gemekkerrr Lekkerste Broodje Catering 2015
  • dinsdag, 13 januari 2015
  • Horecava

Jeffrey Reijnen van Hutten Catering in Veghel heeft vandaag op de Horecava in Amsterdam met zijn creatie ‘Hollands Gemekkerrr’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Catering 2015 gewonnen. Annemarie Renee van De Schelp in Roelofarendsveen en ...

Lees meer »

Lars Drost en Arief Wijnhard Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling 2015
Lars Drost en Arief Wijnhard Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling 2015
  • dinsdag, 13 januari 2015
  • Horecava

Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het Gouden Koksmes en de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven. De wedstrijd vond plaats tijdens de ...

Lees meer »

Paul van Gurp Fastservice in Deventer wint vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest
Paul van Gurp Fastservice in Deventer wint vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest
  • dinsdag, 13 januari 2015
  • Horecava

Mark van Gurp van Paul van Gurp Fastservice in Deventer heeft de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. De jury was lovend over ‘De Colmschater Burger’. Juryvoorzitter Hans van Dijk van SVO ...

Lees meer »

Amsterdamse Lex Wenneker Nederlands baristakampioen 2015
Amsterdamse Lex Wenneker Nederlands baristakampioen 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

Lex Wenneker uit Amsterdam is vandaag de Nederlands baristakampioen geworden tijdens de finale van het Dutch Barista Championship. Hij heeft het opgenomen tegen vijf ambitieuze barista’s die in oktober van vorig jaar doorgingen bij de voorrondes in ...

Lees meer »

De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015
De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg, met chef de cuisine Bas van Kranen en Robin van de Bunt en Vital Awick, heeft maandag 12 januari 2015 de Gouden Koksmuts gewonnen. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH ...

Lees meer »

IBM’s Chef Watson wint Horecava Innovation Award 2015
IBM’s Chef Watson wint Horecava Innovation Award 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

Horeca kraamkamer voor veel digitale en Social Media innovaties Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson wint IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. IBM’s Chef Watson is een ...

Lees meer »

Licht herstel voor de horeca
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

CBS: Een derde horecaondernemers verwacht verdere omzetgroei 2015 Bij aanvang van de Horecava geeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een update van de horecabranche in 2015. Er is sprake van licht herstel in de branche en het vertrouwen van ...

Lees meer »

Ondertekening manifest Dutch Cuisine op Horecava 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

Het herontdekken van de Nederlandse keuken Op maandag 12 januari 2015 heeft Dutch Cuisine haar manifest gepresenteerd en hebben Rob Baan, directeur Koppert Cress en Ad Berends, culinair ambassadeur Groente Fruit Huis dit manifest als ...

Lees meer »

Rick Moenen Nederlands Kampioen Biertappen 2015
Rick Moenen Nederlands Kampioen Biertappen 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

Onder toeziend oog van honderden toeschouwers werd er vandaag op de grootste vakbeurs voor de horeca Horecava in Amsterdam gestreden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen 2015. De Stichting Tapwedstrijden.nl met haar vakjury beoordeelde de 25 ...

Lees meer »

Smoking Bread Lekkerste Broodje Horeca 2015
Smoking Bread Lekkerste Broodje Horeca 2015
  • maandag, 12 januari 2015
  • Horecava

​​Raymond van der Weerd van Snacksalon ''Het Middelpunt'' in Wezep heeft vandaag op de Horecava in Amsterdam met zijn creatie ‘Smoking Bread’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Horeca 2015 gewonnen. De Hanos wisselbeker werd uitgereikt door ...

Lees meer »

Horecava-onderzoek: gratis kraanwater
Horecava-onderzoek: gratis kraanwater
  • vrijdag, 09 januari 2015
  • Horecava

Driekwart van de Nederlandse consument is van mening dat er naast water uit een fles(je) ook kraanwater moet worden aangeboden in een café of restaurant. Zes op de tien Nederlandse cafés en restaurants zijn bereid om gratis kraanwater te schenken aan ...

Lees meer »

Team ’t Veerhuys doet mee aan Gouden Koksmuts
  • dinsdag, 06 januari 2015
  • Horecava

Chef-kok Jonathan Zandbergen van Restaurant ’t Veerhuys in Almere doet met zijn souschef Jordy Beumer en leerling Dennis Brouwer (leerling niveau 4 Cas Spijkers Academie), mee aan de Gouden Koksmuts op maandag 12 januari. Dit team vervangt het team ...

Lees meer »

Gratis interieuradvies tijdens Horecava 2015
  • vrijdag, 12 december 2014
  • Horecava

Op maat gemaakte inspiratie voor horecazaak Ook het interieur van een horecazaak draagt bij aan de totaalbeleving van de gast. Daarom biedt de Horecava, in samenwerking met Tuttobene en 4 ontwerpbureaus, de horecaondernemer de mogelijkheid om gratis ...

Lees meer »

Horecava 2015: inspirerende ontmoetingen en veelzijdig programma
  • woensdag, 03 december 2014
  • Horecava

De wereld om ons heen verandert continu. Nieuwe trends zien het licht, consumenten gaan voor snel, gemak, gezond en authentiek en ondernemers zoeken nieuwe omzetkansen. Horecava biedt bezoekers daarom, naast ruim 500 exposanten, een veelzijdig ...

Lees meer »

Vier dagen non-stop culinair entertainment en inspiratie
  • maandag, 01 december 2014
  • Horecava

In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava vinden dagelijks de Nationale Kampioenschappen voor Koks plaats in een spectaculaire wedstrijdsetting, met tribunes en een kas met versproducten. De kampioenschappen staan garant voor vier dagen non-stop ...

Lees meer »

Nominaties Horecava Innovation Award 2015 bekend
Nominaties Horecava Innovation Award 2015 bekend
  • dinsdag, 18 november 2014
  • Horecava

Het gaat goed op innovatief gebied in de horeca. Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de felbegeerde Horecava Innovation Award 2015 (HIA). Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014). Een deskundige ...

Lees meer »

Deelnemersveld Gouden Koksmuts op Horecava 2015 bekend
Deelnemersveld Gouden Koksmuts op Horecava 2015 bekend
  • dinsdag, 30 september 2014
  • Horecava

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisatie van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant ...

Lees meer »

Nieuwe opzet Nationale Kampioenschappen voor koks tijdens Horecava 2015
Nieuwe opzet Nationale Kampioenschappen voor koks tijdens Horecava 2015
  • vrijdag, 05 september 2014
  • Horecava

De Nationale Kampioenschappen kennen tijdens de komende Horecava een geheel andere opzet dan voorheen. “Het roer gaat om”, aldus president van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch. Van Rensch: “We vinden het tijd om het roer om te gooien ...

Lees meer »

Horecava Innovation Award beloont innovatieve ondernemers
Horecava Innovation Award beloont innovatieve ondernemers
  • donderdag, 31 juli 2014
  • Horecava

De verkiezing staat open voor álle bedrijven en niet alleen voor Horecava-exposanten. Inzenden kan tot 30 oktober 2014. De genomineerde producten, concepten en diensten zijn te zien op het INNOVATION LAB op de Horecava die van 12 tot en met 15 ...

Lees meer »

Horecava 2014: Horeca-ondernemer ziet toekomst vol vertrouwen tegemoet
Horecava 2014: Horeca-ondernemer ziet toekomst vol vertrouwen tegemoet
  • vrijdag, 17 januari 2014
  • Horecava

Uit onderzoek onder beursbezoekers blijkt dat verduurzaming, service en prijsstelling in 2014 de voornaamste trends zijn in de Nederlandse horeca. Maar liefst 71 procent van de respondenten gaf tevens aan de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien. ...

Lees meer »

Select a news datasource

Blijf op de hoogte

Nieuwste Video

meer video's »