Voor cafetaria’s blijft veel bij het oude tijdens Corona


YES, de horeca mag haar deuren vanaf 1 juni 2020 met aangepaste regels weer openen! In de derde week van juni vroegen wij aan 60 cafetariabeslissers hoe de vlag er nu bij hangt, wat hun ervaringen zijn in de afgelopen periode en hoe zij naar de toekomst kijken.

De belangrijkste conclusies:

  • Beslissers geven een omzetdaling van 27% aan ten opzichte van 2019
  • Slechts 10% van de cafetaria’s is gestart met bezorging tussen 15 maart en 1 juni
  • Cafetaria’s passen menu nauwelijks aan om extra gasten te trekken
  • Cafetaria’s communiceren vaker om met de gast in contact te blijven
  • 37% van de cafetaria’s kijkt positief naar de zomer van 2020

Het vertrouwen in de overheid loopt terug

In maart hadden 70% van de cafetariabeslissers vertrouwen in het beleid van de overheid. Eind juni is dit vertrouwen terug gelopen naar 61%. De beslissers die positief zijn, geven aan dat de overheid het beste voor heeft met de Nederlandse bevolking. Als er naar landen om ons heen gekeken wordt, zijn we in Nederland goed op weg en hebben we het een stuk beter dan steden en gebieden in andere landen die weer in lockdown gaan of versoepelingen terugdraaien. Als negatieve feedback wordt gegeven dat er met twee maten wordt gemeten. Zo mag je wel met 5 man in een auto zitten, maar vervolgens niet aan 1 tafel in de buitenlucht bij de cafetaria plaatsnemen. Er is met name veel kritiek op de 1,5-meter regel. Een deel geeft aan dat dit er snel vanaf moet om de schade beter te kunnen beperken in de horeca.

Download de Whitepaper

Bovenstaande informatie is slechts een gedeelte van het volledige onderzoek. Wil je meer resultaten zien, download dan hieronder de whitepaper en bekijk alle inzichten. Vind je het daarnaast zelf ook leuk en belangrijk om jouw mening te geven in een volgend onderzoek? Meld je dan aan voor de Foodservice Denktank.

Download Whitepaper
Aanmelden Foodservice Denktank

Deel dit bericht
Bekijk meer Restaurants hebben groot omzetverlies over 2020
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!