‘Versoepelingen in de zomer is een beetje laat’

Voorzitter Onno Hoes van makelaarsvereniging NVM wil dat Nederland gaat proberen om de maatschappij weer wat meer te openen. Hij vindt versoepelingen in de zomer "een beetje laat", zo zei hij in WNL Op Zondag. "Laten we wel gaan proberen om alles weer een beetje ruimte te geven."


Hoes verwijst naar een oproep van werkgeversverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW om bedrijven weer meer open te laten gaan. “Die zeggen: dit kan gewoon niet meer. Iedereen voelt hoe ernstig dit is.” Ook meent Hoes dat de stabiliserende besmettingscijfers aanleiding geven wat te gaan proberen. “Wij weten nu hoe we ons moeten gedragen.”

Daarom moet er bij bijvoorbeeld de horeca en de sportscholen ruimte komen. “Daar kan je best wel wat gaan differentiëren”, aldus Hoes.

De NVM-voorman meent dat iedereen inmiddels wel klaar is met de coronapandemie en de langdurige beperkingen die de strijd tegen het virus met zich meebrengt. “Dat wil je een land niet aandoen. Maar niet alleen Nederland worstelt hiermee, maar de hele wereld. En niemand heeft het gouden ei al uitgevonden.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecabranche en winkeliers boos na uitlatingen De Jonge
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!