”Verassen door te vernieuwen” – Mieke Verduijn

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...


Mieke Verduijn | Lead Commercial Development & Royal Schiphol Group | Travel | Al 2 jaar jurylid van de HIA in de categorie Concepts, interior and design

Waarom ben je jurylid van de HIA?

  • Omdat het heel leuk is in verbinding te staan met de markt als het gaat om nieuwe initiatieven. Variërend van een Koninklijke firma die zichzelf opnieuw blijft uitvinden tot aan de nieuwste start-up.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren? En waarom?

  • Karma kebab, toen nog karma shoarma. Fantastische storytelling, heel eerlijk en goed product, on-trend – conceptueel klopte het helemaal.

Wat betekent innovatie voor jou?

  • Verassen door te vernieuwen

Waar moet een product/ dienst voor jou (naast innovatief zijn) minimaal aan voldoen? En waarom?

  • Om te kunnen focussen op de innovatiekracht dient er aan de hygiënevoorwaarden voldaan te zijn. Wat hygiëne is ontwikkelt natuurlijk door, maar denk aan thema’s zoals gastgerichtheid, circulariteit, veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wat heb je geleerd / opgestoken van al die jaren dat je HIA jurylid bent?

  • Het mooie aan innovatie is dat het een continu proces is, dus ik blijf lerende.

Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

  • Er zijn veel initiatieven om onze prachtige sector aantrekkelijk te houden voor de nieuwe generatie, maar daar kunnen er geen genoeg van zijn. Voor het personeelsprobleem is geen pasklare oplossing, maar we moeten ons verenigen om dit groots aan te pakken.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

  • De Nederlandse wijnmakers die jaar op jaar beter worden.

Deel dit bericht
Bekijk meer Start-up Pitch BUMI: Mindful Foods
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!