Vacature – Stage Content en Online Community Marketeer Horecava

Een leuke en uitdagende stage waar jij jouw (content) marketing kunsten kunt laten zien voor de grootste horecabeurs van Nederland? Dat kan! Bij Horecava zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons marketing team vanaf september komt versterken.


Horecava is hét on- en offline B2B platform voor de foodservice-industrie. Dit betekent dat naast de 4 beursdagen, het platform year round onmisbaar is en we 365 dagen per jaar horecaondernemers ondersteunen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen. Vervolgens ontmoeten foodservice leveranciers, partners, ondernemers, start-ups, investeerders, chefs en pioniers elkaar elk jaar tijdens de 4 dagen beurs in de RAI Amsterdam. Dit is de grootste Nederlandse vakbeurs voor en door de foodservice branche en ca. 55.000 professionals van ruim 30.000 geïnteresseerden bedrijven bezoeken het event.

Jouw stage in één zin

Een veelzijdige stage waarbij je de Online Content en Community Marketeer van Horecava ondersteunt en jouw contentkunsten uit de kast haalt voor de grootste horecabeurs van Nederland.

Wat ga je doen?

We willen samen met jou ons platform Horecava.nl laten groeien, zodat horecaondernemers, leveranciers, exposanten en bezoekers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in de branche en inspiratie, nieuws en kennis opdoen door artikelen te lezen op ons platform. Jij kan hier een grote rol in spelen en resultaat boeken door onder andere:

 • Je denkt mee over social media campagnes en helpt bij de uitvoer. Onze grootste kanalen zijn Facebook, LinkedIn en Instagram.
 • Je doet onderzoek naar trends binnen de markt en schrijft en plaats artikelen hierover op ons platform. Vervolgens maak je hier social posts van en plan je deze in via een planningstool.
 • Je maakt ook andere doelgroepgericht content voor social, zowel in de vorm van tekst als afbeeldingen, gifjes, korte filmpjes etc.
 • Bij het beheren van de social media kanalen hoort ook het beantwoorden, reageren en liken van berichten in onze community.
 • Je redigeert (extern) aangeleverde (SEO) teksten, met het oog op optimale vindbaarheid van onze content en platform.

Dit breng jij mee

Dat je creatief bent is natuurlijk belangrijk in deze functie, met oog voor kwaliteit, gefocust op resultaat en een gezonde dosis humor. Daarnaast tik je de volgende punten aan:

 • Je volgt minimaal een hbo-opleiding in de richting van Marketing en/of Communicatie.
 • Je bent vanaf september 2023 minimaal 5 maanden beschikbaar voor 32/40 uur per week.
 • Ervaring met het schrijven en redigeren van artikelen, liefst met basiskennis van SEO en daarbij uiteraard een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn hebben geen geheimen voor jou, zo weet je hoe je berichten voor diverse doelgroepen maakt en plaatst.
 • Ook het maken van social content zoals afbeeldingen, gifjes, korte filmpjes is voor jou geen probleem.
 • Je bent zelfstandig, proactief en pakt werkzaamheden adequaat op.
  Extra pluspunten: ervaring met een CMS zoals WordPress of Sitecore en social tooling.

Wat jij van ons kan verwachten

 • Een stagevergoeding van €500,- per maand en 2 vrije dagen per maand (op basis van een fulltime stage).
 • Gebruik van laptop en mobiele telefoon.
 • Flexibele werktijden en -plekken, we werken deels vanuit huis en het vaste kantoor op de RAI.
 • Een unieke en inspirerende stageomgeving bij de grootste evenementenlocatie van Nederland.
 • Ruimte en vrijheid om jezelf en je vaardigheden te ontwikkelen. En heb je na je stage nog geen genoeg gekregen van de RAI? Er zijn doorgroeimogelijkheden!
 • Een enthousiast, collegiaal en betrokken team waar jij echt onderdeel van wordt met gezellige borrels en een fantastisch afsluitfeest op de laatste dag van Horecava.

Met wie werk je samen?

Als stagiair Online Content & Community Marketeer bij Horecava, werk je ook nog eens in het leukste team van RAI Amsterdam, althans dat vinden we zelf. Je bent onderdeel van het Horecava beursteam, dit team bestaat uit verschillende disciplines. Jouw Horecava marketing maatjes zijn Mineke en Amber, onze Brand Marketing Manager en Online Marketeer. Binnen het Horecava-team werk je ook samen met Florentine (Director Food Horecava), Imrance (Exhibition Manager), Tim, Noortje en Andy (Sales Consultants), Laura (Product Manager), Astrid en Linda (Operations).

Contact

Wil je meer weten over stage lopen bij RAI Amsterdam? Klik dan hier voor meer informatie. Ben jij enthousiast en vanaf september 2023 minimaal 5 maanden beschikbaar voor 32-40 uur per week? Solliciteer dan via onderstaande button!


Deel dit bericht
Bekijk meer TOPPR van de maand maart: Max ten Kate
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!