Vacature: Senior Sales Consultant Horecava

Kom jij het Horecava team versterken? Vind jij het leuk om een merk te laten groeien en waardevolle partnerships te creëren? Dan is deze baan iets voor jou.


Horecava is hét off- en online B2B platform dat de foodservice branche verbindt. We brengen vraag en aanbod samen. Dit doen we met een bruisende beurs in januari en daarnaast zijn wij het hele jaar relevant als online platform.

Als Sr. Sales Consultant doorloop je acquisitietrajecten van A tot Z, hebt focus op relatiemanagement, en ben je niet bang voor het aantrekken van New business. Je denkt mee met de klant op gebied van verhogen van hun ROI middels het uitbrengen van advies op maat. Daarnaast ben je voor het team een sparringpartner bij de invulling en innovatie van de beurs, omdat je in je netwerk trends en ontwikkelingen signaleert en deze weet te vertalen naar commerciële kansen.

 

 • Samen met de Group Food Director spar je over het merk Horecava, de beurs, de online concepten, de kansen in de markt en innovatieve invalshoeken. Deze deel je vervolgens binnen het salesteam om hier met elkaar commerciële doelstellingen aan te hangen en te behalen.
 • Je bouwt aan een relevant netwerk in de Foodservice branche en onderhoudt deze proactief.
 • Je dompelt je onder in de Foodservice markt en bent in contact met bedrijven en relaties zodat je weet wat er leeft en in kunt spelen op ontwikkelingen en veranderingen.
 • Bij toeleveranciers (marktleiders en innovators) van de horeca acquireer je naar nieuwe opdrachten. En ben je verantwoordelijk voor de prospects en klanten vanaf het eerste contact tot aan de getekende offerte en daarna voor het beheer van de relaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het Key Account – New business plan.
 • Je werkt samen met onze Brand Marketing manager om segmenten en markten in kaart te brengen en leads toe te voegen. Op basis van data vertaal je de klant wensen naar strategische oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het salesplan en exposantenwervingsplan van Horecava, daarbij hoort ook het communicatietraject met exposanten. Dit doe je samen met het sales team.
 • Je voert gesprekken met topklanten en – prospects. Voor hen maak je op maat gemaakte oplossingen passend bij hun doelstellingen en strategische marketing campagnes. Hierbij focus je op het genereren van maximale waarde voor de klant.
 • Je adviseert je klant over alle mogelijkheden van het merk Horecava, de beurs, (cross mediale) concepten, themapleinen, promotiepakketten, sponsoring etc.
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse (functionele) aansturing van het sales team. Je ondersteunt en coacht jouw collega’s bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen vanuit vakinhoudelijke kennis.

 

Jouw rol in het Horecava team

Als Sr. Sales Consultant sta je midden in het team. Het vaste Horecava team bestaat uit 10 enthousiaste mensen en richting de beurs schalen we op. Het Horecava team valt onder de Group Food Director. Dit is ook degene aan wie jij rapporteert. ‘Jouw’ sales collega’s zijn Noortje en Andy, met hen werk je veel samen en zij zullen je wegwijs maken in de wereld van Horecava. Daarnaast bestaat het team uit een Exhibition Manager en de afdelingen Marketing en Event Operations (zij weten alles over de fysieke (bouw) mogelijkheden tijdens de beurs).

Wekelijks vindt er afstemming plaats tussen sales en de verschillende disciplines binnen het Horecava team om het evenement constant te verbeteren en te optimaliseren. Binnen dit overleg is er altijd ruimte voor jouw input, slechte ideeën bestaan niet. Samen met het sales team zorg je voor het behalen van de commerciële resultaten en druk je jouw stempel op een schitterende vierdaagse beurs in januari en Horecava online gedurende het hele jaar.

Waarom jij deze baan wil

 • Werken in een bruisende en dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is.
 • Alle kansen om jezelf te ontwikkelen, proactief te zijn en door te groeien.
 • Je krijgt het vertrouwen van ons om jouw creativiteit te gebruiken en om jouw stempel te drukken op Horecava.
 • Een goed salaris. De salarisschaal (schaal 10) van deze functie ligt tussen de € 3.991,- en € 6.039,- per maand.
 • Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam.
 • Uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen, trainingen, sportlessen, RAI brede borrels en een goede pensioenregeling.
 • Je komt te werken in een gedreven team van circa 10 (rondom de beurs schalen we op naar ongeveer 25) enthousiaste collega’s, met ieder een eigen focus, maar die altijd bereid zijn om elkaar te helpen en samen te werken.
 • Mobiele telefoon en een laptop.

Dit breng jij mee

Dat je proactief bent is belangrijk in deze functie, werk je graag in een team, focus je op resultaat, heb je humor én kun je minimaal één liedje van André Hazes meezingen, al is dit laatste geen vereiste. Daarnaast tik je de volgende punten aan:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal 7 jaar relevante saleservaring in de horeca, hotel- en/of foodservice.
 • Je hebt ervaring met acquisitie en relatiebeheer.
 • Je beschikt over een relevant netwerk in de Foodservice industrie.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent een gedreven persoonlijkheid, klant- en servicegericht, zelfverzekerd en stressbestendig. Ook ben je een stevige gesprekspartner op het hoogste niveau en heb je de capaciteit om mee te denken met de corporate marketing strategie van bedrijven.
 • Je bent creatief, origineel en weet nieuwe markten aan te boren.

Over Horecava

Horecava ondersteunt 365 dagen per jaar (online) horecaondernemers en beslissers in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen. Daarnaast brengt Horecava jaarlijks de grootste Nederlandse vakbeurs voor en door de foodservice-industrie. Circa 61.000 professionals van ruim 30.000 geïnteresseerde bedrijven bezoeken het event. De volgende editie staat gepland van 8 t/m 11 januari 2024.

Enthousiast over deze vacature? Super!

Solliciteer als Senior Sales Consultant Horecava

Deel dit bericht
Bekijk meer TOPPR van de maand: Chefkok Rick Gresnigt
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!