Koffie Thee Cacao

Ben jij al voorbereid op de nieuwe wetgeving over single-use plastics?

Aangeboden door: Dutch Cups B.V.
dinsdag, 2 mei 2023

Volgend jaar is het zo ver en gaat de nieuwe wetgeving in die onder andere het gebruik van plastic wegwerpbekers niet toestaat als je ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor drinkt. Hoe bereid jij je hier het beste op voor? Dit zal voor sommige klanten wennen zijn en mogelijk reacties oproepen. Hoe gaan klanten reageren op statiegeld betalen voor hun beker? Of staat er straks een rij om je koffiebeker af te wassen in de kantine?

Maak je geen zorgen, wij als Dutch Cups zijn bekend met alle situaties en vragen en leveren al bijna 30 jaar herbruikbare drinkbekers die gemaakt zijn van hard plastic. Wij werken met horecagelegenheden, festivals en zelfs kantoren. Grote kans dat je onbewust wel eens uit een glas van ons hebt gedronken als je bijvoorbeeld naar de Parade bent geweest, of naar Tivoli! Het gebruik van hard plastic glazen is niet alleen een duurzaam alternatief voor single-use-plastics, maar zorgt ook voor een veiligere omgeving met veel minder zwerfafval, wat opruimkosten bespaart. Wij helpen je graag met de overgang naar hard plastic en met de aanloop van de nieuwe wetgeving over single-use plastics.

Glazen voor alle dranken

De glazen van Dutch Cups worden in Nederland gemaakt van voornamelijk polycarbonaat en polypropyleen. Dutch Cups heeft een uitgebreid assortiment van meer dan 50 verschillende soorten glazen voor verkoop en GreenCups heeft meer dan 10 verschillende soorten glazen in de verhuur. Door onze jarenlange ervaring hebben wij ons assortiment steeds meer kunnen uitbreiden en hebben wij glazen voor verschillende soorten dranken. Van bierglazen tot koffiebekers en champagneglazen tot shotjes, voor elk drankje een glas. Daarnaast hebben we ook handige schenkkannen, dienbladen en opslagkisten.

De 10 voordelen van hard cups

  • Koude drank blijft koud
  • Warme drank blijft warm
  • Voelt stevig aan
  • Veiliger
  • Herbruikbaar
  • Recyclebaar
  • Onbreekbaar
  • Bedrukbaar
  • Afwasbaar
  • Stapelbaar

Glazen kopen of huren

Dutch Cups is het bedrijf dat de glazen verkoopt. Je kan de glazen blanco bestellen, maar je kan er ook voor kiezen om de naam van je event, je horecagelegenheid of je kantoor erop te laten bedrukken. Er zijn verschillende bedrukkingsmogelijkheden, van rondom je glas tot enkel een logo. De glazen reinig je in de vaatwasser of gewoon met de hand. Zijn de aantallen hiervoor te groot? Wij hebben de grootste spoelstraat van Nederland met een spoelcapaciteit van meer dan 10.000 bekers per uur bij ons in Lelystad staan.

De spoelstraat wordt ook gebruikt door GreenCups, dit is het bedrijf achter de verhuur van de glazen. Deze glazen worden ingezet bij grote evenementen, zoals Koningsdag of grote lokale evenementen. Wij werken ook met verschillende gemeentes die bij ons glazen huren voor stadsbrede evenementen. Door glazen te huren worden de glazen bij je afgeleverd, na het event opgehaald en schoon gemaakt zodat ze klaar zijn voor een volgend event. Bij gebruik van GreenCups-bekers moeten klanten standaard statiegeld betalen voor hun beker. Bij aanschaf van het eerste drankje betaalt de klant statiegeld en bij het inleveren van hun beker krijgen ze een schone beker of hun statiegeld terug. Dit systeem wordt al jaren gebruikt en wordt de norm nu de wetgeving rondom single-use plastics eraan komt!

Proosten op een duurzame toekomst

Als je meer informatie wilt of een specifieke vraag hebt, kun je onze glazen en extra informatie bekijken op de website van Dutch Cups. Voor meer informatie over huren en het huurassortiment bekijk dan de website van GreenCups. Samen proosten we op een duurzame toekomst, zonder single-use plastics!