Terrassen open rond Pasen als coronacijfers dalen


Wel komt er een maximaal aantal gasten aan tafel en op het terras.

Voor het zover is, moet de druk op de ziekenhuizen eerst wel afnemen en moet het virus zich minder snel verspreiden. Nu ligt het zogeheten reproductiegetal boven de 1, wat inhoudt dat iedere persoon minstens een andere persoon besmet. Over vier weken is het tweede paasdag.

Een kleine stap voor de horeca

“We moeten ervoor waken dat het kabinet denkt dat met het openen van de terrassen ‘de horeca’ is geholpen”, zei directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie. Volgens hem zijn er veel horecazaken die geen terras hebben. Ook zullen de ondernemers die wel een terras hebben, veel minder omzet kunnen maken dan normaal.

Het is fijn dat er perspectief wordt geboden aan de horeca, maar het is onvoldoende, vindt de directeur. “Het is een stap, maar wel een heel kleine stap.”

De branchevereniging voor de horeca blijft in gesprek met het kabinet. Zo staat er woensdag weer een overleg op de planning. “Onze inzet is een bredere opening”, aldus Beljaarts.


Deel dit bericht
Bekijk meer Met een app wil het kabinet mensen meer ruimte geven
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!