Teken jij ook de #horecaopen petitie?

Zoals iedereen weet heeft de branche het zwaar. Met keer op keer maatregelen die de horeca gedeeltelijk of volledig verplichten te sluiten. De reserves van horecaondernemers raken op, de steunmaatregelen zijn onvoldoende en de toekomst onzeker. Koninklijke Horeca Nederland roept daarom op om per direct de corona-maatregelen voor de horeca te versoepelen. Ze hebben daarom een petitie gestart om de overheid duidelijk te maken dat het zo niet meer langer kan.


“KHN roept ondernemers, medewerkers én gasten op massaal de petitie te ondertekenen, met de oproep om ook per direct de corona-maatregelen voor de horeca te versoepelen. Er moet nu écht iets gebeuren. Op donderdag 20 januari a.s. bieden we de petitie bij de Tweede Kamer aan, voorafgaand aan het corona debat”, geven ze aan op hun website.

Ze verzoeken het kabinet dringend ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen die gelden voor de horeca zo spoedig mogelijk, desnoods in stappen, worden versoepeld en de horeca weer open kan. Dit omdat ze constateren dat:

  • We inmiddels in de derde lockdown zitten;
  • Omikron een stuk minder gevaarlijk blijkt. De boostercampagne is goed op gang gekomen;
  • Er versoepelingsruimte is. Het kabinet geeft ruimte aan vrijwel alle sectoren, BEHALVE aan horeca en cultuur;
  • Dit onrechtvaardig en onnodig is;
  • De horeca verantwoord open kan. De RIVM-cijfers bewijzen telkens dat het aantal besmettingen dat tot de horeca te herleiden is zeer gering is.

Teken ook de petitie

Om dit extra kracht bij te zetten worden horecaondernemers, medewerkers én gasten opgeroepen om deze petitie te ondertekenen.

Je kunt de petitie nu ondertekenen op petities.nl.


Deel dit bericht
Bekijk meer Zo belangrijk is het om je medewerkers goed te trainen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!