Staatssecretaris Keijzer: misschien in de zomer weer evenementen

Maandag werd een evenement gehouden voor vijfhonderd gasten in het Beatrix Theater in Utrecht. In een reeks van dit soort proeven onderzoekt de overheid, samen met de zakelijke- en publieksevenementensector, hoe grote evenementen en congressen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.


“We kijken hoe we op een verantwoorde manier open kunnen, ook voor natte horeca zijn we bezig met testen”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Kleine setting

Als eerste in de proeven van Fieldlab zijn de evenementen aan de beurt. “Als ik geen stap meer zou zetten omdat een bepaalde sector zich tekort gedaan voelt, wat ik wel begrijp, dan komen we echt geen stap meer verder”, zegt Keijzer tegen het ANP.

Of de evenementen dan ook direct na de reeks testen weer plaats kunnen vinden, blijft de vraag. Het eerste proefevenement biedt wel perspectief voor de evenementensector. “Misschien dat ze in de zomer in een kleinere gereguleerde setting kunnen doorgaan, maar dat is speculatie dus daarom testen we nu.”

Positief

Het heeft even geduurd voordat de proefevenementen konden doorgaan. Eerder werden deze uitgesteld vanwege de opkomst van de Britse coronavariant. “Tegelijkertijd snapt het kabinet dat je hier niet te lang mee kan wachten, want het organiseren van een evenement heeft soms maanden nodig”, aldus Keijzer.

Het onderzoek is gericht op evenementen in het theater, in concertzalen en in de buitenlucht, zoals festivals en voetbalwedstrijden. Toch zijn ze volgens Keijzer ook positief voor andere sectoren zoals de bioscoopwereld. De andere proefevenementen worden later deze maand en in maart gehouden.

“De resultaten zullen allemaal uitgewerkt worden in gesprek met het RIVM en het OMT. Zij geven dan advies aan het kabinet. We zullen dan met kennis van het moment, zoals besmettingsaantallen en hoe het vaccineren gaat, een besluit nemen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Coronacrisis stuwt vraag naar fietskoeriers en pizzabakkers'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!