Schone luchtreiniging systemen een oplossing voor de horeca?

Een schoon luchtreiniging systeem voor gebruik in de horeca? Dat kan een erg mooie optie zijn tijdens deze pandemie om een bezoek nog veiliger te maken.


Quantum Projects, een distributeur met wereldwijde verkooprechten van luchtreinigers van Activepure Technologies van het bedrijf Aerus, gaat na succesvolle toepassingen in verschillende ziekenhuizen, scholen en andere gebouwen nu ook over naar de Benelux-markt. Tot zover zijn hun luchtreinigers de enige ter wereld die actief virussen, schimmels en bacteriën kunnen verwijderen uit de lucht waaronder ook het COVID-19 virus.

Een schoon luchtfilteringssysteem voor in de Horeca?

De prestaties van Aerus-producten zijn al tientallen jaren wetenschappelijk bewezen in onafhankelijke FDA-gecertificeerde laboratoria. In tests deactiveerde de ActivePure-technologie meer dan 99,9% van het sterk geconcentreerde SARS-CoV-2-virus in de lucht in slechts 3 minuten, tot onder detecteerbare niveaus.

ActivePure is een Actieve Lucht&Oppervlakte Reiniger. Deze technologie is niet vergelijkbaar met passieve luchtfilters (i.e. HEPA, UVC, Ionisatie, Plasma) omdat passieve luchtfilters;

  • – lucht door een filter zuigen, hiermee ziektekiemen in beweging brengen waardoor onderweg mensen worden besmet
  • – De lucht vaak meermaals door het filter moet circuleren om effectief te zijn en dus opnieuw in omloop komen. Ook zijn virusen zoals SARS-CoV-2 vaak te klein (0,05micron) om uberhaupt gevangen te worden door passieve filters (hepa gaat maar tot 0,3micron).
  • – vaak niet of in beperkte mate onafhankelijk getest zijn.
  • – geen virussen op oppervlaktes kunnen doden en niet actief uit de lucht halen bij de oorsprong.

Mensen die werken of wonen in ruimtes waar de luchtreinigers zijn geïnstalleerd, worden daardoor minder blootgesteld aan virussen. Waaronder RNA- en DNA-virussen, bacteriën en schimmels. Naast deze resultaten heeft Kansas State University ook een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het luchtreiniging systeem van Activepure een effectieve methode is om bacteriën en geïnfecteerde ruimtes te reinigen met een vermindering van 90% in de eerste 30 minuten gebaseerd op lab resultaten.

Hygiëne in de horeca

In de horeca is het natuurlijk van uiterste belang dat er goede hygiëne aanwezig is. Daarom is het ook vooral in deze pandemie van het corona virus schokkend dat 90% van de werknemers toch bekend dat ze naar het werk gaan terwijl ze ziek / verkouden zijn. De meest voorkomende reden hiervoor is het feit dat er te veel werk te doen is maar ook het feit dat ruim 40% aangeeft dat ze geen ziek dagen willen opnemen. Dit blijkt uit research gedaan door Robert Halfs, Forbes in 2019.

Daarnaast laat een onderzoek door WIN / Gallup International, een wereldwijd markt research forum zien dat zo’n 50% van Nederlandse werknemers hun handen niet wassen met water en zeep na een wc bezoek. Dit gepaard met het feit dat ook maar één vloer, muur of andere oppervlakte wat geïnfecteerd is met een virus, dat kan verspreiden naar een groot deel van de werkplek in een span van een paar uur.

Vind het onderzoek hier.

Activepure technology heeft een oplossing. Met het luchtreiniging systeem dat erg veel succes heeft ondervonden in de VS, is het nu beschikbaar in de Benelux. Het is getest en bewezen als een effectief en actief luchtreiniging systeem dat goed werkt tegen bacteriën, virussen en schimmel.

Wat zijn de voordelen van deze technologie?

  • De 4 verschillende luchtreiniging modellen die beschikbaar zijn, hebben een actief oppervlakte bereik varierend van 50m2 tot 2000m2
  • Verwijdering van veel voorkomende oorzaken met allergieën wat zorgt voor een prettige ruimte voor mensen met een kwetsbaar immuun systeem
  • Geen installatie nodig, erg makkelijk mee te nemen.
  • 10 jaar garantie
  • 24/7 operationeel

Toepasselijk voor de horeca?

Voor de horeca is een schoon goed werkend actief luchtreiniging systeem iets wat een aanvulling kan zijn voor de grotere horecaondernemingen. Een horecaonderneming zoals een restaurant, café of bar waar hygiëne van groot belang is kan erg veel voordeel halen uit een schoon luchtreiniging systeem. Het bewezen trackrecord van Activepure Technologies dat actief is in meer dan 70 landen laat zien dat hun apparaten werken. Met de verspreiding van het SARS-COVID-19 virus is een luchtreiniging systeem dat het virus in 3 minuten verwijdert een goede aanwinst. Met de verschillende opties die beschikbaar zijn is het zeker iets wat waard is om verder naar te kijken. Alle in-depth informatie over de verschillende beschikbare luchtreiniging systemen is te vinden via de activepure website.

Voor meer informatie over het bedrijf, hun technologie en de producten kan je terecht bij info@quantumprojects.eu 


Deel dit bericht
Bekijk meer Nieuwe topman voor grootste bierbrouwer ter wereld
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!