Regels en Wetten – Regels eten en drinken

De onderstaande informatie wordt je aangeboden door Ondernemersplein. Een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Via ondernemersplein.kvk.nl vind je informatie en advies van de (semi-)overheid. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.


Alcohol schenken met een drank- en horecavergunning

Schenkt u alcohol in uw horecabedrijf, dus voor consumptie ter plekke? Dan moet u een drank- en horecavergunning van de gemeente hebben. Uw horecapand moet aan een aantal…. (lees meer)

Alcohol verkopen

Let op: wetswijziging. Verkoopt u alcohol in uw winkel voor gebruik buiten uw winkel? Verkoopt u bijvoorbeeld wijn of bier, die uw klanten buiten uw winkel gaan drinken? Dan moet u zich houden… (lees meer)

Drank- en horecaverlof aanvragen

Verstrekt u in uw horecabedrijf alleen alcoholvrije drank? Dan heeft u daar in sommige gemeenten een drank- en horecaverlof voor nodig. Het drank- en horecaverlof geldt ook voor sommige… (lees meer)

HACCP-plan opstellen of hygiënecode gebruiken

Bereidt u eet- en drinkwaren voor mens of dier? Of verwerkt, behandelt of vervoert u levensmiddelen? Dan moet u hier veilig mee omgaan. U moet volgens HACCP-principes werken… (lees meer)

Regels voor etiketten van levensmiddelen

Verkoopt of produceert u voorverpakte levensmiddelen? Dan moet er een etiket op het product staan met onder meer: naam van het product naam en adres van de producent ingrediënten… (lees meer)

Warenwet: regels voor consumentenproducten

Produceert, bereidt of verkoopt u levensmiddelen of andere consumentenproducten? Dan moet u zich houden aan de Warenwet. De Warenwet geldt voor alle producten die consumenten… (lees meer)


Deel dit bericht
Bekijk meer Regels en Wetten - algemene eisen horeca
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!