Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Leveranciers
Voor geld moet je de horeca in

De meest dynamische branche zit wellicht wel in het meest dynamische tijdperk ooit. Ontwikkelingen volgden zich nooit eerder zo snel op en ook de investeringsmaatschappijen hebben de horeca inmiddels gevonden. De behoefte voor verdere en snellere professionalisering is enorm groot en dat verdient een moment van reflectie.

Personeel
Jouw personeelsvraagstuk beantwoord op Horecava

We weten het allemaal: er is krapte op de arbeidsmarkt, en niet zo maar krapte, nee, een gigantische krapte. Zo kopte de NOS begin september dat het personeelsverloop de strop is voor de Nederlandse horeca en ons maar liefst 1,4 miljard per jaar kost. Zijn er 10.000 vacatures die structureel niet worden ingevuld en sluiten horecazaken omdat ze geen personeel hebben.

Personeel
Videotrainingen die horecaprofessionals opleiden

Elke keer als je een horecatraining wilt geven, is het een ramp om het hele team bij elkaar te krijgen. Uit je eigen jarenlange horeca ervaring weet je dat iedereen altijd druk is. Te druk om collega’s alles uit te leggen en te druk om met iedereen bij elkaar te zitten voor een training. ‘Dat moet anders,’ dacht Job Hoefs, oprichter van Yellowstone Horeca Academy. “Ik maakte een vlogje en zette dit in de WhatsApp groep van onze zaak. Alle collega’s bekeken het en de tips en tricks werden opgevolgd.”

Beursnieuws
Carlijn Groen-Wijnmalen van Horecava

Carlijn Groen-Wijnmalen, Exhibition Manager, wil met kwaliteit van de branche naar een hoger niveau tillen en de ontwikkelingen laten zien met Horecava.

Start-up & innovatie
Mendelt Tillema van UmaMeats

Ik ben Mendelt Tillema. Ik woon sinds 2 maanden met mijn broer Berend en een knotsgekke Engelsman die Henry heet in Wageningen. We hebben alle 3 een eigen bedrijf. Het leuke hieraan is dat je elkaar goed begrijpt.

Nieuw op Horecava: Facility & Hospitality Plein

Amsterdam, 1 oktober 2019 - Op de Horecava kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst het Facility & Hospitality Plein bezoeken. Het plein richt zich op facilitair managers die hospitality willen integreren in hun bedrijfsvoering. ‘Facilitair managers zijn op zoek naar the next level of hospitality in de facilitaire dienstverlening,’ aldus Luuk Scholte, Food Group Director Horecava. ‘Dat hebben zij nodig om hun dienstverlening en bedrijf onderscheidend in de markt te zetten, bijvoorbeeld waar het gaat om technologie, verspilling en de menselijke touch. Ik ben daarom trots dat wij dit plein hebben kunnen toevoegen aan de Horecava.’

Start-up & innovatie
Marleen Basart van BitesWeLove

Ik ben Marleen Basart. 35 jaar, ondernemer, oprichter van BitesWeLove en moeder van Puck en Kobe. Ik ben gek op goed eten en heb passie voor retail en productontwikkeling.

Start-up & innovatie
Bart van Dijk van Blinqed aan het woord

Mijn naam is Bart van Dijk. Ik ben 33 jaar, woon in Rosmalen en ben ondernemer in foodservice. Het ondernemersbloed zat er al vroeg in. Toen mijn ouders ontdekten dat ik mijn handen al uit de mouwen stak op momenten dat ik eigenlijk in de schoolbanken hoorde te zitten.

Start-up & innovatie
Imme Plaisier van Petit Plaisir

Ik ben Imme Plaisier, content marketeer met een passie voor heerlijk eten en drinken. Van jongs af aan houd ik me bezig met het schrijven van verhaaltjes, en het creëren van mooie dingen. Ik hou ervan om mensen oprecht te verassen.

Koude Dranken
Haal meer uit je bier

Bier ondergaat een ware revolutie. Hoe spring je daar goed op in? Hoe haal je meer rendement uit bier? Welke bieren bieden je gasten net even iets extra’s? Waar moet je op letten bij het samenstellen van je bierkaart? En hoe combineer je jouw heerlijke gerechten met bier? Of jouw heerlijke bieren met lekkere gerechten?

Scoops Inspiratie
Stadslogistiek en de toekomst

Stadslogistiek is meer en meer een onderwerp waar we als horecabranche mee te maken hebben. De afgelopen jaren zagen we de problemen en beperkingen ontstaan voor de bevoorrading in (binnen)steden. Het dwingt tot creatieve oplossingen en samenwerkingen, aangezien het ‘probleem’ alleen maar groter wordt. We spraken met Cathelijne Hermans, programmamanager Logistiek bij de Gemeente Amsterdam, over de wijze waarop onze hoofdstad aankijkt tegen beperkingen en oplossingen & de rol die horecaondernemers kunnen pakken in deze kwestie.

Duurzaamheid
Zero emissie zones

We hebben er bijna allemaal wel mee te maken: de milieuzones in de grote steden. Of het nu is omdat je horecaonderneming in hartje Amsterdam ligt, je horecaleverancier bent of een bezorgdienst hebt: De lucht moet schoner en er moet zuinig worden omgegaan met energie. Als horecaondernemer is het belangrijk om hierin mee te gaan, of zelfs voorop te lopen, want waar ben jij zonder bevoorrading en wat heb je aan een bezorgdienst die niet overal mag bezorgen?

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!