Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.
Iets meer dan drie jaar geleden opende muziekhotel Jaz in the City op spectaculaire wijze hun deuren in Amsterdam Zuidoost. En zoals ze zelf zeggen brengt Jaz in the City locals en bezoekers samen in een nieuw hotelconcept. Het hotel ligt bij Johan Cruijff Arena en Ziggo Dome en een verblijf in het hotel voelt als een bezoek bij vrienden die weten wat hot en happening is. Dat klinkt als de beste muziek in de oren voor dit hotel dat inmiddels de trotse winnaar is van de Dutch Hotel Award 2019.
Dat bier leeft als nooit tevoren kan jou ook nauwelijks ontgaan zijn - of je bent net terug van een tienjarige wandeltocht in Binnen-Mongolië. Honderden brouwerijen, geen café meer zonder een somtijds onuitsprekelijk bieraanbod en dagelijks drommen er gasten voor jouw tapkast samen met maar een vraag: “Wat is er nieuw vandaag?” Blijft de eeuwige kwestie: wat brengt de toekomst?
Florentine Rijkmans, Beursmanager, houdt zich bij Horecava bezig met een groot deel van de (deel)evenementen zoals Delivery & Mobility en Veggie & Vegan.
Je bent iets meer dan een jaar bezig met de ontwikkeling van een vernieuwd voedselproduct en het ligt nu al in de schappen bij onder andere Albert Heijn, Hoogvliet, Lidl en Jumbo. Dat is het verhaal van Ralph Barkmeijer, Zeno Tosoni en ijsmeester Luigi Graziosi met hun start-up Gigi Gelato: vegan ijs van koude versgeperste groenten en fruit, zonder toevoegingen, maar wel net zo romig als elk ander ijsje.
Een jaar geleden openden Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ’t Veld de eerste locatie van Jack Bean in Rotterdam. Met hun 100% plantaardige fast cuisine hebben zij zich tot doel gesteld om plantaardig eten meer mainstream te maken. SCOOPS sprak met de twee ondernemers over de lessen van hun eerste jaar en hun ambitie om uit te groeien tot een internationale keten.
Laten zien wat er al mogelijk is met persoonlijke voeding en gezondheid. Dat was het doel van een uniek diner dat plaatsvond bij Koppert Cress. Van tevoren is het DNA van de gasten getest. Iedereen kreeg op de avond zelf een ander menu voorgeschoteld, helemaal afgestemd op hun unieke metabolisme. Terugkijkend op een hele geslaagde avond waarin mensen echt een kijkje in de toekomst hebben gekregen.
De groene revolutie is aangebroken: Lifestyle, bewustwording en healthy zijn de trends.
Isabel Vermeer- Rotermundt, Sales Consultant: Ik wil dat de Horecava hét platform is waar zowel leveranciers als ondernemers elkaar weten te vinden voor de (online) ontmoeting.
Hij ziet zichzelf als Bartender, maar eigenlijk is multitalent Chi-Ho Ta veel meer dan dat: Barmanager bij Dr. Rotterdam overkoepelend manager bij Barrelproof Company en daarnaast runt hij, samen met twee partners, ook nog hun net geopende nieuwe zaak: Calaboose in Rotterdam. Chi-Ho vertelt wat het allerbelangrijkste is bij het serveren van cocktails, of eigenlijk in de horeca in het algemeen, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij en het team de menu’s samenstellen.
Juist snelheid is tegenwoordig een essentieel onderdeel van ons drukke bestaan. Alles gaat snel, waardoor een te lage snelheid je perceptie van service geheel verpest. Vandaar: Faster service is better service.
‘The bar is the engine that drives the business.’ Dit wordt niet voor niets gezegd. Een goed ingerichte (cocktail)bar ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook functioneel. Zodat de bartenders ten alle tijden hun werk goed kunnen doen.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!