Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Scoops Inspiratie
Hyperspecialisatie: kies en word gekozen

Pokébowl-shops, Hotdog-grills en Noodlebars poppen overal op… en zeker niet alleen in grote steden. Ze hebben zich gespecialiseerd in één type gerecht. Meest extreme voorbeeld blijft The Avocado Show die uitsluitend ‘picture perfect’ avocado-gerechten serveert. Wachtrijen voor de filiaaldeuren in Amsterdam, Londen en Parijs. Hyperspecialisatie ofwel monorestaurants zijn de trend, maar wat betekent dit voor de keukeninrichting?

Duurzaamheid
Niet omdat het moet…

Wist je dat in Nederland per dag 180.000 broden niet verkocht worden, terwijl ze nog geen dag oud zijn? En dat een groot deel daarvan in de prullenbak belandt? Dit voorbeeld onderstreept het belang van circulair ondernemen. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat het kansen en voordelen biedt. Wil je hiervan proeven? Kom dan naar de Circulaire Eetbeleving van het TrendLAB op Horecava 2020.

Beursnieuws
Luuk Scholte van Horecava: Meer kansen voor Horeca(va)

Luuk Scholte, Group Food Director Horecava vertelt over de groeiende kansen voor de horeca(va).

Scoops Inspiratie
Instatrend #trends en innovaties

Raak geïnspireerd door de Instatrend #trends en innovaties

Beursnieuws
Nominaties Horecava Innovation Award 2020 bekend

Amsterdam, 20 november 2019 - Volledig herbruikbare kopjes van koffiedrap, diervriendelijke ganzenlever, een oven die het product herkent dat erin gaat, gasten die zelf hun bestelling plaatsen middels spraaksturing, of met hun eigen smartphone, na scannen van een QR code. Het is slechts een selectie uit de genomineerde innovaties voor Horecava Innovation Award 2020; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde uit ruim 170 inzendingen in vier categorieën, zestien kanshebbers op de titel.

Beursnieuws
Genomineerden F&B Professional of the Year ’20 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in Artis door AF&BM voorzitter René Giel de genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

Warme Dranken
Koffie ontwikkelingen om in de gaten te houden in 2020

Welke koffietrends zijn niet te missen voor 2020, we spraken met Jeroen Veldkamp, specialist in koffie concepten en oud barista. Hij geeft inzicht in de trends die je niet mag missen voor het komende jaar:

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Willem-Pie Bakery

In the spotlight: Willem-Pie Bakery. Oprichtster Willemijn van Wenum over het opzetten van je eigen bakkerij en heerlijke plant based taarten...

Warme Dranken
Instatrend #latteart

9 tips voor op Instagram in verband met Instatrend #latteart

Warme Dranken
Ben jij de Beste Barista?

Elk jaar strijden barista’s om de felbegeerde titel “All Round Best Barista of The Netherlands” en op 13 januari kun jij ook mee doen!

Beursnieuws
Demi en Joris van Horecava

Sales Consultants Demi Ridder en Joris Michielsen vertellen over hun uitdagingen en waar ze het meest naar uitkijken tijdens de beurs.

Beursnieuws
Horecava en FSXS organiseren Marketing Breakfast Club

Amsterdam, 4 november 2019 – Na een succesvolle editie van vorig jaar organiseren Horecava en FoodserviceXs samen de Marketing Breakfast Club op 15 januari 2020 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. De Marketing Breakfast Club is hét ontbijt voor marketeers in de foodservice. In één ochtend zijn de marketeers weer up-to-date over het thema Social Brand Impact.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!