Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.
Als horecaondernemer gooi je toch ook liever geen eten weg? Eten dat is verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. Mooie producten waar jij en de rest van de keten veel energie (én kosten) in hebben gestopt. Energie waardoor de aarde opwarmt. Door voedselverspilling tegen te gaan ben je als horecaondernemer goed bezig voor het klimaat én daarmee bespaar je ook kosten.
De horeca is momenteel een van de meest uitdagende en veeleisende industrieën, maar voor de opkomende generatie die zich aanbiedt in de horeca biedt het ook ongeëvenaarde kansen om vaardigheden te ontwikkelen en je carrière te boosten. De horeca en beleving is mensenwerk. Dat betekent dat je moet weten hoe je met mensen moet communiceren, teamwork kan bevorderen, overzicht moet houden en klachten moet oplossen. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig op het werk, maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Rick Gresnigt is genomineerd als TOPPR van de maand, omdat hij als chefkok het restaurant Céline naar een hoger niveau...
Er was weer een fysieke Horecava en wat hebben wij genoten! Eindelijk was er weer de mogelijkheid om elkaar écht te ontmoeten, innovaties te zien, trends te bespreken en van alles te proeven en ontdekken. We zijn het nieuwe jaar goed gestart én deze Horecava was de start van een geheel nieuwe tijd binnen de horecabranche. Bedankt bezoekers, exposanten en partners. Als organisatie kijken we terug op vier fantastische dagen en daarom deze terugblik naar Horecava 2023!
Eén van de drie centrale pijlers tijdens Horecava 2023 was duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Duurzaamheid was op de gehele beursvloer terug te vinden. Maar dat niet alleen, ook werd de Donation Room tijdens Horecava ingezet waarbij een recordaantal donaties werd opgehaald.
Maandag 9 januari werden tijdens de opening van Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, director Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. Saffraan & Sjalot is een uniek kinderboek en laat kinderen kennismaken met het leuke werk in de horeca. Het boek is alleen te koop bij verschillende Nederlandse horecabedrijven, waarbij een vast deel van de winst van het boek rechtstreeks naar de horecaondernemer gaat die het verkoopt.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.
Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.
Op 11 januari was de voorronde van de Groene Kokmuts op Horecava, een nieuwe wedstrijd die geheel in het teken staat van plantaardig koken georganiseerd door het Gastronomisch Gilde.
Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op Horecava georganiseerd wordt. Restaurant Maeve, met leermeester Tommy Janssen en leerling Sem Klein Oonk overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.
De winnaars van de Foodservice Awards zijn bekend! De vijfde editie van de Foodservice Awards werd voor de tweede keer op rij overall gewonnen door Zuivelhoeve.
Hoe houdt de horeca zich staande tussen al dit geweld? Hoe verhouden de extreme ontwikkelingen zich tot de verkoop en waarde van horecabedrijfsobjecten en -exploitaties? En hoe is daarmee het jaar 2022 voor Van de Weerd (VDW) Horecamakelaars geweest?
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!