Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Duurzaamheid
Overall winnaar van de Horecava Innovation Awards: Enjay!

Hiep hiep hoera voor Enjay! De overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2022. Ook werd Enjay winnaar in de categorie Equipment & Services. Het bedrijf uit Roosendaal ontwikkelde een innovatieve methode, waarmee de warmte die in een professionele keuken door de afzuigkap verdwijnt opnieuw gebruikt kan worden. We spreken de dolblije algemeen directeur Pieter-Jan van der Linden over wat het winnen van deze Award voor hem betekent.

Personeel
Gezocht: restaurantmanager in ruil voor aantrekkelijke beloning

Het is geen nieuws meer dat het vinden van horecapersoneel sinds de coronapandemie een probleem is. Dit geldt ook voor Hotel New York. De General Manager is op zoek naar een nieuwe restaurantmanager en hier staat wel een hele leuke beloning tegenover. Ben jij de persoon met de gouden tip?

Koude Dranken
Twee nieuwe horeca hotspots om te bezoeken

Nu de horeca weer volledig geopend is, komen er ook weer nieuwe hotspots op de kaart. Entree Magazine tipt iedere twee weken een aantal horecazaken die je niet mag overslaan!

Hoe creëer je nu een gezonde werkomgeving?

Tienduizenden bars, eetcafés en restaurants vrezen het ergste over het behoud van hun personeel. Zij proberen hun team, met name de jongere medewerkers, te beschermen tegen de zware tijden waar zij voor staan. Dit creëert onbewust een extra druk op werkgevers, directeuren en CEO's van wie vaak wordt verwacht dat ze alle antwoorden hebben.

Duurzaamheid
Plastic verpakkingen over twee jaar verleden tijd, dit zijn de beste alternatieven voor horecaondernemers

Binnen de horeca zijn er ontelbare situaties waarin het gebruik van wegwerpservies onvermijdelijk is of op zijn minst grote voordelen biedt. Denk aan de talloze fastfoodketens of bijvoorbeeld koffie-to-go services. Nu mogen ze nog, maar over een tijdje is het voorbij met de plastic verpakkingen. Het traditionele wegwerpservies is namelijk vanaf 2024 volledig verboden. Wat zijn voor de horecaondernemer de beste alternatieven?

Throwback Thursday
De 50e editie van Horecava: ThrowbackThursday

In 2006 vierde Horecava een bijzonder jubileum: de 50e editie vond plaats. Met terugblikken op 50 jaar Horecava in de HorecavArena, ontmoetingen tussen de Chinese en Nederlandse topkoks in ‘East meets West’ en de hoogste champagnetoren ooit was de Horecava 2006 er weer eentje om nooit te vergeten. Ook hadden we weer veel winnaars die met mooie prijzen naar huis gingen.

Interieur & Design
Entree tipt twee horecazaken: Bois in Zaandam en The Den in Den Bosch

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer restaurant Bois in Zaandam en hotel The Den in Den Bosch.

Duurzaamheid
Wegwerpplastic vanaf 2024 verboden; Single Use Plastic-maatregel moet voor beter milieu zorgen

Plastic bestek, bekers, borden, roerstaafjes en rietjes. Het zijn enkele voorbeelden van single use plastics die je over twee jaar niet meer terug zal vinden in de schappen, op kantoor of tijdens festivals. Vanaf 2024 is het gebruik van plastic verpakkingen op deze plekken namelijk niet langer toegestaan. De maatregelen komen voort uit de Europese Single-Use Plastics-richtlijn (SUP).

Personeel
Gezocht: nieuwe Frenkie

De horeca heeft het moeilijk. Tijdens de coronacrisis hebben veel horecamedewerkers een andere baan gevonden en zij komen niet zo maar meer terug nu er weer vacatures zijn. Social Media is een middel waarmee horecaondernemers op zoek gaan naar personeel. Op Horecava.nl pikken we de beste social posts eruit om jou te inspireren.

Throwback Thursday
Horecava 2004: ThrowBackThursday

In 2004 was het nog heel normaal om in een pak met stropdas naar Horecava te gaan en was Ramon Beuk nog een bekende tv-kok. Wie verwacht jij te zien in 2023? En denk je een pak aan te trekken?

Food & Wine
Zet de kok op het terras

Neuromarketing is een relatief nieuwe marketingtechniek, waarmee het gedrag van de klant positief beïnvloed kan worden. Op het moment dat een klant ontspannen en blij is, werkt neuromarketing het beste. En wanneer is iemand nou meer ontspannen dan op jouw terras in de zon?

Koude Dranken
Eindelo-… alcoholloos genieten

Nu de zonnige dagen er weer aan zitten te komen en corona lijkt weg te blijven, breken er betere tijden aan voor de Nederlandse horeca-ondernemer en hun terrassen. Op deze terrassen is momenteel een opmerkelijke trend gaande. Consumenten bestellen namelijk met groeiend enthousiasme low- of zelfs non-alcoholic drankjes.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!