Horecava schuift door naar het voorjaar

Nieuws

Het laatste nieuws uit de branche, door de branche en over de branche vind je hier.


Personeel
Horecapersoneel belangrijkste investering maar krijgt het laagste loon

De coronacrisis heeft de horecasector hard getroffen. Horecazaken moesten maandenlang hun deuren sluiten voor gasten en restaurants en cafés kampen met een personeelstekort. Moeten horecaondernemers hun portemonnee trekken om nieuw personeel te werven of zit de toekomst in automatisering? Gasten kunnen zo een op de tafel geplakte QR-code scannen en drankjes en eten bestellen. Geen personeel dat langskomt bij de gasten, een gezellig babbeltje maakt en een bestelling opneemt. En geen medewerkers die betaald hoeven te worden. Wat moet er gebeuren om het personeelstekort op te lossen? En wat verdient een medewerker in de horeca? Dat lees je in dit artikel over de kosten van horecapersoneel.

Scoops
Nieuwe naam en categorieën voor Lekkerste Wedstrijden

Stichting de Lekkerste Wedstrijden introduceert een nieuwe naam én een aantal nieuwe categorieën. De categorieën krijgen zo meer ruimte en zowel de deelnemers als de wedstrijd zelf meer erkenning.

Horeca Nieuws
Jouw donatie zorgt voor een onvergetelijke sportdag van De Regenboog Groep

Op 7 oktober vindt weer de fameuze Sportdag van de Regenboog Groep plaats. Op deze dag kunnen kwetsbare Amsterdammers even de zorgen van alledag vergeten en zich uitleven op een sportieve manier. Maar van sporten krijg je trek en het maakt je dorstig, dus zoeken ze nog donateurs. Dus heb jij nog iets over dat kan bijdragen aan een gezond ontbijt, vullende lunch en iets om de dorst te stillen?

Horeca leveranciersberichten
Ruby Danon: 5 Tips on how to make a stay at your hotel unforgettable

Think about all the times you’ve stayed at a hotel. What you are probably thinking of are the experiences and memorable moments, not the room, the bed, or the food. Researchers have observed a phenomenon over the last decades which shows a shift of interest from the product to the experience.

Duurzaamheid
Doe mee aan de Verspillingsvrije week!

In de Verspillingsvrije Week (7 t/m 13 september) stimuleren we Nederlanders om een extra stapje te zetten om voedselverspilling te voorkomen. Overal in het land is aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling en krijgen mensen tips en tools die helpen om meer verspillingsvrij te worden tijdens het kopen, koken en bewaren van voedsel. Doe jij met jouw bedrijf of restaurant ook mee? Zo maken we met deze week Nederland weer een beetje meer #verspillingsvrij!

Horecazaak (her)starten
Deze vijf horecabedrijven zijn net geopend!

De horeca is weer open en dat betekent dat we weer inspiratie kunnen opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt ook deze maand weer vijf bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Duurzaamheid
Hoe serveer je oesterzwammen?

Een milieubewuste- en vegetarische optie van Nederlands bekendste snack en borrelhap serveren, hoe doe je dat? De Haven van Renesse weet hier wel raad mee. Zij serveren vegetarische oesterzwam bitterballen en kroketten en de gasten kunnen er geen genoeg van krijgen.

Ondernemen
Op de bank met Eetwinkel de Hollandsche Tuyn

Een dark kitchen starten naast je eigen zaak. De broers Bjorn en Jeroen van Oss van Eetwinkel de Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom deden het afgelopen jaar. Hoe hebben ze dit aangepakt, is het een succes en blijven ze ermee doorgaan? Je leest het in dit inspirerende interview!

Ondernemen
Hoe garandeer en bewijs je de hygiëne bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Consumenten geven sinds de coronapandemie flink meer geld uit aan afhaal- en bezorgmaaltijden. En die groei zet nog verder door, volgens de FSIN Foodshopper Monitor 2021. Tegelijkertijd heeft 60% van de consumenten hogere verwachtingen van de hygiëne in restaurants dan vóór de pandemie*. Het is voor restaurants dus cruciaal om een hygiënische ervaring te garanderen. Dat kan enerzijds door personeel goed te instrueren en het ze makkelijk te maken om hygiënisch te werken, en anderzijds door aan de gasten duidelijk te maken welke maatregelen je hebt genomen. Maar hoe pak je dat aan bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Ondernemen
Hoe een traditionele bruine kroeg overleeft in een groeiende stad

Pat Diercks (50) is ooit begonnen aan een studie Rechten, maar kwam er al snel achter dat dat niet de richting was die hij op wilde. Nu is hij eigenaar van Café Eijlders, een traditionele bruine kroeg in de luwte van het Leidseplein. Zelf omschrijft hij het als “een klassiek bruin café met historie en toekomst”. De gasten die Eijlders bezoeken zijn over het algemeen mensen met culturele interesse. Ook richt het café zich voornamelijk op Amsterdammers en buurtbewoners en komen er veel mensen na een concert, film of theatervoorstelling.

Horeca Nieuws
Blog Ella Jonkers: De opkomende trend van zelf-service in de gastvrijheidssector

Waarom is het implementeren van zelf-service technologie zo populair Het lijkt erop dat alles wat we als mensen doen, sneller...

Scoops
Lekkerste Wedstrijden weer in de steigers

Stichting de Lekkerste Wedstrijden is volop bezig met de nieuwe editie tijdens de Horecava in januari 2022. De details worden binnenkort bekendgemaakt. Ondertussen verwelkomt de organisatie twee nieuwe bestuursleden.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!