Horecava schuift door naar het voorjaar

Nieuws

Het laatste nieuws uit de branche, door de branche en over de branche vind je hier.


Scoops
Hoe serveer je 3 heerlijke mocktails?

Degene die denkt dat een cocktailshaker enkel bezig is met het mixen van een alcoholische versnapering met een sapje en een mini-parasolletje erin steken heeft het mis. Cocktails maken is een vak apart en gaat veel verder dan het mixen van dranken. Volgens Theo Snoek, eigenaar van zijn eigen cocktailcatering bedrijf The Alchemister en al 15 jaar in het vak actief, merkt op dat de mocktail (een alcoholvrije cocktail) in opkomst is. De afgelopen twee jaar is de populariteit voor non-alcoholische cocktails alleen maar gestegen volgens hem. Volgens Theo zal dit ook niet gaan afnemen en als het aan hem ligt, mag de reclame voor mocktails wel wat prominenter.

Scoops
Strijd om de lekkerste ‘pizza nova’ barst los

Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens Horecava deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. Vanaf medio september is de inschrijving voor het NK Pizza Bakken gestart.

Horeca Nieuws
Nieuwe aflevering podcast Truffelz

In onze tweede podcast gaan we in gesprek met Christian Koning, commercieel directeur Henri B.V., over het aanboren van nieuwe markten in de coronacrisis, de toekomst van de horecalogistiek en smart vending.

Duurzaamheid
“Innovatie bestrijdt wereldwijde problemen” – Ellekari Klaasse

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs en de vakjury breidt zich stap voor stap uit... Wij verwelkomen een nieuw jurylid genaamd Ellekari Klaasse. Waarom is ze jurylid geworden? En wat betekent innovatie voor Ellekari? Je leert haar kennen in dit artikel.

Ondernemen
“Er zijn op dit moment alleen innovaties op detailniveau” -Uwe Reimer

Uwe Reimer is al sinds 2016 jurylid van de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services. Wat verwacht hij van komende editie? Waar moet een innovatie volgens Uwe minimaal aan voldoen en wie roept hij specifiek op om mee te doen

Ondernemen
Leon van Bourgonje: We zijn eigenlijk een soort commerciële dorpshuizen

Met kerst lag zijn wieg al in een hotelkamer van het hotel van zijn opa. Toen hij 10 was startte zijn ouders een eigen hotel waar hij zelf ook woonde en vervolgens studeerde hij Hotelschool Ter Duinen in België. Oftewel, de voorliefde voor de horeca is er bij Leon van Bourgonje met de paplepel ingegoten.

Horeca Nieuws
Martina Nguyen: Bubble Tea, is it a food trend or is it here to stay?

Bubble tea, also commonly known as boba, is a tea-based dessert drink invented in Taiwan and now, it has become the latest food trend on Instagram.

Scoops
All Day Drinks

Samen met jullie willen wij de inzet van warme- en koude dranken, bakery & pastry in de Nederlandse horeca naar een hoger niveau tillen.

Duurzaamheid
Minder energie, maar meer winst!

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel geld: een win-win situatie dus! In deze blog laten we je zien hoe je met wat aanpassingen in gedrag en apparatuur energie en geld kunt besparen.

Duurzaamheid
Een directe samenwerking tussen boer en chef; wat heb jij daaraan?

Lekkere, gezonde gerechten op de menukaart en een sterke binding met de regio; dat zijn de direct merkbare voordelen voor jou als horecaondernemer van een samenwerking met lokale boeren. Maar bestellen bij allemaal verschillende lokale leveranciers kost veel tijd en werk. Dat nadeel is nu weggenomen door coöperatie Boer & Chef.

Scoops
Bijzonder uitstel van betaling aanvragen kan nog tot en met 30 september 2021

Als je door de corona de belastingen niet hebt kunnen betalen, kun je alleen nog deze maand nog een bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als je nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet je betalen.

Ondernemen
‘Duurzaamheid zou altijd een rol moeten spelen bij innovatie’ – Marleen Visser

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, maar wie zijn de juryleden eigenlijk? Dit keer gaan we in gesprek met jurylid Marleen Visser; waar kijkt ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar let ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)?

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!