Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Terras
Met deze 5 tips trap jij het terrasseizoen goed af!

Hoe trap jij het terrasseizoen goed af en zorg je ervoor dat je bent voorbereid op een succesvol terrasseizoen? Ontdek het met deze 5 tips.

Terras
Regels en Wetten – voor een terras, kraam en uitstalling

Als horecaondernemer heb je met allerlei regels, wetten en vergunningen te maken, ook voor het plaatsen of uitbreiden van een terras bij je horecazaak. De onderstaande informatie word je aangeboden door Ondernemersplein. Een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.

Leveranciers
Twee nieuwe bestuursleden voor FoodService Instituut Nederland

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwelkomt twee nieuwe bestuursleden: Annemarie Swijtink (McDonald’s Nederland BV) en Dick Slootweg (Bidfood BV).

Personeel
TOPPR van de maand februari: Jennifer van Kouwen

De TOPPR van de maand februari is zelfstandig werkend kok Jennifer van Kouwen. Ze neemt veel verantwoordelijkheid op zich en weet tegelijk de rust te bewaren. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer van restaurant Vroeg in Bunnik. Jennifer maakt bewuste stappen om door te groeien in de horeca. Hiermee wil ze ook anderen inspireren om alles uit zichzelf te halen.

Hotel
Start-up in the spotlight: SUPPER

vHet serveren van kwalitatieve, gezonde maaltijden op elk moment van de dag is een uitdaging in de horeca. Dit was voor Louis Meisen en Arne Ramak het uitgangspunt om het bedrijf SUPPER te starten. Met dit bedrijf bieden zij niet alleen heerlijke maaltijden, maar verminderen ze tegelijkertijd ook voedselverspilling en bieden ze een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Hotel
Entree tipt: deze hotels gaan binnenkort open

Wil jij een lang weekend of nachtje weg in een mooi hotel? Hiervoor hoef je helemaal niet ver te reizen. Ook in Nederland heb je volop keuze uit mooie accommodaties om even goed bij te komen. En nog steeds blijven nieuwe hotels hun deuren openen. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande drie hotels die komend jaar open gaan.

Hotel
Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies

Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies zijn ontstaan: een samenstelling van meerdere functies, bijvoorbeeld de medewerker gastenservice. De hotellerie blijkt grote behoefte te hebben aan deze medewerkers, hoewel de huidige referentiefuncties daar niet mee matchen.

Personeel
Voordelig of gratis een horecaopleiding volgen? Dat kan met STAP-budget!

Werk je in de horeca en wil je verder groeien? Als medewerker of ondernemer? Of overweeg je een overstap te maken richting de horeca? Dan kan een opleiding daarvoor prijzig zijn. Behalve als je gebruik maakt van de STAP-regeling. Met het STAP-budget kun je voordelig of geheel kosteloos een opleiding of training volgen. Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit tevoren is dit een mooie kans voor werkgevers om het belang van opleiden en doorgroeien extra onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Ondernemerschap
Laat kinderen kennismaken met de horeca op Nationale Pannenkoekdag

Vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag en vanaf die dag opent de Nederlandse horeca een weekend lang haar deuren met tal van activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op deze manier wil de sector de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca is.

Terras
Terrasverwarming in de horeca: laat jij 35% van je omzet schieten?

Wil je het hele jaar door gasten op je terras? Dat kan met terrasverwarming. Echter worden trends in terrasverwarming voor de horeca beïnvloed door de hoge gasprijzen en de wens van de overheid om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Welke regels gelden er momenteel rondom terrasverwarming en wat is de verwachting voor de toekomst?

Duurzaamheid
365 dagen comfort op het terras met de verwarmde Celsius terrasstoel

Het terras groeit in populariteit en we zien daarom steeds meer 365 dagen-terrassen. Satelliet heeft een terrasstoel ontwikkeld met een geïntegreerd verwarmingssysteem. Deze Celsius terrasstoel biedt comfort, is duurzaam en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Interieur & Design
Haal natuur, rust en ontspanning naar binnen met biopilic design

Het welzijn van de mens verbetert als we 'buiten zijn'. Het is bij een interieurontwerp daarom steeds belangrijker om niet alleen esthetisch naar de ruimte te kijken, maar ook het welzijn van de gebruiker voorop zet. Dat is biophilic design. Lianne Bongers van Studio Lime gelooft dat biophilic design de toekomst is en vertelt wat je hier als horecaondernemer mee kan.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!