Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Bakkerij & Patisserie
Er wordt steeds minder brood verkocht

Een broodje als ontbijt, een paar boterhammen bij de lunch en een stukje stokbrood naast het avondeten. Nederlanders zijn echte broodeters. En toch zien we dat de broodconsumptie de afgelopen jaren flink gedaald is. Waar komt deze trend vandaan?

Food & Wine
3 Horeca life hacks, hoe sporttape jouw leven beter maakt.

Bakpapier tussen tosti ijzer bij het tosti's maken en het inwrijven van je plaatstalen koekenpan met zout, zodat hij niet meer aanbakt. Life hacks die je leven net dat kleine beetje beter en gemakkelijker maken.

Food & Wine
Inschrijving geopend voor HANOS Gouden Koksmuts

De inschrijvingen voor de HANOS Gouden Koksmuts zijn weer geopend. Deze kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meer Michelinsterren. Productkennis, samenwerking, creativiteit en techniek komen samen in de strijd om de felbegeerde titel. Wie pakken hem deze editie?

Throwback Thursday
Horecava 2012 lanceert publieksprijs: Throwback Thursday

Genomineerden van de Horecava Innovation Award werden vanaf Horecava 2012 niet enkel beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, maar ook door het publiek. Alle nominaties voor de Horecava Innovation Award waren ook op de beursvloer te zien in de themawereld INNOVEER!. Heb jij jouw stem uitgebracht op je favoriete horeca-innovatie?

Duurzaamheid
Subsidiepot nog bijna vol! Wie helpt EZ van de miljoenen af?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een subsidie van maar liefst € 28,2 miljoen beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van het MKB. De regeling loopt al sinds oktober 2021, maar blijkbaar is hier niet veel publiciteit aan gegeven. Op 1 juni 2022 was er namelijk nog ongeveer 85% van het budget beschikbaar! Wil jij advies en ondersteuning over het verduurzamen van je bedrijf en/of bedrijfsvoering? De regeling loopt nog tot 30 september van dit jaar!

Food & Wine
Vegan op de menukaart, helpt het de stikstofcrisis?

Veganisme wordt steeds populairder. Restaurants hebben vaker vegan opties en ook supermarkten blijven niet achter: het aanbod in vegan producten groeit in heel Nederland. Veel vlees eten is ongezond en slecht voor het klimaat en veganisme is in trek en goed voor het milieu.

Interieur & Design
Entree tipt twee niet te missen hotels

De horeca heeft lange tijd de deuren gesloten moeten houden. Gelukkig kunnen we weer volop naar het restaurant en ook hotels verwelkomen weer hun gasten. Entree Magazine tipt deze keer twee bijzondere en veelzijdige hotels die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Duurzaamheid
Categorie Duurzaamheid: Karel de Vos Award winnaar Ozarka

En de winnaar in de categorie Duurzaamheid van de Horecava Innovation Awards is… Ozarka! Deze marktleider in de wereld van herbruikbare maaltijdverpakkingen kreeg de prestigieuze Karel de Vos Award van de jury uitgereikt. CEO en founder van Ozarka, Beth Massa, legt uit wat Ozarka zo uniek maakt en wat het merk voor horecaondernemers kan betekenen.

Vacature – Stage Content en Online Community Marketeer Horecava

Een leuke en uitdagende stage waar jij jouw contentkunsten kunt laten zien voor de grootste horecabeurs van Nederland? Dat kan! Bij Horecava zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons marketing team vanaf september voor 5 maanden komt versterken.

Koude Dranken
De zomerdrankjes voor 2022

De zomer komt eraan! We laten de koude en grauwe dagen achter ons en kijken uit naar warme zomerse dagen. Heerlijk naar buiten! Of je nu graag in het park zit, met wat vrienden in de tuin borrelt of niet van het terras weg te slaan bent: overal past een lekker zomerdrankje bij. Ontdek de zomerdrankjes voor 2022!

Throwback Thursday
Het NK Horeca tijdens Horecava 2007: Throwback Thursday

Van koken tot gastvrijheid en van leerling tot expert. Een primeur tijdens Horecava 2007 is het NK Horeca. Een compleet nationaal podium werd klaargezet voor topwedstrijden binnen de branche. Een initiatief van Koksgilde, Gastvrijheidsgilde, Horeca Branche Instituut en Horecava met overvolle tribunes tot gevolg. Zo ging Marco Poldervaart van restaurant De Gastronoom uit Harlingen naar huis met de Gouden Koksmuts en won Ingrid van Eeghem van restaurant De KarpenDonkse Hoeve uit Eindhoven de Gouden Gastvrijheid Award.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Mojo Maté

De groeiende vraag naar non-alcoholische drankjes is de horecaondernemer niet onopgemerkt gebleven, maar ook vrienden Lars van Kranenburg (24) en David Damman (25) niet. De oprichters en trotse eigenaren van Mojo Maté zijn altijd al op zoek geweest naar unieke items op de menukaart en het ontdekken van nieuwe smaken. Onder andere vanuit deze passie hebben zij Mojo Maté bedacht: een sprankelende bron van frisse energie en de ideale alcoholvrije dorstlesser.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!