Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Carlijn Groen- Wijnmalen neemt afscheid van Horecava

Na tien jaar RAI en Horecava neemt Carlijn Groen- Wijnmalen afscheid van haar rol director food Horecava. Hier schrijft zij haar eigen woorden waarom zij deze keuze heeft gemaakt.

Throwback Thursday
5 inspirerende trendwerelden op Horecava 2008

Nieuw tijdens Horecava 2008 waren de trendwerelden voor verschillende horecasectoren. Geïnteresseerd in de laatste trends op het gebied van restaurants, het uitgaansleven, hotels, seizoenshoreca of clubs? Het was er allemaal in één van de vijf werelden: MARKT, N8LEVEN, HOTEL, STRAND OF L.A.B. die op de beursvloer hun eigen evenement tot een spektakel maakten.

Food & Wine
Twee sfeervolle hotspots die recent zijn geopend

Felle kleuren, mooie wandschilderingen en karakteristiek meubilair. Tilburg en Utrecht hebben er een nieuwe aanwinst in het horeca rijtje bij! Deze twee nieuwe horecazaken zijn het bezoeken meer dan waard. Ga jij voor de Mexicaanse of Franse sfeer?

Personeel
’t Huys zoekt mensen, waarom deze insta-post werkt

De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.

Personeel
Hoge personeelstekorten: waar zijn die mensen gebleven?

We genieten al enige tijd van de heropening van de horeca. Eén probleem: de hoge personeelstekorten. Veel personeel heeft tijdens de pandemie een andere baan gevonden, banen die meer zekerheid boden. En dit geldt niet alleen voor de horeca, ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en voor de organisatie van festivals regent het vacatures. Maar waar zijn al die mensen gebleven?

Personeel
Doorwerken tijdens de feestdagen, oneerlijk voor horecamedewerkers?

Werk je in de horeca, dan weet je dat je soms moet werken op feestdagen. Maar mensen met een kantoorbaan krijgen wèl vrij op Hemelvaartsdag en met Pasen. Is dat wel eerlijk?

Throwback Thursday
Horecava 2013: wereldbioscopen en het lekkerste kindermenu

Sinds Horecava 2008 zijn er verschillende themawerelden op de beursvloer te vinden. Tijdens Horecava 2013 kregen deze themawerelden allemaal een eigen bioscoop. Hier brachten uniek geproduceerde trendfilms bezoekers snel op de hoogte van wat er speelt in een sector. Ook ondernemers deden nieuwe ideeën op die zij direct konden toepassen in hun bedrijf.

Beursnieuws
Nieuw dit jaar! De Foodservice Newcomer Award

De foodservicebranche krijgt er elk jaar diverse mooie starters met verschillende innovaties bij. Daarom biedt de Foodservice Award graag een podium aan de beste nieuwkomers in de foodservicebranche.

Duurzaamheid
Mag jouw leverancier straks de stad nog in?
Natuurwijn, wat is het en moet het op de kaart?

Natuurwijn is booming. Mensen die bewuster bezig zijn met waar hun eten en drinken vandaan komt, hebben de natuurwijn ontdekt en zijn bereid hier honderden euro’s per maand aan uit te geven. Volgens hen is de smaak en ervaring puurder en intenser. Maar wat is natuurwijn en waarom zou je het op de kaart moeten zetten?

Start-up & innovatie
3 duurzame Start-ups waar het nu heel goed mee gaat

Volgens het CBS halen 50% van de start-ups hun doelen niet in de eerste vijf jaar. Bij de bedrijven die meedoen aan Start-up in de spotlight van Horecava is dat anders. Veel van deze starters groeien uit tot heel succesvolle ondernemingen. Hieronder 3 start-ups waar het heel goed mee gaat.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Ibu Spekkoek

Dagelijks probeerden Ramona en Ashley vanuit hun passie voor koken al nieuwe recepten uit. Met Ashley’s oma als inspiratiebron zijn zij met Ibu’s originele recept de keuken ingedoken. Na veel testen en veel proefsessies is Ibu’s originele spekkoek in een nieuw jasje gestoken. Hun missie? Ibu Spekkoek op de (menu)kaart zetten en Nederland kennis laten maken met de spekkoeken van Ibu!

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!