Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.
Plantaardige gerechten zijn al een tijd in opmars en een verrijking voor de menukaart. En terecht, want plantaardig eten draagt bij aan de gezondheid en is goed voor het milieu, zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Dat geldt ook voor de vegan bitterballen en kroketten van Cas & Kas.
Het personeelstekort in de horeca zorgt ervoor dat bedrijven en ondernemers creatieve en slimme oplossingen bedenken: de sector automatiseert. Bierautomaat Tappy by Van Duijnen Horeca Service is een custom made tapinstallatie waarmee elke gast of bezoeker met ‘een druk op de knop’ een biertje tapt.
Sinds de opkomst van #MeToo is er veel te doen over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Dit speelt ook zeker in de horeca, waar werk en privé gemakkelijk in elkaar overlopen. Wat moet je doen wanneer je als werkgever met seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken krijgt?
Sinds 1 april zit er € 0,15 statiegeld op blikjes, zoals fris, bier en energiedrank. Mooi nieuws, want statiegeld op blikjes zorgt voor minder zwerfafval op straat en in de natuur. En daar kan ook de horeca van profiteren.
Uit fles, uit blik en van de tap: cocktails serveren wordt steeds eenvoudiger. Albert van Beeck Calkoen (mede-oprichter van de beurs The Art of Drinks en jurylid van de Entree Awards) heeft het zelfs over een ‘cocktailrevolutie'. “Dankzij de nieuwe generatie producten met steeds betere kwaliteit is het serveren van cocktails nu mogelijk voor alle lagen van de horeca.” Bekijk het interview met de cocktailspecialist in de video óf in dit artikel.
Als Sales Stagiair ondersteun je het Horecava team bij de verkoop van de beurs aan bestaande en nieuwe klanten d.m.v. telefonische verkoop en beursbezoek.
Een leuke en uitdagende stage waar jij jouw (content) marketing kunsten kunt laten zien voor de grootste horecabeurs van Nederland? Dat kan! Bij Horecava zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons marketing team vanaf september komt versterken.
Zelfstandig werkend kok Max ten Kate werkt bij restaurant GOUD in Rotterdam. Deze loyale en harde werker is deze maand genomineerd als TOPPR door de trotse eigenaren van GOUD, Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker. Max houdt ervan om goed voorbereid aan het werk te gaan. Dankzij hem is de keuken altijd op orde, wat zorgt voor een prettige en overzichtelijke werkomgeving voor het hele team.
Eén van de oplossingen voor het terugdringen van personeelstekort is door jouw (nieuwe) medewerkers snel in te werken en/of te trainen. En dat is precies wat je kunt doen met het nieuwe e-learningplatform van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Zo heb je nieuwe medewerkers snel aan boord en blijft huidig personeel uitgedaagd en willen ze graag bij je blijven werken.
Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe kansen, maar ook een verandering in wet- en regelgeving. Wat is er voor jou als horecaondernemer allemaal veranderd sinds 1 januari 2023 op het gebied van personeel en arbeidszaken in de horeca?
Overal in de horeca merken ze dat het lastig is om personeel aan te trekken. Zo vertelt Bart Melis: “Tot voor kort hadden wij ons team goed op orde, maar we hebben nu drie vacatures en met het terrasseizoen en de zomer in het vooruitzicht moeten we alle zeilen bijzetten om die te vullen”.
Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeven jaar de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!