Horecava schuift door naar het voorjaar

Nieuws

Het laatste nieuws uit de branche, door de branche en over de branche vind je hier.


Horeca Corona
Voorbereidingen Horecava 2022 in ‘volle gang’

We kijken uit om elkaar weer fysiek te ontmoeten tijdens Horecava 2022, van 10 januari tot 13 januari in RAI Amsterdam. “Wij maken ons klaar voor Horecava 2022 en we kunnen niet wachten om onze dynamische branche weer een podium te geven.

Scoops
Internationale pizzachef Renato Bosco in jury NK Pizzabakken

Tijdens Horecava barst de strijd los: het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken vindt plaats op de tweede dag. De competitie voor beste pizzabakker van Nederland gaat op 11 januari van start met onder andere Robert Kranenborg als jurylid. Ook internationale pizzachef Renato Bosco is erbij om de pizza's te proeven en te beoordelen en zal met zijn ervaring en specialisme nóg meer elan meenemen naar de beurs.

Ondernemen
”Innovatie is een nieuwe of bestaande doelgroep kunnen aanspreken in een wereld waar consumenten steeds bewuster worden” – Roland van den Noord

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Ondernemen
Gasten willen beloond worden voor hun gedrag – Hugo Maat

Hugo Maat is een jurylid van de Horecava Innovation Award én dat is hij al sinds 2012. Wat motiveert hem om jurylid te zijn en waar zou hij graag een innovatieve oplossing voor willen zien? Benieuwd? Lees het in dit interview met Hugo Maat.

Scoops
TrendLAB: AKE-Ideal Nordcap één van de trendsetters op Horecava 2022

AKE-Ideal Nordcap is sinds 2016 de founding partner van het innovatieve TrendLAB van Horecava. In de loop der jaren zijn ze uitgegroeid tot een van de trendsetters van het TrendLAB. Door COVID19 staan alle budgetten onder druk. Niet alleen voor Horecava, maar ook voor haar deelnemers. AKE-Ideal beseft hoe belangrijk het is om hierover te praten en inspiratie op te doen in deze moeilijke tijd. Daarom hebben zij gekozen om zich te richten op het netwerken tijdens de beurs.

Scoops
Trend: nieuwe generatie vakantieparken

Op steeds meer plekken kan de gast anders dan anders overnachten. We zien een nieuwe generatie (vakantie)parken, unieke lodges en suites in de natuur en (kampeer)concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd. Deze zes bedrijven zijn genomineerd voor de Entree Awards in de categorie Best New Holiday Concept en zijn een goede toevoeging op het bestaande overnachtings- en hotelsegment.

Ondernemen
Firma van Buiten op volle sterkte naar het NK

De inschrijving voor de Nederlandse Kampioenschappen op Horecava 2022 is geopend en steeds meer deelnemers melden zich aan. Zo ook Firma van Buiten, dat al jaren hofleverancier is en dit keer zelfs een extra kandidaat naar voren schuift.

Duurzaamheid
Energiebesparing in de horeca is geldbesparing

Energie besparen betekent geld besparen. En laten we eerlijk zijn, dat wil iedere ondernemer wel. Bovendien is minder energieverbruik ook goed voor het milieu. Maar hoe kan je als ondernemer ervoor zorgen dat het energieverbruik van een horecazaak zo laag mogelijk wordt? Dat kan bijvoorbeeld door voor ledverlichting te kiezen in plaats van gloeilampen. Of door het pand extra te isoleren met dubbel glas. Meer handige tips over hoe je makkelijk energie kunt besparen in de horeca, lees je in dit artikel. Grote investeringen zijn niet nodig, je kunt er meteen mee aan de slag.

Ondernemen
Bram Kreté: werken bij de mooiste plek van Amsterdam, namelijk het Koninklijk theater Carré

Bram Kreté is een creatieve, gedreven en vrolijke man, die met zijn functie als operationele manager van het Koninklijk Theater Carré Amsterdam dagelijks bezig is met het succesvolle verloop van alle activiteiten. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren tijdens de COVID-19 uitbraak in vergelijking tot het jaar daarvoor, wat een van de meest succesvolle jaren van Carré was.

Ondernemen
Jesper Diercks: De impact van loyaliteit op de horeca

Wat is loyaliteit? Letterlijk gedefinieerd is loyaliteit de verbondenheid die klanten, of zogenoemde ‘afnemers’, voelen ten opzichte van een product,...

Personeel
Zo belangrijk is het om je medewerkers goed te trainen

De horecabranche is enorm getroffen door de coronacrisis. Door de verschillende lockdowns en de onzekerheid hebben veel horecaondernemers (een deel van) hun medewerkers moeten laten gaan. Nu de horeca voor een groot deel weer open is, neemt ook de vraag naar goede medewerkers hard toe. Het binden en boeien van je medewerkers is belangrijker dan ooit. De ontwikkeling van je team speelt hierin een belangrijke rol. Maar waar moet je op letten? KHN geeft tips.

Video
S1:A5 RATIONAL TV: Broodje Ben Houten & Panesco

Deze uitzending staat volledig in het teken van “On the move”. Alles wat wielen heeft en waar wielen langskomen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!