Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.
Een lekkere espresso zetten is niet makkelijk, maar met verse koffiebonen, een basisrecept, schone espressomachine én molen kom je een heel eind. Met deze tips zet jij ook thuis een god shot.
Wat is het effect van mooie apparaten, in het zicht van de gast? Ze doen iets met de sfeer in de zaak en scheppen terecht verwachtingen op het gebied van kwaliteit en versheid.
Twee zussen, één missie; Nederland kennis laten maken met ECHTE chai. Leonie en Kirsten, de oprichtsters van MamasChai, brengen met hun merk de eerste ready-to-drink masala chai van Nederland.
Volgend jaar is het zo ver en gaat de nieuwe wetgeving in die onder andere het gebruik van plastic wegwerpbekers niet toestaat als je ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor drinkt. Hoe bereid jij je hier het beste op voor? Dit zal voor sommige klanten wennen zijn en mogelijk reacties oproepen. Hoe gaan klanten reageren op statiegeld betalen voor hun beker? Of staat er straks een rij om je koffiebeker af te wassen in de kantine?
Hoe kan de houdbaarheid van Mise en Place (MEP) recepten je helpen om tot een efficiënte MEP-planning te komen? Maak Mise en Place op basis van houdbaarheid en bespaar 50% van je tijd.
Koken komt eigenlijk neer op efficiënt omgaan met goede ingrediënten om de gast het gevoel van “culinaire prestatie” te geven. Maar professionele keukens hebben het moeilijk. Zij moeten in steeds hoger tempo gerechten maken die kwalitatief én rendabel zijn. Om zo’n culinaire prestatie te leveren moet de Trias Cuisinica in balans zijn.
Op het terras van Stadsbrouwerij Maastricht geniet je van het uitzicht over de Maas onder het genot van de heerlijkste bieren. Sinds april is Kevin Raes de bedrijfsleider van dit historische proeflokaal. Hij doet dit met zoveel passie en positieve energie dat hij is uitgeroepen tot TOPPR van de maand april.
De horeca is een branche met zeer veel bepalingen. Het goede nieuws is dat je het niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken. Bekijk de wet- en regelgeving die gelden voor de horecakeuken.
Global food packaging manufacturer Sabert has launched a new range of recyclable paper cutlery, made from FSC® certified paper.
Millennials en Generatie Z zorgen voor een verschuiving in de horeca. De keuzes van deze generaties bieden kansen, maar hebben ook een enorme invloed op hoe de foodservicesector er in de toekomst uit zal zien.
Er komen steeds meer ondernemers die beginnen met één restaurant, maar daar wel de ambitie mee hebben om uit te groeien, soms tot een (kleine) keten. Vaak worden nieuwe zaken opgezet door ambitieuze, meestal jonge, ondernemers. Dit zijn vijf Nederlandse fast casual formules die de aankomende jaren (flink) gaan uitbreiden.
De afgelopen jaren is plantaardige voeding een hot topic in Nederland. De innovatieve ideeën vliegen je dan ook om de oren. Maar ligt de oplossing niet letterlijk gewoon voor onze voeten? Vleesvervangers met Nederlandse grondstoffen zou de toekomst kunnen zijn.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!