Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Duurzaamheid
Een groene menukaart: hoe doe je dat?

Het terrasseizoen is nog in volle gang en gasten genieten van jouw terraskaart met diverse hapjes en drankjes. Maar hoe duurzaam is jouw kaart? Lees hier onze tips voor een ‘groenere menukaart’ die leidt tot minder verspilling, een lagere CO2 uitstoot en meer omzet.

Food & Wine
Wat is een dark kitchen?

Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?

Personeel
Sales Consultant Horecava

Ben jij proactief en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Heb jij ervaring met het verkopen van creatieve concepten? En ben je graag op de hoogte van de laatste trends binnen de foodservice-industrie? Wij zoeken versterking bij het Horecava team!

Food & Wine
Entree tipt twee recent geopende hotspots

Op zoek naar een nieuwe horecazaak om te bezoeken? Entree tipt deze week weer twee nieuwe hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Niet alleen voor een restaurantbezoek, maar ook de evenementen die hier volop georganiseerd worden!

Beursnieuws
Estafette-interview Jonathan Zandbergen winnaar Gouden Koksmuts 2019

In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.

Personeel
Wetswijzigingen die jij moet weten als horecaondernemer

In juli en augustus 2022 voert de overheid weer een aantal wetswijzigingen in de horeca door. Zo stijgen de minimumlonen en verandert er het nodige rondom betaald ouderschapsverlof en transparante arbeidsvoorwaarden. Ontdek waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt!

Grootkeuken & Apparatuur
De gasloze keuken? Eerder hybride…

De transitie van gas naar elektra is in volle gang. De overheid motiveert particulieren en ondernemers om over te schakelen. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet zo eenvoudig gerealiseerd kan worden.

Personeel
Ben jij ready voor het blijvende personeelstekort?

Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.

Personeel
Vacature: Exhibition Manager Coldwater Seafood

Als Exhibition Manager binnen Coldwater Seafood (CWSF) ben je samen met het team verantwoordelijk voor het opzetten van de allereerste editie van Coldwater Seafood in 2023 en het uitbouwen van het event.

Personeel
Vacature: Senior Sales Manager Coldwater Seafood

Jouw belangrijkste focus is het zelfstandig op- en uitbouwen van internationale netwerken van stakeholders en partnerships; alsmede het creëren van leads en new business creëren bij ons nieuwe Internationale event: Coldwater Seafood.

Personeel
Het horecalandschap verandert: waarom doe jij nog wat je doet?

Iedere horecaondernemer wroet vaak in de vraag ‘waarom doen we wat we doen?’ Het hart van de zaak ligt bij wat je drijft, je waarden, de kern, daar waar horecahart en gastverlangens elkaar raken. Dat gunnen van geld en genot aan een bepaalde plek en het gunnen van je energie en creativiteit aan de juiste gast op het juiste moment. En het raken van die sweet spot in je sector. Lastig? Jazeker. Het is de eeuwige double bind tussen geld en gastvrijheid, hoofd- en hartszaak.

Vacature: Product Manager Horecava

Yes, de allerleukste functie van de RAI is beschikbaar! Word jij de nieuwe Product Manager van Horecava?

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!