Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Beursnieuws
Mening van horeca helden gevraagd

Ben jij een horeca held en vind je het leuk om je mening te geven over werken in de horeca? Dan zoeken wij jou!

Beursnieuws
Proef de toekomst

Ruik de kansen met Grardie Akkerhuis Zie de verandering met Inge van der Weert Voel de verbinding met Joep Langen...

Warme Dranken
Espresso favoriet en symbool Italiaanse stijl

Italië is altijd al een van de meest beroemde landen geweest op het gebied van koffie. In de 16e eeuw importeerden de Venetiaanse handelaren voor het eerst de koffieplanten, en ongeveer drie eeuwen later vonden de Italianen espresso uit. Een icoon voor het landen en het is altijd al voor alle generaties de meest voorkomende warme drank geweest.

Warme Dranken
Winnaar koffie top 100; koffie voor de echte fijnproever

De jury roemde de hoge kwaliteit van de filterkoffie in de top van de ranglijst, barista Dennis van Zal van Boot Koffie ontroerde de jury zelfs tot tranen met zijn koffie. Een groot compliment waar ondernemer Rinke van ’t Holt, barista Dennis van Zal en Boot-eigenaar Barend Boot alleen maar van konden dromen.

Beursnieuws
Bekendmaking deelnemende ‘Jonge Koks’

De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreren tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, zijn bekend. Deze culinaire wedstrijd voor jonge food professionals, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens Horecava in RAI Amsterdam.

Beursnieuws
Horecava’s InnovationLAB in teken van Food Culture

Amsterdam, 18 oktober 2018 - De nationale vakbeurs Horecava presenteert in januari opnieuw het InnovationLAB. Deze editie staat volledig in het teken van Food Culture: de manier waarop mensen omgaan met eten in relatie tot hun leefstijl. Professionals uit de foodservice branche zijn uitgenodigd om bij dit onderdeel van de beurs trends en innovaties optimaal te beleven. De Horecava is van 7 tot en met 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Bakkerij & Patisserie
Terug naar de basis met Bakery Institute

Bakken is hot, programma’s als ‘Heel Holland Bakt,’ RudolphsBbakery’, ‘De Bakkende Brabander’ en ‘Brood,’ zijn niet meer weg te denken. Het ambacht van het bakkersvak is weer op de kaart gezet. Voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van brood, banket, ijs en chocolade is er het Bakery Institute. Gevestigd in de oude Verkadefabriek in Zaandam bieden ze sinds 2011 verschillende opleidingen aan: van vaktechnische weekcursussen voor professionals zoals koks, patissiers en boulangers tot korte en lange programma’s voor carrière switchers en thuisbakkers.

Start-up & innovatie
Cultcha Kombucha: de eerste Nederlandse Kombucha brouwerij

Cultcha Kombucha is de eerste start-up in onze nieuwe rubriek: start-up in the spot light. Waarin we elke maand een horeca start-up uitlichten.

Warme Dranken
Een goede bak koffie, en daarbij duurzaam

Genieten van een goede kop koffie is natuurlijk heerlijk. Maar wat nou als die koffie ook duurzaam en maatschappelijk verantwoord is gemaakt? Dan smaakt het nog nét even wat beter. Bij Santas Koffie werken ze al 30 jaar afvalvrij en maatschappelijk verantwoord. Vanuit de Rotterdamse haven zijn ze gevestigd in de monumentale Vertrekhal Oranjelijn. De ruwe koffiebonen komen hier per schip binnen en worden daarna geroosterd en verder verwerkt. We spraken met Willem van Leeuwen die vol passie en trots vertelt over Santas Koffie.

Warme Dranken
Koffie en oesters

Koffie met oesters? Ophouden, wat een buitenissige combinatie! Toch valt er iets voor te zeggen. Spannend en leerzaam is het zeker. Bovendien staat de oester hier symbool voor een niet te missen trend: meer luxe, avontuur en emotie rond ons kopje koffie.

Horecava Introduceert de ‘Horecava Street Takeover’

Amsterdam, 11 oktober 2018 – Horecava organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat op 7, 8 en 9 januari 2019 de Horecava Street Takeover in de Reguliersdwarsstraat in hartje Amsterdam. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan deze straat met een zeer gevarieerd horeca aanbod, die volledig in het teken staat van Horecava.

Bakkerij & Patisserie
Deelnemers ‘Dobla Pastry Battle’ 2019 bekend

De acht deelnemende teams, die op 10 januari 2019 strijden in ‘The Dobla Pastry Battle’, zijn bekend. Deze spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!