Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Beursnieuws
Inschrijving HANOS Gouden Koksmuts geopend

De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren.

Beursnieuws
Lancering Nationale RestaurantPITCH

De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. Deze nieuwe en unieke wedstrijd biedt kandidaten, die dromen van een eigen restaurant, de kans deze te verwezenlijken.

Scoops Inspiratie
Digitale horecatraining

Jochem Verheul met HorecaHero: e-learning, passend bij de beleving van jonge horecamedewerkers.

Koude Dranken
Leven in de brouwerij

Een olievlek is er niets bij, zo snel verspreidt het ambachtelijke biervirus zich over ons land. In aantal brouwerijen hebben we bierbuurland België vér achter ons gelaten.

Beursnieuws
Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend

De winnaar van de Nationale RestaurantPITCH is bekend. Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo Stemerdink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan daadwerkelijk uitvoeren tot een pop-up restaurant tijdens de komende Horecava, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Tevens maken zij kans op een starterspakket om een eigen zaak te openen.

Beursnieuws
Gouden koksmes 2017 voor Tom Lamers

Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.

Beursnieuws
De Heikamp wint NK Pannenkoeken Bakken 2017

Rob Weijers van De Heikamp uit Ruurlo bakte vandaag de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en wint hiermee de Gouden Koekenpan!

Beursnieuws
Horecava 2017: foodsector klaar voor de toekomst

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeert de 61e editie van Horecava. De talrijke innovaties en nieuwe producten die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld, vonden ruimschoots weerklank. Horecaondernemers (71%) vinden het belangrijk zich te oriënteren op extra kansen voor hun bedrijf.

Beursnieuws
Hoa-En Looi wint Lekkerste Wafel van Nederland

Hoa-En Looi, werkzaam bij Gracy's won met zijn wafel 'Gracy's' de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’. Het thema van de wedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’ is: ‘Dutchie’.

Beursnieuws
André Hazes junior Nachtburgemeester van Nederland 2017

André Hazes junior is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland. De bekende Nederlandse zanger kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2017’, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Beursnieuws
Philip van der Sar winnaar Lekkerste Broodje

Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd en is bedoeld voor medewerk(st)ers van horecabedrijven met een beperking. Volgens de jury was de tempratuur van beleg en brood mooi in balans. Hierdoor komt de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht. Onder andere de gedroogde tomaten uit Nederland gaven een bijzondere smaak aan de 'Flipse'. Waardoor dit broodje de absolute nummer een is van deze vakwedstrijd.

Koude Dranken
Raymond Hardy Nederlands Kampioen Biertappen

Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Vandaag was een spannende finale op de Horecava in Amsterdam. Een ongekend hoog niveau van gastheren en vrouwen presenteerden aan de vakjury pils en speciaalbieren. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De professionele vakjury beoordeelde het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!