Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


Beursnieuws
Horecava 2018 dag 1

Geniet nog even na van dag 1 van Horecava 2018 met deze gave dag recap!

Beursnieuws
Horecava Innovation Award 2018 gewonnen door duurzame kweekvis

Horecava Innovation Award 2018 is gewonnen door Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland B.V uit Colijnsplaat/Kats.

Beursnieuws
Bas Wigant maakt Lekkerste Hotdog van Nederland

Lekkerste Wedstrijd deelnemer Bas Wigant maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won tijdens de Horecava met zijn hotdog ‘New Dehli’ de vakwedstrijd Lekkerste Hotdog.

Beursnieuws
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. Hoe dit in de toekomst tot uiting komt, is overal op de beurs terug te vinden, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

Scoops Inspiratie
Steun Voedselonderwijs

Tijdens de Horecava vraagt de Alliantie Voedselonderwijs met levensmiddelengroothandel De Kweker aandacht voor de noodzaak om voedselonderwijs een structurele plek te geven in het basisonderwijs. Zodat kinderen leren waar voedsel vandaan komt en bewust keuzes kunnen maken. Dankzij de ondersteuning van de Horecava kunnen we tijdens deze vierdaagse beurs handtekeningen ophalen en voedselonderwijs op de politieke agenda krijgen.

Koude Dranken
Amsterdam Cocktail Week

Horecava heeft de komende editie haar drankensegment geheel vernieuwd met de Pop Up Bar Experience. In de karakteristieke sfeer van de Amsterdamse buurt ‘De 9 Straatjes’ zijn er pop up bars, workshops en demonstraties. Daarnaast werkt de Horecava voor het eerst samen met de Amsterdam Cocktail Week, hun stand is centraal gepositioneerd in de Pop Up Bar Experience.

Scoops Inspiratie
De toekomst is foodservice

We hebben het vaak over de veranderingen in de retail en de veranderingen in de horeca. En als je dan niet weet wat die veranderingen zijn, noem je het blurring. Ben je ook in een keer van het probleem af om ontwikkelingen te duiden. Feitelijk zeg je daarmee dat de ontwikkelingen alle kanten opgaan en daarnaast ‘bij mij moet je niet wezen als het gaat om de vraag welke kant de horeca opgaat’. Terwijl het beantwoorden van die vraag nog nooit zo eenvoudig is geweest.

Scoops Inspiratie
Hoe verleid je je gast? – Deel 2

Ondernemers moeten hun gasten meer dan ooit weten te verleiden. Hierbij is het belangrijk om alle zintuigen van de gasten te prikkelen en hen te verrassen, of het nu gaat om bijzondere en fotogenieke gerechten, een opvallend, eigentijds interieur of gastvrij personeel. In dit artikel een aantal concepten in binnen- en buitenland die zich toespitsen op een multisensorische gastbeleving, waarbij het visuele en het Instagrammable een hoofdrol speelt. Laat je inspireren.

Scoops Inspiratie
Alleen wie kiest, heeft succes

De consument van vandaag kiest wat past bij zijn leefstijl of zijn leefstijl bevestigt. Dat geldt ook voor de horecalocaties die hij bezoekt om te werken, te ontspannen of te ontmoeten. Dit vraagt van horecaondernemers dat ze keuzes maken: op welke gasten en bijpassende leefstijl gaan ze zich richten? Alleen wie kiest, heeft succes! Op het Innovation & TrendLAB van de Horecava (in RAI Amsterdam van 8 tot en met 11 januari 2018) zijn concepten te zien van ondernemers die durven kiezen voor een sterke identiteit.

Scoops Inspiratie
Gastbeleving anno nu

Vandaag de dag is het in veel algemene bedrijven niet meer zo vanzelfsprekend dat hun gasten en klanten nog in contact komen met echte medewerkers. Computers en zelfs robots nemen steeds meer werkzaamheden uit mensenhanden. Op plaatsen waar gasten en klanten vandaag de dag nog wel met echte medewerkers van vlees en bloed in aanraking komen, ligt de verwachting ineens een stuk hoger.

Scoops Inspiratie
YPED klaar voor de nieuwe generatie

De Young Professional Experience Day (YPED) beleeft zijn derde editie op de Horecava. Op donderdag 11 januari, traditioneel de studentendag, komen zo’n 1.300 MBO- en HBO-studenten in contact met het bedrijfsleven. In het Auditorium krijgen ze een aantrekkelijk programma voorgeschoteld door FNV Horeca in samenwerking met de Horecava. Nieuw is dat Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) die dag het Beste Leerbedrijf Horeca 2017-2018 bekendmaakt.

Koude Dranken
De nieuwste cocktail trends

Zie welke cocktailtrends er allemaal zijn in Nederland en krijg tips over hoe jij cocktail in jouw horeca zaak succesvol kan maken. Zo gaan we langs bij Coffeelab en restaurant Zarzo in Eindhoven en Le Cozy in De Kleine Berg.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!