Oplossing voor registratieplicht in horeca

Online Gastheer biedt oplossing voor registratieplicht in horeca. Wie ben je en wat is je telefoonnummer? Die vraag moet horecapersoneel vanaf 10 augustus aan hun gasten stellen.


Reserveringsplatform Online Gastheer heeft een tool ontwikkeld zodat restaurants deze nieuwe corona- maatregel simpel, snel én met behoud van privacy van hun gasten, kunnen tackelen.

De registratieplicht voor horeca is afgelopen week bekend gemaakt als een van de nieuwe maatregelen om het Coronavirus de kop in te drukken. Bij een coronabesmetting kan dankzij deze maatregel makkelijker getraceerd worden met wie een patiënt contact had. Ook is het reserveren in de horeca weer verplicht geworden.

Online Gastheer heeft een digitale tool bedacht en ingebouwd in hun reserveringssysteem. Het werkt als volgt: Wanneer een gast een reservering maakt, vooraf of ter plekke aan de deur, krijgt de gast een mailtje of een whatsappje met een link toegestuurd. De gast wordt gelinkt naar het invulformulier, vult zijn of haar persoonsgegevens in en krijgt daarna de vraag de link door te sturen naar zijn of haar tafelgenoten. Zo worden met één druk op de knop de persoonsgegevens van de hele tafel achterhaald.

Horecava - online gastheer biedt oplossing voor registratieplicht in horeca Horecava - online gastheer biedt oplossing voor registratieplicht in horeca

Hoe blijft de privacy gewaarborgd?

Het restaurant krijgt realtime inzicht in wie het formulier heeft ingevuld maar kan de persoonsgegevens niet in zien. Zo blijft de privacy van de gast gewaarborgd. Mocht er een besmetting plaatsvinden dan stuurt Online Gastheer de gegevens direct door naar de GGD. Veilig, efficiënt en zonder extra werk voor het desbetreffende restaurant.

Horecava - online gastheer biedt oplossing voor registratieplicht in horeca

Gratis proefperiode

Vanwege de druk die er op de horeca ligt en de hoge kosten die de sector al heeft moeten maken, biedt Online Gastheer abonnementen voor 30 dagen gratis aan. Restaurants kunnen de diensten een maand lang gratis uitproberen en met behulp van de integratie-expert binnen een uur up en running zijn. Voor meer informatie ga naar www.onlinegastheer.nl.


Deel dit bericht
Bekijk meer Trendreport van Entree Magazine 3x nieuwe restaurants
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!