Oplossing: Smart distancing bij ’t Zusje

Hoe ga je zo meteen weer om met de maatregelen als de horeca weer open mag? Anderhalve meter afstand houden is volgens Koninklijke Horeca Nederland en veel horeca ondernemers niet haalbaar. Zo denken ze er ook over bij ’t Zusje.


“Veel restaurants stuiten op praktische problemen. Het zorgt voor onwerkbare situaties en is wat ons betreft geen reële schets van de werkelijk. Naast praktische problemen, is het ook sociaal gezien niet wenselijk. Mensen komen naar een restaurant om te genieten van de gastvrijheid en gezelligheid. Dat is onmogelijk op een afstand van anderhalve meter. Het contact met gasten is niet alleen nodig voor het uitserveren van gerechten en drankjes, maar is ook een essentieel onderdeel van de horecabeleving”, aldus Operationeel Manager Thijs van Helvoort.

Smart Distancing

Toch gelooft ’t Zusje dat het wél mogelijk is om gasten op een verantwoorde manier avondvullend bourgondisch te laten genieten. Hierbij gaat men uit van het Smart Distancing principe dat door een aantal horeca-ondernemers bedacht is. “Hierbij werken medewerkers onder strikte veiligheidsafspraken en volgens strenge hygiënemaatregelen binnen anderhalve meter van elkaar én van gasten. Daarbij doen we een beroep op de Hollandse nuchterheid en het gezonde verstand van onze gasten. We weten immers inmiddels allemaal heel goed wanneer je het beste thuis kunt blijven. Daar worden we dagelijks in de media op alle mogelijke manieren op gewezen.”

Heropening

Om een idee te geven van hoe een avondje ongedwongen en gezellig bourgondisch genieten er op basis van Smart Distancing uit komt te zien, nam ’t Zusje een video op. “Wij denken dat we onze gasten op deze nieuwe, hopelijk tijdelijke, manier toch kunnen laten genieten van een gezellige avond uit. Achter de schermen bereiden we ons inmiddels voor op deze aangepaste situatie en alle veranderingen die het met zich meebrengt. Dan is het straks alleen nog wachten totdat we groen licht krijgen vanuit de overheid en we ook daadwerkelijk onze deuren weer mogen openen. Daar kijken we bij ’t Zusje allemaal ontzettend naar uit.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Hotelkamers als luxe thuiswerkplek
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!