Oplossing: Dineren in een privé kas

Nu de opening van de horeca (hopelijk) dichterbij komt, komen steeds meer inventieve ondernemers met oplossingen. Hoe je gasten wel de gastvrijheid en beleving te geven van een avondje uit in een restaurant metal die maatregelen? En wat worden de maatregelen? Ook dat weten we nog niet. Toch zijn er al een aantal ondernemers die vooruit denken en oplossingen verzinnen. Zo ook bij Mediamatic, een Amsterdamse cultuur instelling waar ook een restaurant bij zit.


Geïnspireerd door de voorzorgsmaatregelen ‘herontwerpt’ Mediamatic naar eigen zeggen het samenzijn. Willem Velthoven, eigenaar en directeur van Mediamatic: “Ik kan niet zeggen dat ik blij word van corona. Maar de regels zijn voor ons op een bepaalde manier weer inspiratie.” In het project Serres Séparées kunnen gasten dineren in glazen kassen, met uitzicht over het water.

Het idee van de kassen ‘voor een intieme en veilige dinerervaring’ lag voor de hand. “Die kassen hadden we al,” zegt Velthoven. “Daar zijn verschillende kunstprojecten met planten in gedaan. We probeerden het met mensen en het bleek nét te passen.” In Londen zijn dit soort afgesloten huisjes al meer te zien; daar heet het ‘igloo dining’.

De normale bediening moet ook anders: “Je kunt gasten niet aan tafel bedienen. Ze zullen zelf hun glas moeten inschenken of consumpties van het blad moeten pakken. Daar zijn we nu mee aan het testen.” Velthoven: “We hebben het project gisteren op de website gezet en het ging als een lopend vuurtje.” Vrijdagochtend waren er geen plekken meer beschikbaar.

Bron: Parool
Fotocredits: Willem Velthoven


Deel dit bericht
Bekijk meer Oplossing: Smart distancing bij 't Zusje
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!