Opening horeca: bezoeker positiever dan verwacht

Goed nieuws voor de horeca opening! Een peiling onder ruim 60.000 horecaliefhebbers laat zien dat horecaliefhebbers een stuk positiever zijn over een horecabezoek dan begin juni.


In de peiling wordt onder meer gevraagd naar de frequentie en verwachting van het horecabezoek. De resultaten zijn duidelijk: de behoefte om buitenshuis te genieten van lekker eten en drinken is terug. In de peiling wordt onder meer gevraagd naar de frequentie en verwachting van het horecabezoek. De resultaten zijn duidelijk: de behoefte om buitenshuis te genieten van lekker eten en drinken is terug. 

In de peiling van week 26 – een samenwerking tussen Waar Nederland Eet, Het Foodatelier en Lekker Sociaal Media – geeft 79% van de deelnemers aan een horecagelegenheid te hebben bezocht. In de peiling in week 20, vlak voor de heropening van de horeca op 1 juni, verwachtte 70% van de deelnemers de horeca te gaan bezoeken. Een positief verschil van 9%. Ook de frequentie van het horecabezoek is positiever dan verwacht: terwijl in mei maar liefst 85% van de deelnemers verwachtte de horeca na corona minder vaak te bezoeken, blijkt dat in de praktijk 55% te zijn.

Horecava - Opening horeca bezoeker positiever dan verwacht statistieken horecabezoeken

De verschillen zijn opvallend. Uit de open antwoorden in de peiling blijkt duidelijk dat de behoefte om te genieten hierin een grote rol speelt. Op de vraag waarom deelnemers de horeca weer bezochten antwoordden ze onder meer: Lekker weer genieten’, ‘Ik heb er echt zin in’ en ‘Heerlijk om weer uit eten te kunnen.’

Horecaliefhebber positief over ‘beleving’ restaurants; hygiëneregels blijven belangrijk

Opvallend is ook dat maar liefst 90% van de ondervraagden positief is over de huidige gang van zaken bij de horeca. Ze ervaren het uit eten gaan met de nieuwe regels als rustig en gemoedelijk. Ze vinden de gastvrijheid beter dan voor de coronacrisis. Ze omschrijven de service als gerichter en vriendelijker. Het naleven van de 1,5 meter opstelling blijft voor de gasten een punt van aandacht.

Horecava - Opening horeca bezoeker positiever dan verwacht statistieken tijdsslots

Maaltijdboxen iets minder in trek dan gedacht

Tijdens de coronasluiting deden maaltijdboxen hun intrede bij de horeca. Voor de heropening van 1 juni gaf 91% van de horecabezoekers daar aan ook na 1 juni gebruik van te willen blijven maken. In de peiling van week 26 blijkt dat 48% van hen dat ook daadwerkelijk doet.

 

Horecava - Opening horeca bezoeker positiever dan verwacht statistieken afhaalmogelijkheden


Deel dit bericht
Bekijk meer Tips om medewerkers te beschermen tegen Coronavirus
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!