Het ministerie van Volksgezondheid is bezig met de ontwikkeling van een coronatestbewijs om zo versneld versoepelingen door te voeren. Mensen die een negatieve testuitslag krijgen, kunnen meer vrijheden krijgen zodat ze bijvoorbeeld weer naar de horeca of naar kantoor kunnen gaan.
Aangeboden door: ANP Nederland
Gepubliceerd op: 18 februari 2021
Het kabinet buigt zich binnenkort over dit plan, zo bevestigt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW aan De Telegraaf.
“Het ministerie van Volksgezondheid is hier nu mee bezig en de prognose is dat dit in de tweede helft van maart klaar is”, beweert Thijssen. Volgens haar wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van sneltestcapaciteit. De bedoeling is dat er eind april 400.000 testen per dag kunnen worden afgenomen bij mensen zonder coronaklachten.
Thijssen: “Het is nu aan het kabinet om dat mee te nemen in de routekaart zodat er eerder meer kan. Het idee is dat je met een negatieve uitslag 48 uur lang weer dingen mag. Het is een mes dat aan twee kanten snijdt. Het gaat misschien tegen de intuïtie van mensen in. Maar juist door de economie weer te openen mét testen kun je iets positiefs doen voor de ontwikkeling van de pandemie.”
Minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken laat aan de krant weten dat het kabinet heel serieus kijkt naar de verdere mogelijkheden van testen. “Ik hoop dat we daar snel meer duidelijkheid over kunnen geven”, zegt hij.
Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die betrouwbaar nieuws levert.
Strandtenthouders hopen dinsdagavond tijdens de persconferentie van het kabinet te horen dat er op de terrassen weer bediend mag worden. Dat laat de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee Strand (NSVN) weten.
De vele broden en taarten die studenten van de bakkersopleiding aan het Da Vinci College in Dordrecht moeten bakken, belanden niet in de prullenbak. Nu het brood en banket niet meer in de kantine aan medewerkers verkocht kan worden, doneren de studenten alles wat ze maken aan de Voedselbank.
Jumbo heeft de exploitatie van 44 La Place-locaties overgedragen aan cateringbedrijf Vermaat. De gele supermarktketen blijft wel eigenaar van het merk La Place en gaat door met het uitbaten van zes eigen restaurants en vier stationslocaties. De exploitatie, bezittingen en medewerkers van de overige 44 filialen worden overgenomen door Vermaat Groep.
Het heropenen van terrassen door boze horeca-ondernemers krijgt dinsdag een 'ludiek' karakter.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!