‘Ministerie komt met coronatestbewijs voor versoepelingen’

Het ministerie van Volksgezondheid is bezig met de ontwikkeling van een coronatestbewijs om zo versneld versoepelingen door te voeren. Mensen die een negatieve testuitslag krijgen, kunnen meer vrijheden krijgen zodat ze bijvoorbeeld weer naar de horeca of naar kantoor kunnen gaan.


Het kabinet buigt zich binnenkort over dit plan, zo bevestigt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW aan De Telegraaf.

“Het ministerie van Volksgezondheid is hier nu mee bezig en de prognose is dat dit in de tweede helft van maart klaar is”, beweert Thijssen. Volgens haar wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van sneltestcapaciteit. De bedoeling is dat er eind april 400.000 testen per dag kunnen worden afgenomen bij mensen zonder coronaklachten.

Mes

Thijssen: “Het is nu aan het kabinet om dat mee te nemen in de routekaart zodat er eerder meer kan. Het idee is dat je met een negatieve uitslag 48 uur lang weer dingen mag. Het is een mes dat aan twee kanten snijdt. Het gaat misschien tegen de intuïtie van mensen in. Maar juist door de economie weer te openen mét testen kun je iets positiefs doen voor de ontwikkeling van de pandemie.”

Minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken laat aan de krant weten dat het kabinet heel serieus kijkt naar de verdere mogelijkheden van testen. “Ik hoop dat we daar snel meer duidelijkheid over kunnen geven”, zegt hij.


Deel dit bericht
Bekijk meer Geen sateetje of biefstuk, maar coquilles en kreeft
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!