Als horecagelegenheden volgende week besluiten hun terrassen te openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.
Aangeboden door: ANP
Gepubliceerd op: 25 februari 2021
“De regels zijn helder”, zegt een woordvoerder van het ministerie, zonder verder op de voorgenomen openingen in te gaan. “De lokale driehoek gaat over de handhaving.”
De horeca is al maanden gesloten en daar komt na 2 maart nog geen verandering in, bleek dinsdag uit de persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Als reactie daarop roept een groep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op om volgende week terrassen open te gooien.
“Het is niet meer uit te leggen wat het kabinet doet. Het is bittere noodzaak voor ondernemers”, zegt de landelijke KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Wij roepen niet op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en roepen ook niet landelijk op tot een opening van de terrassen, maar ik verwacht wel dat nog meer KHN-afdelingen dit gaan doen.”
Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die betrouwbaar nieuws levert.
Rotterdamse hotels zijn blij dat het Eurovisiesongfestival in aangepaste vorm kan doorgaan en zij de deelnemers, hun delegaties en pers kunnen ontvangen.
Maaltijdbezorger Uber Eats start maandag in het hele land de bezorging weer op. De bezorgdienst zegt daarnaast de lokale weersomstandigheden nauwlettend in de gaten te blijven houden en meldt dat verkeersveiligheid voorop staat.
Horecabaas Laurens Meyer uit Etten-Leur laat zich niet verrassen. De ondernemer heeft meer dan vijftig horecazaken in Nederland, waarvan zo'n twintig in Breda, en is nu al op zoek naar 500 medewerkers. Hoewel zekerheid in de branche nog uitblijft.
In de foodtruck verkoopt sociaal ondernemer Lapidaire broodjes waarvan de ingrediënten zijn verbouwd op een stuk grond met compost van mensenuitwerpselen. De uitwerpselen worden gecomposteerd tot vruchtbare aarde en daaruit groeit dan pompoen, peterselie en graan voor het brood.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!