Ministerie: horecaregels zijn helder, handhaving is aan driehoek

Als horecagelegenheden volgende week besluiten hun terrassen te openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.


“De regels zijn helder”, zegt een woordvoerder van het ministerie, zonder verder op de voorgenomen openingen in te gaan. “De lokale driehoek gaat over de handhaving.”

De horeca is al maanden gesloten en daar komt na 2 maart nog geen verandering in, bleek dinsdag uit de persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Als reactie daarop roept een groep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op om volgende week terrassen open te gooien.

“Het is niet meer uit te leggen wat het kabinet doet. Het is bittere noodzaak voor ondernemers”, zegt de landelijke KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Wij roepen niet op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en roepen ook niet landelijk op tot een opening van de terrassen, maar ik verwacht wel dat nog meer KHN-afdelingen dit gaan doen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Burgemeesters willen meedenken over wat de horeca buiten wél kan
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!