Met een app wil het kabinet mensen meer ruimte geven

Het kabinet werkt aan een app die mogelijk maakt dat mensen weer toegang krijgen tot horeca, bioscopen of andere evenementen. De app moet bewijzen dat mensen negatief getest of gevaccineerd zijn.


Het moet ook als vaccinatiebewijs gaan dienen als dat in het buitenland wordt gevraagd, bijvoorbeeld op vakantie. Zo moeten mensen meer vrijheid krijgen.

QR-code

D66-leider Sigrid Kaag heeft de afgelopen tijd aangedrongen om snel meer mogelijk te maken voor burgers. Zij pleit voor massaal inzetten van sneltesten en een vaccinatiebewijs. “Het gaat de goede kant op. Maar haast is geboden”, zei ze maandag over de app.

Er is al een app die een QR-code laat zien van een negatief testbewijs. Die app kan ook zo worden gemaakt dat je er een QR-code mee kunt maken van een vaccinatiebewijs, zei coronaminister Hugo de Jonge tegen de NOS.

Maar voor het zover is moet volgens de minister onder meer nog duidelijk worden of mensen die gevaccineerd zijn geen belangrijke rol meer spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Hij verwacht dat het allemaal voor de zomer rond zal zijn.

‘Snel’

Minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken) hoopt dat de app al eind april of in mei gebruikt kan worden. “Liefst zo snel mogelijk.”

Het is niet de bedoeling dat bij het uitlezen van de app vaccinatiegegevens te zien zijn. Dat wordt nu “technisch en juridisch” mogelijk gemaakt, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Promoot vega-snacks in de Nationale Week Zonder Vlees'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!